Neem een kijkje in ons Support Center voor meer informatie over Google Seller Ratings, Rich Snippets, TrustBoxen, productreviews en handleidingen voor het aanpassen van uw reviews en account instellingen.

Welke documenten helpen ons uw beoordelingen te verifiëren?

Door ons documentatie van uw aankoop of service ervaring te laten zien* kunnen wij verifiëren dat u in aanmerking komt om een beoordeling te schrijven. Dit helpt ons een meer betrouwbare online beoordeling community te creëren.

Wij vragen beoordelaars om documentatie als gevolg van ingediende verzoeken vanuit leden van onze community. Dit kan naar aanleiding zijn van een melding over een beoordeling, vanuit een bedrijf of consument. Bijvoorbeeld:

• Een beoordeeld bedrijf kan een beoordeling rapporteren wanneer ze vermoeden dat er geen aankoop of service ervaring heeft plaatsgevonden met de desbetreffende consument.
  • Gebruikers van ons platform kunnen contact met ons opnemen, wanneer ze reden hebben om aan te nemen dat een beoordeling is gefabriceerd.
  • Trustpilot's Compliance Team kan om documentatie vragen, indien er melding is gemaakt dat een beoordeling op een verkeerd domein is geplaatst, zodat zij kunnen achterhalen of dit inderdaad het geval is.

Welke documentatie accepteren we?

• Orderbevestigingen
  • Facturen of aankoopbewijzen
  • Rapport van verzending
  • Screenshots van uw ingelogde gebruikersprofiel
  • Uw e-mailconversaties met het beoordeelde bedrijf

Wanneer u niet één van de documenten heeft die in onze lijst staat, dan kunt u ons een document opsturen wat volgens u wel een aankoop of service ervaring met het bedrijf aantoont - we zullen er vervolgens naar kijken. Wanneer er genoeg informatie is om uw beoordeling te verifiëren en het terug online te zetten, dan doen we ons best om ervoor te zorgen dat dit gebeurt.

Wat moet u aantonen?

Bij het kijken naar de documentatie proberen we de beoordelaar te verbinden met de aankoop of service ervaring is omschreven. We kijken gewoonlijk naar vier belangrijke elementen:

• Naam van het bedrijf
  • Naam van de koper of gebruiker van de dienst
  • Datum van de aankoop of voorziening van de dienst, en
  • Een referentienummer of ordernummer.

Orderbevestigingen zijn de meest voorkomende documentatie die we ontvangen. Hier is een meer gedetailleerde verklaring van de elementen waar we naar kijken:

Voorbeeld referentienummer

Stuur ons alstublieft geen gevoelige informatie, zoals paspoort kopieën of medische gegevens. Wanneer uw documentatie gevoelige informatie bevat, zoals uw bankgegevens, kunt u dit bewerken of censureren voordat u het naar ons stuurt.

Wij begrijpen dat niet iedereen een IT specialist is. Voor hulp met het creëren van screenshots op een laptop of PC, kunt u deze handleiding bekijken.

*Opmerking: Binnen Trustpilot verstaan wij het volgende onder een aankoop- of service ervaring: het kopen van een product of dienst, het plaatsen van een bestelling of het gebruikmaken van diensten van een bedrijf op een manier die gedocumenteerd kan worden, bijvoorbeeld via correspondentie of interactie met het bedrijf. Bekijk onze Gebruikersrichtlijnen voor meer informatie.

**Als een beoordeling niet is achtergelaten naar aanleiding van een beoordelingsuitnodiging, vragen wij het bedrijf eerst om contact op te nemen met de beoordelaar door middel van onze Vind Beoordelaar tool.