Neem een kijkje in ons Support Center voor meer informatie over Google Seller Ratings, Rich Snippets, TrustBoxen, productreviews en handleidingen voor het aanpassen van uw reviews en account instellingen.

Nodig je klanten handmatig uit met review-uitnodigingen

Dankzij de Klanten Uitnodigen module kun je voorgaande klanten uitnodigen. Dit is de snelste manier om reviews te ontvangen.

Het is een goede manier om te beginnen met Trustpilot en bovendien gemakkelijk te gebruiken! Hieronder leggen we uit hoe je hiermee begint.

Er zijn vier simpele manieren om je klanten uit te nodigen:

1. Upload een bestand:

1. In de Uitnodigingen Module, klik op de Klanten Uitnodigen tab.
  2. Klik op Selecteer bestand en kies een bestand van je computer (wanneer je een bestand uploadt, controleer of het bestandsformaat een .csv of .txt is. Beide bestandsformaten gebruiken komma's of puntkomma's om items te scheiden).
  3. Bevestig je bestand door te klikken op Ga verder.
  4. Controleer of je klantgegevens correct zijn, klik vervolgens op Verder.
  5. Voeg je Informatie afzender toe en Ga verder.
  6. In de Template Editor, kun je onze geoptimaliseerde template kiezen of je eigen e-mailuitnodiging creëren.
  7. Onderaan de pagina, selecteer naar welke Trustpilot website (land) je je klanten wenst te sturen wanneer ze hun reviews schrijven en klik op Volgende.
  8. Controleer de gegevens en klik vervolgens op Uitnodigingen versturen.
  9. Selecteer Uitnodiging Geschiedenis en volg de status van je uitnodigingen.

Regels en tips voor de indeling van je bestand:

• Geen lege regels in het document.
  • Maximale bestandsgrootte van 50 MB en niet meer dan 20.000 rijen.
  • Uitsluitend UTF-8 als tekstformaat.
  • Scheidingsteken moet een komma of een puntkomma zijn.
  • Het veld met referentienummers mag geen speciale tekens zoals # of * bevatten. Mocht je toch speciale tekens willen gebruiken, gebruik dan / of - als scheidingsteken.

Let op: het referentienummer kan ieder soort unieke identificatiecode zijn dat je intern gebruikt (bijvoorbeeld: factuurnummer, ordernummer, etc.). Wanneer mogelijk, moet het referentienummer transactie-specifiek in plaats van klant-specifiek zijn.

Voor meer assistentie bij het creëren van je bestand, lees dit artikel: Creëer een bestand van je klanten voor het uploaden.

2. Kopieer en plak vanuit een document:

1. In de Uitnodigingen Module, klik op de Klanten Uitnodigen tab.
  2. Klik op Kopieer en plak.
  3. Kopieer en plak je klantgegevens vanuit je spreadsheet of tekstverwerker. Je kunt maximaal 300 klanten tegelijk kopiëren. De gegevens moeten worden gescheiden door tabs, puntkomma's (;) of komma's (,).
  4. Controleer de volgorde van de kolommen. De juist volgorde is: (1) e-mail, (2) naam, (3) referentienummer.
  5. Wanneer de gegevens klaar zijn, klik je op Ga verder.
  6. Voeg extra uitnodigingen handmatig toe indien nodig, en klik op Ga verder.
  7. Voeg je Informatie afzender toe en Ga verder.
  8. In de Template Editor kun je onze geoptimaliseerde template kiezen of je eigen e-mailuitnodiging creëren.
  9. Onderaan de pagina, selecteer naar welke Trustpilot website (land) je je klanten wenst te sturen wanneer ze hun reviews schrijven en klik op Volgende.
  10. Controleer de gegevens en klik vervolgens op Uitnodigingen versturen.
  11. Selecteer Uitnodiging Geschiedenis en volg de status van je uitnodigingen.

Let op: het veld met referentienummers mag geen speciale tekens zoals # of * bevatten. Mocht je toch speciale tekens willen gebruiken, gebruik dan / of - als scheidingsteken.

3. Handmatig invoeren:

1. In de Uitnodigingen module, klik op de Klanten Uitnodigen tab.
  2. Klik op Handmatig invoeren.
  3. Noteer de relevante klantinformatie: e-mailadres, naam en referentienummer.
  4. Klik op toevoegen en doe dit voor iedere klant die je wilt uitnodigen.
  5. Wanneer de gegevens klaar zijn, klik je op Ga verder.
  6. Voeg je Informatie afzender toe en Ga verder.
  7. In de Template Editor kun je onze geoptimaliseerde template kiezen of je eigen emailuitnodiging creëren.
  8. Onderaan de pagina, selecteer naar welke Trustpilot website (land) je je klanten wenst te sturen wanneer ze hun reviews schrijven en klik op Volgende.
  9. Controleer de gegevens en klik vervolgens op Uitnodigingen versturen.
  10. Selecteer Uitnodiging Geschiedenis en volg de status van je uitnodigingen.

4. Bedrijfs- en productreviews:

1. In de Uitnodigingen module, selecteer de Klanten Uitnodigen tab.
  2. Klik op Productreviews.
  3. Klik op Selecteer een bestand en upload je CSV-bestand. De kolommen in het CSV-bestand moeten de volgende gegevens in de volgende volgorde bevatten: e-mail klant, naam klant, referentienummer (en indien van toepassing de SKU, productnaam, product URL en afbeelding URL). Klik vervolgens op Ga verder.
    Opmerking: Als je niet in staat bent om je CSV-bestand in deze volgorde op te stellen, is daar een handige oplossing voor. Voeg koppen toe aan elke kolom, zodat ons systeem weet welke gegevens in welke kolom staan. Je dient de volgende kolomkoppen in het Engels te schrijven: customer email, customer name, reference number, SKU, product name, product URL, image URL.
  4. Voeg je Informatie afzender toe en klik op Ga verder.
  5. In de Template Editor kun je onze geoptimaliseerde template kiezen of je eigen e-mailuitnodiging creëren.
  6. Onderaan de pagina, selecteer naar welke Trustpilot website (land) je je klanten wenst te sturen wanneer ze hun reviews schrijven en klik op Volgende.
  7. Controleer de gegevens en klik vervolgens op Uitnodigingen versturen.
  8. Selecteer Uitnodiging Geschiedenis en volg de status van je uitnodigingen.

Let op: sommige van deze services zijn alleen beschikbaar voor betalende abonnees van Trustpilot.

Meer informatie over productreviews kun je lezen via Nodig klanten uit om productreviews achter te laten.