Handleiding: Het instellen van een SPF-Record

Als je gebruik wenst te maken van Trustpilot's Automatische Feedback Service (AFS), dan dien je je SPF-record aan te passen, zodat wij toestemming krijgen om namens jou e-mails te versturen.

Over SPF:

SPF (Sender Policy Framework) is een methode om spam te bestrijden. Dit weerhoudt spammers er namelijk van om ongeautoriseerde e-mails via je website te versturen, waardoor je klanten geen spam e-mails zullen ontvangen uit jouw naam.

Simpel gezegd: een SPF record is een manier om aan Trustpilot toestemming te verlenen om namens jou e-mails te versturen, zodat je klanten ze in dezelfde vorm ontvangen als wanneer je ze via je eigen domein zou hebben verstuurd.

Hoe stel je het in:

Wanneer je niet weet hoe je een SPF-record kunt instellen op jouw domein, zijn de meeste hosting bedrijven blij om je hiermee te helpen. Als je eenmaal een SPF-record hebt ingesteld, dan moet je trustpilotservice.com toevoegen als een geverifieerde host.

Tips voor hosting bedrijven/web beheerders:

Er zijn een aantal belangrijke regels om te onthouden:

• Voeg alsjeblieft include:trustpilotservice.com toe aan je SPF-record
  • Het veld waar je de SPF-record invoert kan maximaal 255 tekens bevatten
  • Het veld mag maar 10 domeinnamen bevatten. Wanneer je een domeinnaam selecteert en dat DNS ook domeinnamen hebt vermeld, dan worden deze ook meegeteld

Wanneer je niet aan deze regels voldoet dan betekent dit dat DNS zal weigeren om je SPF-record te lezen, wat betekent dat het niet gaat werken.

Zodra alles is ingesteld, dien je te wachten tot het wordt ontvangen door de rest van het internet (dit duurt ongeveer 24 uur). Er zijn verschillende gratis tools van derde partijen om te controleren of je DNS-record up-to-date en klaar voor gebruik is.

Let op: Trustpilot ondersteunt geen DKIM (DomainKeys Identified Mail) en door deze extensie ondersteunen we ook geen DMARC (Domain Message Authentication Reporting & Conformance) schema's.