Het Dashboard

Als je als bedrijf inlogt op je Trustpilot Business-account, dan is de landingspagina waarop je terechtkomt het Dashboard. Het geeft je een snel overzicht van hoe je bedrijf presteert.

Het Dashboard

Het Dashboard is opgesplitst in vijf afzonderlijke elementen die elk in een eigen vak worden weergegeven. Als je meer informatie wilt lezen over de functie van zo'n kaart, houd de cursor van de muis dan op de kleine i achter de titel van het element.

Tip: nieuw bij Trustpilot? Als je nieuw bent bij Trustpilot en dit de eerste keer is dat je inlogt, zullen de elementen nog geen informatie bevatten. In plaats daarvan vind je nuttige informatie en links om je op gang te helpen in het Dashboard en om reviews te verzamelen. Ook zijn er handige tips te lezen voor het gebruik van Trustpilot in de Checklist.

Algehele prestatie

Dit is een actuele samenvatting van hoe je bedrijf ervoor staat op Trustpilot. Het element Algehele prestatie bevat je huidige sterrenscore, het aantal reviews en je huidige TrustScore.

Betrokkenheid

Het element Betrokkenheid toont je drie meest recente reviews, zodat je in een oogopslag je nieuwe feedback kunt bekijken. Je kunt hier ook op Bedrijfsreviews klikken voor een lijst met alle bedrijfsreviews.

Uitnodigingsstatus

In het element Uitnodigingsstatus wordt de stand van zaken getoond wat betreft je uitnodigingen voor de gespecificeerde periode, opgedeeld in Afgeleverd, Niet afgeleverd, en In wachtrij. Ook kun je hier zien of je Herinneringen hebt ingeschakeld.

De Afgeleverd en Niet Afgeleverd panelen geven de cijfers weer over het aantal uitnodigingen die wel of niet verzonden zijn in de geselecteerde periode. Door middel van een percentage en een rode of groene pijl, wordt ook weergegeven of er een afname of toename heeft plaatsgevonden ten opzichte van de vorige periode.

Opmerking: voor e-mails die Niet Afgeleverd zijn betekent een groene pijl dat je niet-verzonden cijfer is verbeterd.

Je reviews

Het element Je reviews is een samenvatting van al je nieuwe reviews die je hebt ontvangen in de gespecificeerde periode, opgedeeld in:

• Totale aantal reviews
  • Geverifieerde reviews
  • Je reactiepercentage
  • Niet-geverifieerde reviews

Je kunt het aantal ontvangen reviews zien en of het aantal sinds de geselecteerde periode is toegenomen of afgenomen. Groene pijlen tonen een toename en rode pijlen een afname.

Daarnaast is er een grafische weergave van de sterrenscores voor de geselecteerde periode te zien.

TrustBox impressies

Het TrustBox impressies-element laat zien hoeveel impressies je widget in totaal heeft gekregen tijdens de geselecteerde periode. Ook hier is weer een percentage en groene of rode pijl zichtbaar, die een stijging of daling aangeeft sinds de afgelopen periode.

Instellingen

Het Dashboard geeft je een beknopt overzicht van hoe je website presteert op Trustpilot. Maar wellicht zijn er specifieke gebieden waarin je je toch wat meer in wilt verdiepen. Pas dan de volgende instellingen aan.

Tijdsperiode

De weergegeven informatie wordt standaard van de afgelopen 28 dagen getoond. Je kunt echter ook de informatie zien van de afgelopen 7 dagen, of zelfs van alleen Vandaag, als je dit selecteert aan de rechterkant van het scherm, vlak boven de elementen. Dit zou je bijvoorbeeld kunnen doen om de tijdsperiode te veranderen voor de Uitnodigingsstatus.

Mijn websites

Als je meer dan één website hebt op Trustpilot, kun je de website selecteren waarvan je het Dashboard wilt zien.

• Wijs met je muis op de website-naam in de rechterbovenhoek, en klik vervolgens in het dropdown-menu op de gewenste website.