Welke documenten helpen ons je reviews te verifiëren?

Door ons documentatie van je aankoop- of service-ervaring te laten zien* kunnen wij verifiëren dat je in aanmerking komt om een review te schrijven. Dit helpt ons een meer betrouwbare online reviewcommunity te creëren.

Wij vragen reviewers om documentatie als gevolg van ingediende verzoeken vanuit leden van onze community. Dit kan naar aanleiding zijn van een melding over een review, vanuit een bedrijf of consument. Bijvoorbeeld:

• Een beoordeeld bedrijf kan een review rapporteren wanneer ze vermoeden dat er geen aankoop- of service-ervaring heeft plaatsgevonden met de desbetreffende consument.
  • Gebruikers van ons platform kunnen contact met ons opnemen, wanneer ze reden hebben om aan te nemen dat een review is gefabriceerd.
  • Trustpilots Compliance Team kan om documentatie vragen, indien er melding is gemaakt dat een review op een verkeerd domein is geplaatst, zodat zij kunnen achterhalen of dit inderdaad het geval is.

Welke documentatie accepteren we?

• Orderbevestigingen
  • Facturen of aankoopbewijzen
  • Rapport van verzending
  • Screenshots van je ingelogde gebruikersprofiel
  • Je e-mailconversaties met het beoordeelde bedrijf

Wanneer je niet één van de documenten hebt die in onze lijst staat, dan kun je ons een document opsturen wat volgens jou wel een aankoop- of service-ervaring met het bedrijf aantoont - we zullen er vervolgens naar kijken. Wanneer er genoeg informatie is om je review te verifiëren en het terug online te zetten, dan doen we ons best om ervoor te zorgen dat dit gebeurt.

Wat moet je aantonen?

Bij het kijken naar de documentatie proberen we de reviewer te verbinden met de aankoop- of service-ervaring is omschreven. We kijken gewoonlijk naar vier belangrijke elementen:

• Naam van het bedrijf
  • Naam van de koper of gebruiker van de dienst
  • Datum van de aankoop of voorziening van de dienst, en
  • Een referentienummer of ordernummer.

Orderbevestigingen zijn de meest voorkomende documentatie die we ontvangen. Hier is een meer gedetailleerde verklaring van de elementen waar we naar kijken:

Voorbeeld referentienummer

Stuur ons alstublieft geen gevoelige informatie, zoals paspoort kopieën of medische gegevens. Wanneer je documentatie gevoelige informatie bevat, zoals je bankgegevens, kun je dit bewerken of censureren voordat je het naar ons stuurt.

Wij begrijpen dat niet iedereen een IT specialist is. Voor hulp met het creëren van screenshots op een laptop of PC, kun je deze handleiding bekijken.

*Opmerking: binnen Trustpilot verstaan wij het volgende onder een aankoop- of service-ervaring: het kopen van een product of dienst, het plaatsen van een bestelling of het gebruikmaken van diensten van een bedrijf op een manier die gedocumenteerd kan worden, bijvoorbeeld via correspondentie of interactie met het bedrijf. Bekijk onze Gebruikersrichtlijnen voor meer informatie.

**Als een review niet is achtergelaten naar aanleiding van een review-uitnodiging, vragen wij het bedrijf eerst om contact op te nemen met de reviewer door middel van onze Vind Reviewer tool.