2. Stel review-uitnodigingen in

Zorg ervoor dat je uitnodigingen in de inbox van klanten terechtkomen en niet in de spam. We laten je zien hoe je je review-uitnodigingen kunt optimaliseren voor maximaal bereik. Volg de stappen in de onderstaande video.

E-mailinstellingen

Ga in je Trustpilot Business-account naar Instellingen > Uitnodigingsinstellingen > E-mailinstellingen.

Selecteer je template

Kies standaardtemplates, waarmee je klanten kunt uitnodigen om bedrijfs- en productreviews achter te laten.

Bedrijfsnaam

Zet je bedrijfsnaam of URL in je uitnodigingstemplates zodat klanten je bedrijf kunnen herkennen.

Naam afzender

Zorg dat je klanten weten wie ze uitnodigt. Toon je bedrijfsnaam als afzender in hun inbox.

Antwoordadres

Zorg dat je een antwoordadres hebt voor klanten die liever per mail reageren in plaats van dat ze een review plaatsen. Het e-mailadres waarmee je inlogt op Trustpilot is het standaard antwoordadres. Dit kun je wijzigen door te klikken op Antwoordadressen beheren.

E-mailadres afzender

Als je wilt dat al je uitnodigingen goed aankomen, raden we je aan om te verzenden vanaf het standaardadres van Trustpilot, noreply.invitations@trustpilotmail.com. Maar als je liever je eigen domein gebruikt, kan dat natuurlijk ook. Voer het handmatig in en overweeg een SPF-record in te stellen (klik hier voor meer informatie over SPF-records).

Landingspagina

Bedenk waar je je klanten naartoe wilt sturen. Selecteer je gewenste landinstellingen in de vervolgkeuzelijst bij Landingspage waar klanten naartoe gestuurd moeten worden.

Link naar privacybeleid

Bepaal of je een link naar je privacybeleid wilt toevoegen aan de voettekst van je review-uitnodigingen.

Verzending en levering

Ga in je Trustpilot Business-account naar Instellingen > Uitnodigingsinstellingen >Verzending en levering.

Verzenddatum van de uitnodiging

Selecteer de tijdsperiode tussen de service- of koopervaring van je klant en het verzenden van de review-uitnodiging.

1. Kies de tijdsperiode na de aankoop van een klant of de interactie met je bedrijf.
    2. Voor bedrijfsreview-uitnodigingen selecteer je het gewenste aantal dagen, weken of maanden in het drop-downmenu. Je kunt zelfs al na 0 dagen een uitnodiging versturen!

Uitnodigingsfrequentie

Bepaal hoe vaak uitnodigingen moeten worden verzonden naar klanten die meerdere aankopen hebben gedaan.

• Na elke aankoop: selecteer de optie Stuur een review-uitnodiging naar iedereen die een aankoop doet.
    • Na een specifiek aantal dagen: selecteer de optie Stuur elke klant slechts één review-uitnodiging per ___ dag(en) en voer een specifiek aantal dagen in, voordat er een nieuwe uitnodiging wordt verstuurd.
    • Na een jaar: selecteer de optie Stuur elke klant binnen een tijdsbestek van een jaar maximaal één review-uitnodiging als je de klant niet razendsnel opnieuw een uitnodiging wilt sturen.

Herinneringen inschakelen

Schakel herinneringen in om klanten die nog geen review hebben achtergelaten een klein zetje te geven.

1. Wil je herinneringen sturen naar klanten die je hebt uitgenodigd maar nog geen reviews hebben achtergelaten? Vink dan het vakje onder Uitnodigingsherinneringen aan.
    2. Kies in het drop-downmenu hoeveel dagen of weken er tussen de verzenddatum van de oorspronkelijke uitnodiging en de verzenddatum van de herinnering moeten zitten. De uitnodigingsherinnering wordt verzonden in dezelfde taal die is geselecteerd voor je landingspagina waar klanten naartoe gestuurd moeten worden
    3. Klik dan op Wijzigingen opslaan.

Je kunt alleen herinneringen versturen in de volgende drie gevallen:

• Je moet herinneringen inschakelen voordat je een uitnodiging maakt.
    • Herinneringen moeten zijn ingeschakeld wanneer de uitnodiging wordt verzonden.
    • De reviewer heeft geen review geplaatst door op de link in de oorspronkelijke uitnodiging te klikken.

Als je uitnodigingsherinneringen uitschakelt, worden alle herinneringen in de wachtrij geannuleerd en niet verzonden.

Terug naar boven