Hoe Een Klantenbestand Aan Te Maken Ter Uitnodiging Voor Een Beoordeling.

Welke bestanden kan ik gebruiken?

U kunt zowel een .txt of .csv bestand gebruiken. U kunt deze bestanden aanmaken in de meeste Excel versies. Een andere goede mogelijkheid is Notepad of een andere eenvoudige tekstverwerker.

Om er voor te zorgen dat speciale tekens of niet-Westerse-Europese tekens correct weergegeven worden in de uitnodigingen dient u er voor te zorgen dat het bestand met UTF 8 encodering opgeslagen wordt.

Gebruik van Google Sheets:

Google Sheets is een gratis applicatie van Google die u kunt helpen met het converteren van bestanden naar een formaat dat er voor zorgt dat uw uitnodigings bestanden goed verwerkt worden.

Begin met het uploaden van uw gegevens naar Google Sheets of open een nieuw blad en kopieer hier de gegevens in. Neemt u het document door en verzeker u ervan dat alles correct is. Gebruikt u dan de Downloaden als van het Bestand menu en selecteer Comma Separated waarden.

Gebruik van Microsoft Excel

Sommige versies van Microsoft Excel ondersteunen opslaan als CSV in UTF-8 (het formaat dat u nodig heeft voor Trustpilot). Maar, omdat niet alle versies van Excel deze mogelijkheid hebben, adviseren wij om Google Sheets te gebruiken zoals hierboven beschreven staat.

Start met het aanmaken van een spreadsheet met het e-mailadres, de naam en het referentienummer van uw klanten.

Let op: E-mail, naam en referentienummer zijn verplicht en moeten in de juiste volgorde in de kolommen worden ingevoerd: (1) e-mailadres, (2) naam, (3) referentienummer.

Uw spreadsheet dient er dan als volgt uit te zien:

Wanneer u de spreadsheet af heeft dan dient u dit als een komma's gescheiden bestand op te slaan. Ga naar Opslaan als en selecteer .csv als bestandstype in het dropdown menu.

Om er zeker van te zijn dat internationale tekens goed weergegeven worden kunt u op de kleine Tools knop klikken en selecteert u web opties. In het opkomende tekstvak vindt u de tab Encoding en kunt u Unicode (UTF -8) selecteren:

Klik OK en sla het bestand op. Nu heeft u een correct formaat bestand die u kunt uploaden in de Nodig uw eerdere klanten uit wizard.