Nodig uw klanten handmatig uit met beoordelingsuitnodigingen

De Klanten Uitnodigen module is de snelste manier om beoordelingen van klanten te verzamelen. Het is een fantastische manier om te starten met Trustpilot en het is zeer eenvoudig in het gebruik.

Het enige wat we nodig hebben is een E-mailadres, een Naam en een Referentienummer voor iedere klant.

In deze module zijn er vier simpele manieren om uw klanten uit te nodigen:

1. Upload een bestand met uw klantgegevens.
  2. Kopieer en plak uw klantgegevens. (Deze optie staat u toe om tot 300 klanten tegelijkertijd toe te voegen)
  3. Voer uw klantgegevens één voor één handmatig in.
  4. Verkopers- en productbeoordelingen:

Open Alle

1. Upload een bestand:

In de module Klanten Uitnodigen, klik op Selecteer een Bestand.

Wanneer u een bestand uploadt, zorg er dan voor dat deze het formaat .csv of .txt betreft. Beide bestandsformaten gebruiken komma's of puntkomma's om items te scheiden.

Zorg ervoor dat uw bestand aan de volgende regels voldoet:

• Geen lege regels in het document.
  • Maximale bestandsgrootte van 50 MB en niet meer dan 20.000 rijen.
  • Uitsluitend UTF-8 als tekstformaat.
  • Scheidingsteken moet een komma of een puntkomma zijn.
  • Het veld met referentienummers mag geen speciale tekens zoals # of * bevatten. Mocht u toch nog een paar speciale tekens willen gebruiken, gebruik dan / of - als scheidingsteken. Lees Speciale tekens voor referentienummers voor details.

Let op: Het referentienummer kan ieder soort unieke identificatiecode zijn dat u intern gebruikt (bijvoorbeeld: factuurnummer, ordernummer, etc.). Wanneer mogelijk, moet uw referentienummer transactie-specifiek in plaats van klant-specifiek zijn.

Zodra u het bestand heeft geüpload, klik dan op Ga verder en volg de aanwijzingen op het scherm voor het verzenden van beoordelingsuitnodigingen.

Voor meer assistentie bij het creëren van uw bestand lees dan dit artikel: Creëer een bestand van uw klanten voor het uploaden.

2. Kopieer en plak vanuit een document:

In de module Klanten Uitnodigen, klik op Kopieer en plak.

U kunt maximaal 300 klanten per keer invoeren. We raden aan om vanaf een notepad .txt bestand of werkblad te kopiëren en plakken. U kunt ook kopiëren en plakken vanuit een ander document als u dit wilt. Wanneer u kopieert en plakt vanuit werkbladen, wordt de data meestal gescheiden door tabs.

Kolommen moeten in een specifieke volgorde worden ingevuld: (1) e-mail, (2) naam, (3) referentienummer: om data te kunnen kopiëren en plakken vanuit een werkblad, moet u eerst de kolommen in de juiste volgorde zetten. We accepteren de data uitsluitend wanneer de e-mail in de eerste kolom is geplaatst, de naam in de tweede kolom en het referentienummer in de derde kolom.

Het veld met referentienummers mag geen speciale tekens zoals # of * bevatten. Mocht u toch nog speciale tekens willen gebruiken, gebruik dan / of - als scheidingsteken. Refereer naar Speciale tekens voor referentienummers voor details.

3. Handmatig invoeren:

In de module Klanten Uitnodigen, klik op Handmatig invoeren.

1. Voer 1 e-mailadres, 1 naam en 1 referentienummer in.
  2. Klik op Toevoegen en doe dit voor iedere klant die u wilt uitnodigen.
  3. Wanneer u alle klanten die u wilt uitnodigen heeft toegevoegd, klik dan op Ga verder
4. Verkopers- en productbeoordelingen:

In de module Klanten Uitnodigen, klik op Productbeoordelingen.

• Klik op Selecteer bestand en upload uw CSV bestand met de relevante klant- en productgegevens.
  • Klik op Ga verder, stel uw Informatie afzender in en klik nogmaals op Ga verder.
  • Kies uw landingspagina en pas uw Template aan. Klik dan op Volgende.
  • Bekijk de samenvatting die wordt getoond en klik op Uitnodigingen versturen wanneer de informatie correct is.

Wanneer u deze stappen heeft gevolgd, zal een pop-up venster verschijnen terwijl de data doorgestuurd wordt naar onze server. Nadat we uw data hebben ontvangen, ziet u een bevestigingsscherm en bent u klaar.

Voor meer informatie over deze stap, lees Nodig klanten uit om productbeoordelingen achter te laten.

Zodra u een bestand heeft geüpload, gekopieerd of uw klantgegevens handmatig heeft ingevoerd, ga dan naar de volgende stap: Informatie Afzender

Uitnodiging Frequentie

Door het activeren van de uitnodiging herinneringen functie, verzekert u dat klanten die geen beoordeling achterlaten na de eerste e-mailuitnodiging een herinnering ontvangen. Het is ook mogelijk om een vertraging in te stellen met de uitnodiging herinneringen functie.

Basic Uitnodigingen

Nodig uw klanten uit om een beoordeling achter te laten door uw eigen e-mailservice te gebruiken.

Kopieer simpelweg de link uit de Basic Uitnodigingen module en plak deze in e-mails naar uw klanten.

Wanneer uw klanten op de link klikken, worden zij naar het beoordelingsformulier van uw bedrijf op Trustpilot gestuurd.

Let erop dat uw gebruikers moeten inloggen op Trustpilot of een nieuw Trustpilot account moeten creëren om een beoordeling te kunnen plaatsen.

U kunt ons laten weten of u actief klanten uitnodigt. Dit doet u door het vakje aan te vinken. Klik vervolgens op Bewaar instellingen.

Vergelijkbaar dient u onze community te informeren of u incentives aanbiedt in ruil voor beoordelingen om zo de transparantie te behouden. Informeer ons Compliance Team via e-mail en we zorgen ervoor dat de informatie toegevoegd wordt aan uw bedrijfsprofiel.