Welke documenten helpen ons uw beoordelingen te verifiëren?

Door ons te voorzien van documentatie stelt u ons in staat om te verifiëren dat u een authentieke klant bent met een echte aankoop of service ervaring. Dit helpt ons een meer betrouwbare online beoordeling community te creëren.

We kunnen beoordelaars om documentatie vragen in reactie op een verzoek van een lid van onze community - zoals een bedrijf of klant die ons kan notificeren over beoordelingen. Bijvoorbeeld:

• Beoordeelde bedrijven kunnen beoordelingen rapporteren wanneer ze de beoordelaar niet als klant herkennen
  • Gebruikers van ons platform kunnen een beoordeling rapporteren wanneer ze denken dat deze niet voldoet aan onze richtlijnen
  • Trustpilot's Compliance Team kan documentatie opvragen om te verzekeren dat alles in orde is - bijvoorbeeld, wanneer we een notificatie hebben ontvangen dat een beoordeling op een verkeerd domein is geplaatst.

Welke documentatie accepteren we?

• Orderbevestigingen
  • Facturen of aankoopbewijzen
  • Afleveringsrapporten
  • Screenshots van uw ingelogde gebruikersprofiel
  • Uw e-mailconversaties met het beoordeelde bedrijf

Wanneer u niet één van de documenten heeft die in onze lijst staat, dan kunt u ons een document opsturen wat volgens u wel een aankoop of service ervaring van het bedrijf aantoont - we zullen er vervolgens naar kijken. Wanneer er genoeg informatie is om uw beoordeling te verifiëren en het terug online te zetten, dan doen we ons best om ervoor te zorgen dat dit gebeurt.

Wat moet u aantonen?

Bij het kijken naar de documentatie proberen we de beoordelaar te verbinden met de aankoop of service ervaring die ze hebben omschreven. We kijken gewoonlijk naar vier belangrijke elementen:

• Naam van het bedrijf
  • Naam van de koper of gebruiker van de dienst
  • Datum van de aankoop of voorziening van de dienst, en
  • Een referentienummer of ordernummer.

Orderbevestigingen zijn de meest voorkomende documentatie die we ontvangen. Hier is een meer gedetailleerde verklaring van de elementen waar we naar kijken:

Voorbeeld referentienummer Wanneer uw documentatie gevoelige informatie bevat - zoals details van bankgegevens - kunt u dit redigeren of deze delen censureren voordat u het naar ons stuurt.

We weten dat niet iedereen een IT specialist is. Voor hulp met het creëren van screenshots op een laptop of PC, bekijk dan deze handleiding.

*Let op: Bij Trustpilot betekent een aankoop of service ervaring: de aanschaf van een product of dienst; het plaatsen van een order; of het gebruikmaken van een dienst van een bedrijf dat gedocumenteerd kan worden. Bijvoorbeeld via correspondentie of interactie met het bedrijf. Bekijk onze Gebruikersrichtlijnen voor meer informatie.