​Blijf up-to-date met je reviews door gebruik te maken van Trustpilot's Webhook Notificaties

Beschikbaar voor:

• Free
  • Lite
  • Pro
  • Enterprise
Heeft u geen toegang tot deze functie? Upgrade vandaag nog!

Stel Trustpilots webhooks in om direct notificaties te ontvangen over gebeurtenissen zoals nieuwe reviews, verwijderde reviews of aangepaste reviews.

Er zijn veel manieren waarop je gebruik kunt maken van Trustpilots Webhook Notificaties om je dagelijkse workflow met reviews te verbeteren. Hier zijn een paar ideeën:

• Creëer een dashboard dat alle nieuwe reviews toont.
  • Automatiseer je support tickets, zodat je een nieuw ticket voor iedere nieuwe review krijgt.

Om onze webhook functie te implementeren heb je hulp nodig van een developer. Let op dat het momenteel enkel gebeurtenissen ondersteunt met betrekking tot bedrijfsreviews.

Hoe Webhook Notificaties werken

Informeer Trustpilot over welke gebeurtenissen je het liefst genotificeerd wilt worden en waar je de data (van je abonnementen) wilt ontvangen. Een abonnement is de URL van de server waar je developer graag notificaties wilt ontvangen.

Wij ondersteunen meldingen voor deze gebeurtenissen, zowel voor bedrijfs- als productreviews:

• Een klant schrijft een nieuwe review
  • Een klant verwijdert een review
  • Een klant bewerkt een review

Instructies voor developers

Ga naar je Trustpilot Business-account en selecteer Integraties in het linkermenu. Vind Webhook Notificaties en selecteer Krijg nu toegang.

1. Selecteer een gebeurtenis, bijvoorbeeld Nieuwe review.
  2. Klik op de link Bekijk voorbeeld payload gebeurtenis om een voorbeeld te zien van de informatie die we naar je sturen.

Opmerking: je eigen webserver dient klaar te zijn om gebeurtenissen en een POST verzoek met een JSON payload te ontvangen. Indien je server nog niet klaar is, kun je testen met een RequestBin of een soortgelijke service. Maar bedenk wel dat je niet een daadwerkelijk abonnement met RequestBin kunt instellen.

1. Voeg je URI abonnement toe. Dit is het pad naar een server binnen je bereik dat de gebeurtenis van ons zal ontvangen. Bijvoorbeeld: https://my-domain.com/any/path/here/
  2. Selecteer Test
  3. Indien de test werkt, klik op Sla wijzigingen op en dan ben je klaar!

Wanneer een fout op je server optreedt

We willen ervoor zorgen dat je notificaties krijgt van al je gebeurtenissen.

Indien je server faalt om een gebeurtenis te ontvangen, proberen we het opnieuw te verzenden. Het interval tussen onze pogingen dit opnieuw te verzenden, zullen langer worden om te vermijden dat je servers overbelast raken.