Nodig uw klanten handmatig uit met beoordelingsuitnodigingen

Nodig uw klanten handmatig uit met beoordelingsuitnodigingen

Dankzij de Klanten Uitnodigen module kunt u voorgaande klanten uitnodigen, dit is de snelste manier om beoordelingen te ontvangen.

Het is een goede manier om te beginnen met Trustpilot en bovendien gemakkelijk te gebruiken! Hieronder leggen we uit hoe u hiermee begint.

Er zijn vier simpele manieren om uw klanten uit te nodigen:

1. Upload een bestand:

1. In de Uitnodigingen Module, selecteer de Klanten Uitnodigen tab.
  2. Klik op Selecteer bestand en kies een bestand van uw computer (wanneer u een bestand uploadt, controleer of het bestandsformaat een .csv of .txt is. Beide bestandsformaten gebruiken komma's of puntkomma's om items te scheiden).
  3. Bevestig uw bestand door te klikken op Ga verder.
  4. Controleer of uw klantgegevens correct zijn, klik vervolgens op Verder.
  5. Voeg uw Informatie afzender toe en Ga verder.
  6. In de Template Editor, kunt u onze geoptimaliseerde template kiezen of uw eigen e-mailuitnodiging creëren.
  7. Onderaan de pagina, selecteer naar welke Trustpilot website (land) u uw klanten wenst te sturen wanneer ze hun beoordeling schrijven en klik op Volgende.
  8. Controleer de gegevens en klik vervolgens op Uitnodigingen versturen.
  9. Selecteer Uitnodiging Geschiedenis en volg de status van uw uitnodigingen.

Regels en tips voor de indeling van uw bestand:

• Geen lege regels in het document.
  • Maximale bestandsgrootte van 50 MB en niet meer dan 20.000 rijen.
  • Uitsluitend UTF-8 als tekstformaat.
  • Scheidingsteken moet een komma of een puntkomma zijn.
  • Het veld met referentienummers mag geen speciale tekens zoals # of * bevatten. Mocht u toch speciale tekens willen gebruiken, gebruik dan / of - als scheidingsteken.

Let op: Het referentienummer kan ieder soort unieke identificatiecode zijn dat u intern gebruikt (bijvoorbeeld: factuurnummer, ordernummer, etc.). Wanneer mogelijk, moet het referentienummer transactie-specifiek in plaats van klant-specifiek zijn.

Voor meer assistentie bij het creëren van uw bestand, lees dit artikel: Creëer een bestand van uw klanten voor het uploaden.

2. Kopieer en plak vanuit een document:

1. In de Uitnodigingen Module, selecteer de Klanten Uitnodigen tab.
  2. Klik op Kopieer en plak.
  3. Kopieer en plak uw klantgegevens vanuit uw spreadsheet of tekstverwerker. U kunt maximaal 300 klanten tegelijk kopiëren. De gegevens moeten worden gescheiden door tabs, puntkomma's (;) of komma's (,).
  4. Controleer de volgorde van de kolommen. De juist volgorde is: (1) e-mail, (2) naam, (3) referentienummer.
  5. Wanneer de gegevens klaar zijn, klikt u op Ga verder.
  6. Voeg extra uitnodigingen handmatig toe indien nodig, en klik op Ga verder.
  7. Voeg uw Informatie afzender toe en Ga verder.
  8. In de Template Editor, kunt u onze geoptimaliseerde template kiezen of uw eigen e-mailuitnodiging creëren.
  9. Onderaan de pagina, selecteer naar welke Trustpilot website (land) u uw klanten wenst te sturen wanneer ze hun beoordeling schrijven en klik op Volgende.
  10. Controleer de gegevens en klik vervolgens op Uitnodigingen versturen.
  11. Selecteer Uitnodiging Geschiedenis en volg de status van uw uitnodigingen.

Let op: Het veld met referentienummers mag geen speciale tekens zoals # of * bevatten. Mocht u toch speciale tekens willen gebruiken, gebruik dan / of - als scheidingsteken.

3. Handmatig invoeren:

1. In de Uitnodigingen module, selecteer de Klanten Uitnodigen tab.
  2. Klik op Handmatig invoeren.
  3. Noteer de relevante klantinformatie: e-mailadres, naam en referentienummer.
  4. Klik op toevoegen en doe dit voor iedere klant die u wilt uitnodigen.
  5. Wanneer de gegevens klaar zijn, klikt u op Ga verder.
  6. Voeg uw Informatie afzender toe en Ga verder.
  7. In de Template Editor, kunt u onze geoptimaliseerde template kiezen of uw eigen emailuitnodiging creëren.
  8. Onderaan de pagina, selecteer naar welke Trustpilot website (land) u uw klanten wenst te sturen wanneer ze hun beoordeling schrijven en klik op Volgende.
  9. Controleer de gegevens en klik vervolgens op Uitnodigingen versturen.
  10. Selecteer Uitnodiging Geschiedenis en volg de status van uw uitnodigingen.

4. Verkopers- en productbeoordelingen:

1. In de Uitnodigingen module, selecteer de Klanten Uitnodigen tab.
  2. Klik op Productbeoordelingen.
  3. Klik op Selecteer bestand en upload uw CSV bestand. (De kolommen in het CSV bestand moeten de volgende informatie bevatten: klant e-mail, naam van de klant, referentienummer, SKU, productnaam, product URL en afbeelding URL (optioneel).) Klik op Ga verder.
  4. Voeg uw Informatie afzender toe en klik op Ga verder.
  5. In de Template Editor, kunt u onze geoptimaliseerde template kiezen of uw eigen e-mailuitnodiging creëren.
  6. Onderaan de pagina, selecteer naar welke Trustpilot website (land) u uw klanten wenst te sturen wanneer ze hun beoordeling schrijven en klik op Volgende.
  7. Controleer de gegevens en klik vervolgens op Uitnodigingen versturen.
  8. Selecteer Uitnodiging Geschiedenis en volg de status van uw uitnodigingen.

Let op: Sommige van deze services zijn alleen beschikbaar voor betalende abonnees van Trustpilot.

Meer informatie over productbeoordelingen kunt u lezen via Nodig klanten uit om productbeoordelingen achter te laten.