Neem een kijkje in ons Support Center voor meer informatie over Google Seller Ratings, Rich Snippets, TrustBoxen, productreviews en handleidingen voor het aanpassen van uw reviews en account instellingen.

Handleiding: Het instellen van een SPF-Record

Als u gebruik wenst te maken van Trustpilot's Automatische Feedback Service (AFS), dan dient u uw SPF-record aan te passen, zodat wij toestemming krijgen om namens u e-mails te versturen.

Over SPF:

SPF (Sender Policy Framework) is een methode om spam te bestrijden. Dit weerhoudt spammers er namelijk van om ongeautoriseerde e-mails via uw website te versturen, waardoor uw klanten geen spam e-mails zullen ontvangen uit uw naam.

Simpel gezegd: een SPF record is een manier om aan Trustpilot toestemming te verlenen om namens u e-mails te versturen, zodat uw klanten ze in dezelfde vorm ontvangen als wanneer u ze via uw eigen domein zou hebben verstuurd.

Hoe stelt u het in:

Wanneer u niet weet hoe u een SPF-record kunt instellen op uw domein, zijn de meeste hosting bedrijven blij om u hiermee te helpen. Wanneer u eenmaal een SPF-record heeft ingesteld, dan moet u trustpilotservice.com toevoegen als een geverifieerde host.

Tips voor hosting bedrijven/web beheerders:

Er zijn een aantal belangrijke regels om te onthouden:

• Voeg alstublieft include:trustpilotservice.com toe aan uw SPF-record
  • Het veld waar u de SPF-record invoert kan maximaal 255 tekens bevatten
  • Het veld mag maar 10 domeinnamen bevatten. Wanneer u een domeinnaam selecteert en dat DNS ook domeinnamen heeft vermeld, dan worden deze ook meegeteld

Wanneer u niet aan deze regels voldoet dan betekent dit dat DNS zal weigeren om uw SPF-record te lezen, wat betekent dat het niet gaat werken.

Zodra alles is ingesteld, dient u te wachten tot het wordt ontvangen door de rest van het internet (dit duurt ongeveer 24 uur). Er zijn verschillende gratis tools van derde partijen om te controleren of uw DNS-record up-to-date en klaar voor gebruik is.

Let op: Trustpilot ondersteunt geen DKIM(DomainKeys Identified Mail) en door deze extensie ondersteunen we ook geen DMARC(Domain Message Authentication Reporting & Conformance) schema's.