Welke documenten helpen ons uw beoordelingen te verifiëren?

Door ons documentatie van uw aankoop of service ervaring te laten zien* kunnen wij verifiëren dat u in aanmerking komt om een beoordeling te schrijven. Dit helpt ons een meer betrouwbare online beoordeling community te creëren.

We kunnen beoordelaars om documentatie vragen in reactie op een verzoek van een lid van onze community - zoals een bedrijf of klant die ons kan notificeren over beoordelingen. Bijvoorbeeld:

• Een beoordeeld bedrijf kan een beoordeling rapporteren wanneer ze denken dat de beoordelaar geen oprechte aankoop of service ervaring heeft gehad.
  • Gebruikers van ons platform kunnen ons notificeren over een beoordeling wanneer ze denken dat deze is gefabriceerd.
  • Trustpilot's Compliance Team kan documentatie opvragen wanneer we genotificeerd zijn dat een beoordeling op het verkeerde domein is geplaatst, zij zullen vervolgens controleren of dit wel of niet het geval is.

Welke documentatie accepteren we?

• Orderbevestigingen
  • Facturen of aankoopbewijzen
  • Rapport van verzending
  • Screenshots van uw ingelogde gebruikersprofiel
  • Uw e-mailconversaties met het beoordeelde bedrijf

Wanneer u niet één van de documenten heeft die in onze lijst staat, dan kunt u ons een document opsturen wat volgens u wel een aankoop of service ervaring met het bedrijf aantoont - we zullen er vervolgens naar kijken. Wanneer er genoeg informatie is om uw beoordeling te verifiëren en het terug online te zetten, dan doen we ons best om ervoor te zorgen dat dit gebeurt.

Wat moet u aantonen?

Bij het kijken naar de documentatie proberen we de beoordelaar te verbinden met de aankoop of service ervaring is omschreven. We kijken gewoonlijk naar vier belangrijke elementen:

• Naam van het bedrijf
  • Naam van de koper of gebruiker van de dienst
  • Datum van de aankoop of voorziening van de dienst, en
  • Een referentienummer of ordernummer.

Orderbevestigingen zijn de meest voorkomende documentatie die we ontvangen. Hier is een meer gedetailleerde verklaring van de elementen waar we naar kijken:

Voorbeeld referentienummer Wanneer uw documentatie gevoelige informatie bevat - zoals details van bankgegevens - kunt u dit redigeren of deze delen censureren voordat u het naar ons stuurt.

We weten dat niet iedereen een IT specialist is. Voor hulp met het creëren van screenshots op een laptop of PC, bekijk dan deze handleiding.

*Let op: Bij Trustpilot bestaat een aankoop of service ervaring uit aankoop van een product of dienst (service), het plaatsen van een bestelling, of het gebruik van een service van een bedrijf dat gedocumenteerd kan worden - bijvoorbeeld via correspondentie of interactie met het bedrijf. Bekijk onze Gebruikersrichtlijnen voor meer informatie.