Hoe reageer je op een review?

Als je op reviews reageert, bouw je vertrouwen op in je bedrijf en ga je de dialoog aan met je klanten. Ontdek hier hoe je het beste op ze kunt reageren.

We raden bedrijven sterk aan om de tijd te nemen om te reageren en te communiceren met zowel tevreden als ontevreden klanten — dit is een belangrijk onderdeel van feedbackbeheer.

Reageren op reviews

1. Ga vanaf je Trustpilot Business-account naar Reviews. Selecteer het type review waarop je wilt reageren: Bedrijfsreviews of Productreviews.

1. Onder Inbox vind je alle reviews over je bedrijf. Zoek de review waarop je wil reageren en klik op Reageren.

1. Typ je reactie in het dropdown-menu.

1. Klik op Reactie plaatsen om te bevestigen.
  2. Als je je reactie wilt wijzigen, klik je op Reactie wijzigen. Klik dan op Reactie plaatsen om te bevestigen.

Tips voor het reageren op reviews

• Reageer op gepaste wijze. Ga niet met je klanten in discussie. Neem de feedback goed door en reageer op een professionele manier. Als je laat zien dat je bedrijf goed luistert en positief reageert op feedback, schep je vertrouwen.
  • Wees kort en bondig. Ga niet in op details in je reactie op een negatieve review. Bied je excuses aan de klant aan, toon empathie, en stem je reactie op de review af.
  • Houd er rekening mee dat je reacties openbaar zijn. Potentiële en andere klanten letten goed op hoe een bedrijf reageert, in het algemeen en op reviews. Met reacties laat je zien hoe betrokken en zorgzaam je bedrijf is.
  • Bedank je klanten. Plaats een positieve reactie, of de review nu positief of negatief is. Dit toont je klanten dat je hun inzet waardeert en openstaat voor feedback.