Hoe je een klantenbestand kunt aanmaken ter uitnodiging voor een review.

Welke bestanden kan ik gebruiken?

Je kunt zowel een .txt of .csv bestand gebruiken. Je kunt deze bestanden aanmaken in de meeste Excel versies. Een andere goede mogelijkheid is Notepad of een andere eenvoudige tekstverwerker.

Om ervoor te zorgen dat speciale tekens of niet-Westerse-Europese tekens correct worden weergegeven in de uitnodigingen dien je ervoor te zorgen dat het bestand met UTF 8 encodering opgeslagen wordt.

Gebruik van Google Sheets:

Google Sheets is een gratis applicatie van Google waarmee je bestanden kunt converteren naar het juiste formaat, zodat je uitnodigingsbestanden goed verwerkt worden.

Begin met het uploaden van je gegevens naar Google Sheets of open een nieuw blad en kopieer hier de gegevens in. Lees het document voor de zekerheid door zodat alles correct is. Gebruik dan de Downloaden als van het Bestand menu en selecteer Comma Separated waarden.

Gebruik van Microsoft Excel

Sommige versies van Microsoft Excel ondersteunen opslaan als CSV in UTF-8 (het formaat dat je nodig hebt voor Trustpilot). Maar omdat niet alle versies van Excel deze mogelijkheid hebben, adviseren wij om Google Sheets te gebruiken zoals hierboven beschreven staat.

Maak een spreadsheet aan die de volgende gegevens in de volgende volgorde bevat: e-mail klant, naam klant en het referentienummer van de klant.

Opmerking: Als je niet in staat bent om je CSV-bestand in deze volgorde op te stellen, is daar een handige oplossing voor. Voeg koppen toe aan elke kolom, zodat ons systeem weet welke gegevens in welke kolom staan. Je dient de volgende kolomkoppen in het Engels te schrijven: customer email, customer name, reference number.

Je spreadsheet dient er dan als volgt uit te zien:

Wanneer de spreadsheet compleet is, dien je dit als een komma's gescheiden bestand op te slaan. Ga naar Opslaan als en selecteer .csv als bestandstype in het dropdown menu.

Om er zeker van te zijn dat internationale tekens goed worden weergegeven kun je op de kleine Tools knop klikken en selecteer je web opties. In het opkomende tekstvak vind je de tab Encoding en kun je Unicode (UTF -8) selecteren:

Klik op OK en sla het bestand op. Nu heb je het juiste formaat, dat je kunt uploaden in de Nodig je eerdere klanten uit wizard.