Neem een kijkje in ons Support Center voor meer informatie over Google Seller Ratings, Rich Snippets, TrustBoxen, productreviews en handleidingen voor het aanpassen van uw reviews en account instellingen.

Hoe creëer ik een gebruikersprofiel om reviews te schrijven?

Indien je nooit eerder een bedrijf op Trustpilot hebt beoordeeld en je daar graag mee wilt beginnen, dan kun je een gebruikersprofiel aanmaken. Het duurt slechts twee minuten.

Binnen Trustpilot dienen alle reviews gekoppeld te zijn aan een account van een echt persoon. Hierdoor kunnen we ervoor zorgen dat ons platform transparant en eerlijk is voor iedereen die hier gebruik van maakt.

Indien je geen reviews wilt schrijven, maar ze wel wilt blijven bekijken om betere aankoopbeslissingen te nemen, dan is dat geen probleem! Je hebt enkel een account nodig als je daadwerkelijk bedrijven wilt beoordelen.

Hoe creëer je een gebruikersprofiel om reviews te schrijven?

1. Ga naar nl.trustpilot.com.

2. klik rechts bovenaan het scherm op de link Aanmelden.

3. Je wordt doorgestuurd naar een pagina met drie opties: Meld je aan met Facebook, Meld je aan met Google of Meld je aan met je e-mailadres. Selecteer de optie die je wilt kiezen.

Je aanmelden met social media

Wanneer je kiest om je aan te melden met Facebook, zal dit de Trustpilot app toegang geven tot bepaalde delen van je publieke Facebookprofiel.

Indien je nog niet op Facebook bent ingelogd op de computer die je gebruikt, en je op de Facebook-link klikt, zal er een nieuw venster verschijnen dat jou vraagt om je gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren, evenals om Trustpilots Gebruikersvoorwaarden en Privacybeleid te accepteren. Op dit punt kun je ook kiezen welke informatie je met Trustpilot wilt delen door op bewerken te klikken, en vervolgens de vakjes te deselecteren van de informatie die je niet wilt delen.

Wanneer je inlogt via social media, zullen je accountgegevens automatisch ingevuld worden met de informatie die beschikbaar is op je profiel. Trustpilot zal nooit iets namens jou plaatsen. Houd er rekening mee dat als je je volledige naam en foto op social media gebruikt, dit betekent dat je volledige naam en foto ook zichtbaar zal zijn op je Trustplot profiel, tenzij je dit handmatig wijzigt. Als je liever een minder herkenbare naam wilt gebruiken, kun je dit makkelijk wijzigen in je accountinstellingen.

Indien je eenmaal ingelogd bent met Facebook, ben je klaar om reviews te schrijven.

Meld je aan met je e-mailadres

Als je geen account hebt op social media, of als je gewoon liever niet je Trustpilot profiel wilt koppelen aan een social media platform, kun je je ook aanmelden met je e-mailadres.

Klik dan op de link Meld je aan met je e-mailadres, voer je e-mailadres in, kies de naam waarmee je op Trustpilot gezien wilt worden, vink het vakje aan om de Gebruikersvoorwaarden en Privacybeleid te accepteren en klik op Aanmelden.

Hierna zal automatisch een e-mail gestuurd worden naar het e-mailadres dat je hebt opgegeven. Je zult op de link in de e-mail moeten klikken om je account te activeren.

Wanneer je klikt op de link in de e-mail zal je gevraagd worden een wachtwoord voor je account te kiezen.

En dan?

Wanneer je eenmaal je gebruikersaccount hebt aangemaakt, kun je beginnen met het aanpassen van de instellingen in je gebruikersprofiel.

Ontevreden met je gekozen gebruikersnaam?

Het verkeerde land gekozen?

Ontevreden met je sociale instellingen?

Je kunt al deze instellingen bewerken binnen je persoonlijke profiel, evenals het uploaden of bewerken van je profielfoto.

Je hebt op ieder moment toegang tot je profiel en instellingen. Wanneer je ingelogd bent op Trustpilot, klik op je profiel-icoon rechts bovenaan je scherm en selecteer Mijn Instellingen uit de drop-down lijst.

Mocht je hulp nodig hebben met het schrijven van je eerste review, dan komt dit artikel goed van pas.