Neem een kijkje in ons Support Center voor meer informatie over Google Seller Ratings, Rich Snippets, TrustBoxen, productreviews en handleidingen voor het aanpassen van uw reviews en account instellingen.

Snelle gids voor Trustpilots Gebruikersrichtlijnen

Om iedereen snel kennis te geven van Trustpilots richtlijnen voor reviewers en gebruikers, hebben we hieronder een kort overzicht opgesteld met de belangrijkste elementen in onze Gebruikersrichtlijnen.

Tips om volgens de regels te blijven handelen:

Wist je dat?

• Je kunt je review op ieder moment aanpassen of bijwerken.
  • Bij Trustpilot monitoren we geen reviews, maar we voeren wel automatische controles uit om grof taalgebruik en hyperlinks in reviews te voorkomen. We geven onze community bovendien de kans om ons te notificeren wanneer reviews onze richtlijnen schenden, en bedrijven kunnen reviews rapporteren die niet voldoen aan onze richtlijnen.
  • We kunnen je vragen om je review aan te passen wanneer het onze richtlijnen schendt - dit is ook het geval wanneer het beschuldigingen bevat of alleen het product dat je kocht beschrijft in plaats van de service die je hebt ervaren.

Wat niet is toegestaan op Trustpilot:

• Wanneer we je vragen om je review aan te passen om te voldoen aan onze richtlijnen en je weigert dit uit te voeren, dan kunnen we je review verwijderen.
  • Als standaard regel, verwijderen we geen reviews omdat het user-generated content is. Echter, wanneer je misbruik maakt van je gebruikersprofiel en we dienen dit te verwijderen, worden alle reviews die je met dit account hebt geplaatst verwijderd.
  • Het is uiteraard niet de bedoeling om misbruik te maken van onze rapporteer of notificatie tools, om bedrijven te bedreigen, misbruik te maken, af te persen of enige vorm van fraude of ander ongewenst gedrag te vertonen met het gebruik van Trustpilot.

Vergeet niet dat dit alleen een overzicht is! Klik hier om onze volledige Gebruikersrichtlijnen te bekijken. We hebben ook tips om goede reviews te schrijven.

Voor bedrijven hebben we een reeks Bedrijfsrichtlijnen opgesteld die gelden voor het gebruik van Trustpilot. Zie hier een snelle gids.