Nodig je klanten handmatig uit om reviews te schrijven

Handmatig je klanten uitnodigen om reviews te schrijven kun je het beste doen via de module 'Klanten uitnodigen' in je Business-account.

Het is een goede manier om te beginnen met Trustpilot en bovendien gemakkelijk te gebruiken! Hieronder leggen we uit hoe je uitnodigingen maakt en verstuurt.

Er zijn vier manieren om je klanten handmatig uit te nodigen

1. Upload een bestand

Wil je je voormalige klanten uitnodigen om een review over je bedrijf te schrijven? Geen probleem! Maak een CSV-bestand dat de klantgegevens bevat, en importeer het in Trustpilot.

1. In je Business-account, klik op Reviews verzamelen en vervolgens op de tab Klanten uitnodigen.
  2. Onder Handmatig uitnodigen, klik op Upload een bestand met de naam, het referentienummer en het e-mailadres van de klant.
  3. Klik op Selecteer bestand, en upload in het nieuwe venster een bestand vanaf je computer. Klik vervolgens op Openen en Ga verder.

Tip: wanneer je een bestand uploadt, zorg er dan voor dat dit het formaat .csv of .txt betreft. Beide bestandsformaten gebruiken komma's of puntkomma's om items te scheiden.

4. Controleer of je klantgegevens correct zijn, en klik op Ga verder.
  5. In het veld Naam Afzender, geef de Informatie afzender op. Selecteer de Antwoord-op E-mail uit het dropdown-menu en klik op Ga verder.
  6. Je bent nu bij de stap Selecteer template. Klik op knop Selecteer template. In het nieuwe venster, onder Geoptimaliseerde templates, kies de taal en ervaring om de bijbehorende template te krijgen. Klik dan op Ga verder. Je kunt ook je eigen template maken, indien je een Pro- of Enterprise-pakket hebt.
  7. Onderaan de pagina, selecteer naar welke Trustpilot-website (van welk land) je je klanten wilt sturen om hun review te schrijven, en klik op Volgende.
  8. Controleer de gegevens. Helemaal tevreden? Klik dan op Uitnodigingen versturen.

Regels en tips voor de indeling van je bestand

• Geen lege rijen in het document
  • Maximale bestandsgrootte van 50 MB en niet meer dan 20.000 rijen
  • Codering alleen in UTF-8
  • Scheidingsteken moet een komma of een puntkomma zijn
  • Het veld met referentienummers mag geen speciale tekens zoals # of * bevatten. Gebruik alleen / of - indien je speciale tekens wilt gebruiken.

Opmerking: het referentienummer kan ieder soort unieke identificatiecode zijn die je intern gebruikt, zoals een factuurnummer of ordernummer. Wanneer mogelijk, moet het referentienummer transactie-specifiek in plaats van klant-specifiek zijn. Dit zorgt ervoor dat terugkerende klanten telkens een ander order-ID krijgen.

2. Kopieer en plak vanuit een document

Als je slechts enkele klanten wilt uitnodigen, kun je hun gegevens vanuit een document kopiëren en plakken in Trustpilot.

Opmerking: je kunt met deze methode maximaal 300 rijen tekst aan Trustpilot doorgeven.

1. In je Business-account, klik op Reviews verzamelen en vervolgens op de tab Klanten uitnodigen.
  2. Onder Handmatig uitnodigen, klik op Kopieer en plak de gegevens vanuit een document.
  3. Kopieer en plak klantgegevens vanuit je spreadsheet of tekstverwerker. Je kunt per keer tot 300 klanten toevoegen. De gegevens moeten worden gescheiden door tabs, puntkomma's (;) of komma's (,).
  4. Controleer de volgorde van de kolommen. De juiste volgorde is: (1) e-mail, (2) naam, (3) referentienummer. Alles klopt? Klik dan op Ga verder.
  5. In het veld Naam Afzender, geef de Informatie afzender op. Selecteer de Antwoord-op E-mail uit het dropdown-menu en klik op Ga verder.
  6. Je bent nu bij de stap Selecteer template. Klik op knop Selecteer template. In het nieuwe venster, onder Geoptimaliseerde templates, kies de taal en ervaring om de bijbehorende template te krijgen. Klik dan op Ga verder. Je kunt ook je eigen template maken, indien je een Pro- of Enterprise-pakket hebt.
  7. Onderaan de pagina, selecteer naar welke Trustpilot-website (van welk land) je je klanten wilt sturen om hun review te schrijven. Klik daarna op Volgende.
  8. Controleer de gegevens. Helemaal tevreden? Klik dan op Uitnodigingen versturen.

Opmerking: het veld met referentienummers mag geen speciale tekens zoals # of * bevatten. Gebruik alleen / of - indien je speciale tekens wilt gebruiken.

3. Handmatig invoeren

Als je slechts enkele klanten wilt uitnodigen, kun je hun gegevens handmatig invullen.

Opmerking: wees ervan bewust dat deze methode erg vatbaar is voor fouten. Overweeg om de klantgegevens in een CSV-bestand te zetten dat je vervolgens uploadt, in plaats van de gegevens in te typen.

1. In je Business-account, klik op Reviews verzamelen en vervolgens op de tab Klanten uitnodigen.
  2. Onder Handmatig uitnodigen, klik op Voer de klantgegevens handmatig in.
  3. Typ de klant zijn of haar E-mailadres, Naam en Referentienummer in de daarvoor bestemde velden, en klik op Toevoegen. Herhaal dit voor iedere klant die je wilt uitnodigen. Wanneer je klaar bent met de klantgegevens, klik dan op Ga verder.
  4. In het veld Naam Afzender, geef de Informatie afzender op. Selecteer de Antwoord-op E-mail uit het dropdown-menu en klik op Ga verder.
  5. Je bent nu bij de stap Selecteer template. Klik op knop Selecteer template. In het nieuwe venster, onder Geoptimaliseerde templates, kies de taal en ervaring om de bijbehorende template te krijgen. Klik dan op Ga verder. Je kunt ook je eigen template maken, indien je een Pro- of Enterprise-pakket hebt.
  6. Onderaan de pagina, selecteer naar welke Trustpilot-website (van welk land) je je klanten wilt sturen om hun review te schrijven, en klik op Volgende.
  7. Controleer de gegevens. Helemaal tevreden? Klik dan op Uitnodigingen versturen.

4. Productreviews

Kies voor handmatige productreview-uitnodigingen als je klanten wilt uitnodigen om productreviews te schrijven, maar geen automatische uitnodigingenmethode hebt ingesteld.

1. In je Business-account, klik op Reviews verzamelen en vervolgens op de tab Klanten uitnodigen.
  2. Onder Handmatig uitnodigen, klik op Handmatig productreviews ontvangen.
  3. Klik op Selecteer bestand en upload je CSV-bestand. De kolommen in het CSV-bestand moeten de volgende informatie bevatten: klant e-mail, naam van de klant, referentienummer (en wanneer nodig: SKU, productnaam, product-URL en afbeelding-URL). Klik daarna op Ga verder.

Tip: als je niet in staat bent om je CSV-bestand in deze volgorde op te stellen, is daar een handige oplossing voor. Voeg een kop toe aan elke kolom, zodat ons systeem weet welke gegevens in welke kolom staan. Gebruik hiervoor de volgende Engelstalige termen: customer email, customer name, reference number, SKU, product name, product URL, image URL.

4. In het veld Naam Afzender, geef de zenderinformatie op. Selecteer de Antwoord-op E-mail uit het dropdown-menu en klik op Ga verder.
  5. Je bent nu bij de stap Selecteer template. Klik op knop Selecteer template. In het nieuwe venster, onder Geoptimaliseerde templates, kies de taal en ervaring om de bijbehorende template te krijgen. Klik dan op Ga verder. Je kunt ook je eigen template maken, indien je een Pro- of Enterprise-pakket hebt.
  6. Onderaan de pagina, selecteer naar welke Trustpilot-website (van welk land) je je klanten wilt sturen om hun review te schrijven, en klik op Volgende.
  7. Controleer de gegevens. Helemaal tevreden? Klik dan op Uitnodigingen versturen.

Let op: sommige van deze diensten zijn alleen beschikbaar voor betalende Trustpilot-abonnees.