Welke documenten kunnen je review verifiëren?

Wanneer je ons bewijs stuurt van je service- of aankoopervaring, help je ons te bevestigen dat je het bedrijf kunt beoordelen. Dit is een belangrijk onderdeel dat vertrouwen in ons reviewplatform garandeert.

We vragen om documentatie in de volgende situaties:

• Een Trustpilot-gebruiker rapporteert een review waarvan deze vermoedt dat deze is verzonnen.
  • Een bedrijf rapporteert een review omdat ze denken dat de reviewer geen echte service- of aankoopervaring heeft gehad.
  • Onze fraudedetectie-software heeft een verdachte review gerapporteerd en verwijderd.

Welke documentatie accepteren we?

• Orderbevestigingen
  • Facturen of aankoopbewijzen
  • Ontvangstbevestigingen
  • Screenshots van je ingelogde gebruikersprofiel
  • Je e-mailcorrespondentie met het beoordeelde bedrijf
  • Je belgeschiedenis of sms-berichten waarvan de telefoonnummers kunnen worden gekoppeld aan het beoordeelde bedrijf

Dit is echter geen volledige lijst — we blijven flexibel. Beschik je niet over een van deze documenten? Stuur ons dan wat je wel hebt en we zullen het overwegen.

Wat moet je aantonen?

Wanneer we je documentatie bekijken, proberen we vast te stellen of je de omschreven service- of aankoopervaring echt gehad hebt. We zoeken meestal naar vier gegevens:

• Naam van het bedrijf
  • Naam van de koper, ontvanger of gebruiker van de service
  • Datum van de aankoop of gebruik van de service
  • Een referentienummer of ordernummer

Orderbevestigingen ontvangen we het vaakst. Hier wat verduidelijking over de gegevens waar we naar zoeken:

Stuur alsjeblieft geen gevoelige documenten zoals kopieën van paspoorten of medische dossiers. Als je documentatie gevoelige informatie bevat, zoals bankrekeninggegevens, zorg er dan voor dat je die delen eerst verwijdert of wegstreept.

Hoe maak je een screenshot

Weet je even niet hoe je ook alweer een screenshot moet maken? Bekijk dan dit handige artikel.

Hoe stuur je je documentatie?

Als ons Content Integrity-team je een e-mail heeft gestuurd met het verzoek om bewijs, kun je die e-mail beantwoorden en je documenten eraan toevoegen. Ook kun je ze indienen via ons contactformulier.

Wanneer je ons bewijs stuurt van je service- of aankoopervaring, help je ons te bevestigen dat je het bedrijf kunt beoordelen. Dit is een belangrijk onderdeel dat vertrouwen in ons reviewplatform garandeert.

Waarom vragen we reviewers om documentatie?

Iedereen die een echte ervaring met een bedrijf in de afgelopen 12 maanden heeft gehad kan reviews plaatsen – zoals beschreven staat in onze richtlijnen. We vragen om documentatie in de volgende situaties:

• Een bedrijf rapporteert je review omdat ze denken dat je geen echte service- of aankoopervaring bij hen hebt gehad.
  • Een andere Trustpilot-gebruiker rapporteert een review als deze vermoedt dat deze is verzonnen.
  • Onze fraudedetectie-software heeft een verdachte review gerapporteerd en verwijderd.

Wat verstaan we onder documentatie?

Wanneer we je documentatie bekijken, proberen we vast te stellen of je de omschreven service- of aankoopervaring echt gehad hebt. Je kunt ons bijvoorbeeld een van de volgende soorten documentatie sturen:

• Orderbevestigingen
  • Facturen of aankoopbewijzen
  • Ontvangstbevestigingen
  • Screenshots van je ingelogde gebruikersprofiel
  • Je e-mailcorrespondentie met het beoordeelde bedrijf
  • Je belgeschiedenis of sms-berichten waarvan de telefoonnummers kunnen worden gekoppeld aan het beoordeelde bedrijf

Dit is echter geen volledige lijst — we blijven flexibel. Beschik je niet over een van deze documenten? Stuur ons dan wat je wel hebt als je denkt dat dit je service- of aankoopervaring met het bedrijf kan bewijzen, en we zullen het overwegen.

Onze Content Integrity-agents kunnen je ook vertellen welk type documentatie relevant kan zijn voor jouw specifieke ervaring.

Waar zoeken we naar in je documentatie?

We controleren altijd of de naam van het beoordeelde bedrijf duidelijk in de documentatie staat.

Ook kijken we naar andere elementen in de documentatie, bijvoorbeeld datum, naam en referentienummer, en of het voldoet aan onze regels over wie wanneer een review kan plaatsen.

Hier wat verduidelijking over waar we naar zoeken:

Sample of an order confirmation, with the four key elements displayed

Welke documentatieformaten kunnen we accepteren?

Helaas is het niet voldoende om ons enkele details van je ervaring te geven (bijv. het schrijven van je bestelnummer), omdat we dit niet kunnen verifiëren. We hebben echt originele documentatie nodig die de naam of het domein van het bedrijf bevat.

Daarom raden we aan om een screenshot van de documentatie te nemen, die je direct in je bericht aan ons kunt plakken, of toevoegen als bijlage.

Hoe maak je een screenshot

Weet je even niet hoe je ook alweer een screenshot moet maken? Bekijk dan dit handige artikel.

Hoe stuur je je documentatie?

Als ons Content Integrity-team je een e-mail heeft gestuurd met het verzoek om bewijs, kun je die e-mail beantwoorden en je documenten eraan toevoegen.

Meer informatie over het bijvoegen van een bestand in een e-mail vind je in deze handleiding.

Je kunt ook documentatie indienen via ons contactformulier.

Gevoelige informatie

We verwerken gegevens in overeenstemming met ons privacybeleid.

Stuur alsjeblieft geen gevoelige documenten zoals kopieën van paspoorten of medische dossiers. Als je documentatie gevoelige informatie bevat, zoals bankrekeninggegevens, zorg er dan voor dat je die delen eerst verwijdert of wegstreept.

We delen je documentatie nooit met het beoordeelde bedrijf. Wel kunnen we hen je referentienummer (bijvoorbeeld je bestelnummer of klantnummer) geven om hen te helpen de zaak beter te begrijpen. Heb je liever niet dat ze je referentienummer zien? Geef dit dan alsjeblieft aan in je bericht aan ons wanneer je je documentatie indient.