Een review bewerken of verwijderen

Mensen veranderen geregeld van mening. Het kan dus voorkomen dat je je review op Trustpilot wilt bewerken of verwijderen. In dit artikel bespreken we hoe je dat precies kunt doen.

Wanneer een bedrijf op je review reageert, wil je wellicht je oorspronkelijke review wijzigen om het een en ander toe te kunnen lichten. Of misschien wil je de review gewoon verwijderen. Dit is hoe je dat kunt doen.

Opmerking: Ben je je inloggegevens vergeten? Bekijk dan dit artikel.

Review bewerken

1. Om je review te bewerken, ga je naar de Trustpilot-website en klik je rechtsboven in het scherm op Inloggen.
  2. Wijs met je muis op je profielfoto in de rechterbovenhoek en selecteer vervolgens Mijn reviews in het dropdown-menu.
  3. Vind de review die je wilt aanpassen en klik vervolgens op Bewerk.
  4. Wanneer je klaar bent met bewerken, klik je op Plaats je bijgewerkte review.

Review verwijderen

1. Om je review te verwijderen, ga je naar de Trustpilot-website en klik je rechtsboven in het scherm op Inloggen.
  2. Wijs met je muis op je profielfoto in de rechterbovenhoek en selecteer vervolgens Mijn reviews in het dropdown-menu.
  3. Vind de review die je wil verwijderen en klik vervolgens op het prullenbak-icoontje.
  4. Klik tot slot op OK in het bevestigingsvenster om de review definitief te verwijderen.

Opmerking: Het verwijderen van een review kan niet ongedaan worden gemaakt. Weg is weg.

Wie kan een review aanpassen of verwijderen?

Op Trustpilot worden reviews direct gepubliceerd zonder enige vorm van censuur. We beschouwen reviews als user-generated content, wat betekent dat de persoon die de review schrijft eigenaar is en daarmee de enige persoon is die de review kan bewerken of verwijderen..

Wanneer een review wordt gemeld door het beoordeelde bedrijf of iemand van onze community, wegens het overtreden van Trustpilots Gebruikersrichtlijnen, zal de review niet bewerkt worden door Trustpilots compliance-team.

In plaats daarvan zal de reviewer door het compliance-team geïnformeerd worden dat er een review is gerapporteerd en om welke reden(en). De reviewer krijgt vervolgens de kans om zijn of haar review te bewerken.

Gerapporteerde reviews worden offline gehaald en zullen pas weer zichtbaar zijn op Trustpilot zodra ze zijn aangepast en niet langer in strijd zijn met Trustpilots richtlijnen.