Neem een kijkje in ons Support Center voor meer informatie over Google Seller Ratings, Rich Snippets, TrustBoxen, productreviews en handleidingen voor het aanpassen van uw reviews en account instellingen.

​Blijf up-to-date met uw beoordelingen door gebruik te maken van Trustpilot's Webhook Notificaties

Stel Trustpilot's webhooks in om direct notificaties te ontvangen over gebeurtenissen zoals nieuwe beoordelingen, verwijderde beoordelingen of aangepaste beoordelingen.

Er zijn veel manieren waarop u gebruik kunt maken van Trustpilot's Webhook Notificaties om uw dagelijkse workflow met beoordelingen te verbeteren. Hier zijn een paar ideeën:

• Creëer een dashboard dat alle nieuwe beoordelingen toont.
  • Automatiseer uw support tickets, zodat u een nieuw ticket voor iedere nieuwe beoordeling krijgt.

Om onze webhook functie te implementeren heeft u hulp nodig van een developer. Let op dat het momenteel enkel gebeurtenissen ondersteunt met betrekking tot verkopersbeoordelingen.

Hoe Webhook Notificaties werken

Informeer Trustpilot over welke gebeurtenissen u het liefst genotificeerd wilt worden en waar u de data (van uw abonnementen) wilt ontvangen. Een abonnement is de URL van de server waar uw developer graag notificaties wilt ontvangen.

We ondersteunen momenteel notificaties voor de volgende gebeurtenissen:

• Een klant schrijft een nieuwe beoordeling
  • Een klant verwijdert een beoordeling
  • Een klant bewerkt een beoordeling

Instructies voor developers

Ga naar Trustpilot Business en selecteer Integraties in het linkermenu. Vind Webhook Notificaties en selecteer Krijg nu toegang.

1. Selecteer een gebeurtenis, bijvoorbeeld Nieuwe beoordeling.
  2. Klik op de link Bekijk voorbeeld payload gebeurtenis om een voorbeeld te zien van de informatie die we naar u sturen.

Let op: Uw eigen webserver dient klaar te zijn om gebeurtenissen en een POST verzoek met een JSON payload te ontvangen. Indien uw server nog niet klaar is, kunt u testen met een RequestBin of een soortgelijke service. Maar bedenk wel dat u niet een daadwerkelijk abonnement met RequestBin kunt instellen.

1. Voeg uw URI abonnement toe. Dit is het pad naar een server binnen uw bereik dat de gebeurtenis van ons zal ontvangen. Bijvoorbeeld: https://my-domain.com/any/path/here/
  2. Selecteer Test
  3. Indien de test werkt, klik op Sla wijzigingen op en dan bent u klaar!

Wanneer een fout op uw server optreedt

We willen ervoor zorgen dat u notificaties krijgt van al uw gebeurtenissen.

Indien uw server faalt om een gebeurtenis te ontvangen, proberen we het opnieuw te verzenden. Het interval tussen onze pogingen dit opnieuw te verzenden, zullen langer worden om te vermijden dat uw servers overbelast raken.