Welke documenten kunnen je review verifiëren?

Wanneer je ons bewijs stuurt van je service- of aankoopervaring, help je ons te bevestigen dat je het bedrijf kunt beoordelen. Dit is een belangrijk onderdeel dat vertrouwen in ons reviewplatform garandeert.

We vragen om documentatie in de volgende situaties:

• Een Trustpilot-gebruiker rapporteert een review waarvan deze vermoedt dat deze is verzonnen.
  • Een bedrijf rapporteert een review omdat ze denken dat de reviewer geen echte service- of aankoopervaring heeft gehad.
  • Onze fraudedetectie-software heeft een verdachte review gerapporteerd en verwijderd.

Welke documentatie accepteren we?

• Orderbevestigingen
  • Facturen of aankoopbewijzen
  • Ontvangstbevestigingen
  • Screenshots van je ingelogde gebruikersprofiel
  • Je e-mailcorrespondentie met het beoordeelde bedrijf
  • Je belgeschiedenis of sms-berichten waarvan de telefoonnummers kunnen worden gekoppeld aan het beoordeelde bedrijf

Dit is echter geen volledige lijst — we blijven flexibel. Beschik je niet over een van deze documenten? Stuur ons dan wat je wel hebt en we zullen het overwegen.

Wat moet je aantonen?

Wanneer we je documentatie bekijken, proberen we vast te stellen of je de omschreven service- of aankoopervaring echt gehad hebt. We zoeken meestal naar vier gegevens:

• Naam van het bedrijf
  • Naam van de koper, ontvanger of gebruiker van de service
  • Datum van de aankoop of gebruik van de service
  • Een referentienummer of ordernummer

Orderbevestigingen ontvangen we het vaakst. Hier wat verduidelijking over de gegevens waar we naar zoeken:

Voorbeeld referentienummer

Stuur alsjeblieft geen gevoelige documenten zoals kopieën van paspoorten of medische dossiers. Als je documentatie gevoelige informatie bevat, zoals bankrekeninggegevens, zorg er dan voor dat je die delen eerst verwijdert of wegstreept.

Hoe maak je een screenshot

Weet je even niet hoe je ook alweer een screenshot moet maken? Bekijk dan dit handige artikel.

Hoe stuur je je documentatie?

Als ons Content Integrity-team je een e-mail heeft gestuurd met het verzoek om bewijs, kun je die e-mail beantwoorden en je documenten eraan toevoegen. Ook kun je ze indienen via ons contactformulier.