Het Dashboard

Als je als bedrijf inlogt op je Trustpilot Business-account, dan is de landingpage waarop je terechtkomt het Dashboard. Het geeft je een snel overzicht van hoe je bedrijf presteert.

Mijn websites

Wanneer je meer dan één website hebt op Trustpilot, kun je de website selecteren waar je toegang toe wilt hebben door de Mijn Websites pop-up te gebruiken die verschijnt als je inlogt op je Business-account. Klik op de naam van de website om in het Dashboard van de gekozen website te komen.

Je kan een andere website selecteren vanuit het drop-down menu van de website, rechts bovenin de pagina. Je kan één website per keer selecteren. Om deze functie uit te schakelen, deselecteer je Altijd tonen tijdens inloggen.

Het Dashboard

Het Dashboard is opgesplitst in vijf afzonderlijke elementen die elk in een eigen vak worden weergegeven. Als je meer informatie wilt lezen over de functie van zo'n kaart, houd de cursor van de muis dan op de kleine i achter de titel van het element.

Tip: als je nieuw bent bij Trustpilot en dit de eerste keer is dat je inlogt op het Dashboard, bevatten de kaarten nog geen gegevens. In plaats daarvan tref je informatie en links aan, die je helpen met het opzetten van je Trustpilot-account. Bekijk de Checklist voor meer handige Trustpilot tips.

Algehele prestatie

Dit is een actuele samenvatting van hoe je bedrijf ervoor staat op Trustpilot. Het vak bevat je huidige sterrenscore, je aantal reviews en je huidige TrustScore.

Betrokkenheid

Dit element toont je drie meest recente reviews zodat je eenvoudig je nieuwe feedback kunt bekijken. Je kan ook op Bedrijfsreviews klikken voor een lijst met alle bedrijfsreviews.

Uitnodigingsstatus

Hier wordt de stand van zaken getoond wat betreft je uitnodigingen voor de gespecificeerde periode, opgedeeld in Afgeleverd, Niet afgeleverd, en In wachtrij. Ook kun je hier zien of je Herinneringen hebt ingeschakeld.

De Afgeleverd en Niet Afgeleverd panelen geven de cijfers weer over het aantal uitnodigingen die wel of niet verzonden zijn. Door middel van een percentage en een rode of groene pijl, wordt ook weergegeven of elk element een verbetering heeft ondergaan ten opzichte van de vorige periode, om een afname of toename te tonen.

Opmerking: voor e-mails die Niet Afgeleverd zijn betekent een groene pijl dat je niet-verzonden cijfer is verbeterd.

Je reviews

De Jouw reviews kaart toont je een overzicht van je nieuwe reviews gedurende de geselecteerde periode, onderverdeeld in totaal aantal reviews, geverifieerde reviews, responsepercentage en organische reviews. Je kunt het aantal reviews zien en of het aantal sinds de geselecteerde periode is toegenomen of afgenomen. Groene pijlen tonen een toename en rode pijlen een afname.

Daarnaast is er een grafische weergave van de sterrenscores voor de geselecteerde periode te zien..

TrustBox impressies

Het TrustBox impressies element laat zien hoeveel impressies je widget in totaal heeft gekregen tijdens de geselecteerde periode. Ook hier is weer een percentage en groene of rode pijl zichtbaar, die een stijging of daling aangeeft.

Navigeren in Het Dashboard

Het Dashboard geeft je een beknopt overzicht van hoe je website presteert op Trustpilot. Toch zijn er wellicht specifieke gebieden waarin je je wilt verdiepen. Dit kan op twee manieren.

Tijdsperiode

De weergegeven informatie wordt standaard van de afgelopen 28 dagen getoond. Je kunt echter ook de informatie zien van de afgelopen 7 dagen, of zelfs van alleen Vandaag, als je dit selecteert aan de rechterkant van het scherm, vlak boven de elementen. Dit zou je bijvoorbeeld kunnen doen om de tijdsperiode te veranderen voor de Uitnodigingsstatus.

Overige links

Rechtsboven in het vak van sommige elementen vind je een link die je naar de desbetreffende sectie stuurt in je Business-account. Door hierop te klikken kun je meer informatie vinden die niet in het Dashboard te zien is.