Aanmelden voor een gebruikersaccount

Als je voor de eerste keer een bedrijf op Trustpilot wilt beoordelen, moet je eerst een gebruikersaccount aanmaken.

Het aanmelden voor een Trustpilot-account kan heel eenvoudig met een ander account zoals Google, Facebook of je e-mailadres. Om ons platform transparant en eerlijk te houden voor zowel reviewers als bedrijven, willen we ervoor zorgen dat de mensen die bedrijven beoordelen, echte mensen zijn met echte ervaringen.

Ben je niet zo van het beoordelen, en gebruik je Trustpilot alleen maar voor het lezen van reviews? Dat is ook prima. In dat geval heb je geen gebruikersaccount nodig.

Opmerking: Heb je al een review geschreven op Trustpilot (op uitnodiging of op eigen initatief)? Dan heb je al een gebruikersaccount. Indien je je inloggegevens bent vergeten, kunnen we je daarbij helpen.

Zo maak je een account aan

1. Ga naar de homepagina van Trustpilot en klik op Aanmelden rechtsboven in het scherm.
  2. Op deze pagina kun je aangeven of je je wilt aanmelden voor Trustpilot met:
    • Facebook
    • Google
    • je e-mailadres

Aanmelden met Facebook

1. Op de Aanmeld-pagina, klik op Doorgaan met Facebook.
    • Als je bent ingelogd op Facebook, accepteer de gebruikersvoorwaarden en het privacybeleid en klik op Ga verder.
    • Als je nog niet bent ingelogd op Facebook, voer dan je gebruikersnaam en wachtwoord in en accepteer Trustpilots gebruikersvoorwaarden en het privacybeleid.

Als je je aanmeldt op Trustpilot met Facebook, geef je Trustpilot toegang tot je vriendenlijst en e-mailadres. Wijzig Trustpilots toegang tot deze informatie als je dat liever niet wilt.

Indien je je volledige naam en een profielfoto gebruikt op Facebook, zal dit ook getoond worden op Trustpilot, tenzij je dit handmatig wijzigt in je accountinstellingen.

Opmerking: Trustpilot zal nooit iets plaatsen namens jou.

Wanneer je eenmaal bent ingelogd met Facebook, ben je klaar om reviews te schrijven.

Aanmelden met Google

1. Op de Aanmeld-pagina, klik op Ga verder met Google.
  2. In het venster Inloggen met Google, kies het Google-account dat je met je Trustpilot-account wilt koppelen.
  3. Accepteer de gebruikersvoorwaarden en het privacybeleid, en klik op Ga verder.

Vrij eenvoudig, toch?

Aanmelden met e-mail

Als je geen account hebt op social media of als je gewoon liever niet je Trustpilot-account wilt koppelen aan een social mediaplatform, kun je je ook aanmelden met je e-mailadres:

1. Op de Aanmeld-pagina, klik op Ga verder met e-mail.
  2. Typ je e-mailadres in het veld en klik op Ga verder met e-mail.
  3. Typ je naam (deze naam is openbaar en wordt vermeld bij je reviews) en accepteer de gebruikersvoorwaarden en het privacybeleid. Klik hierna op Aanmelden.
  4. Een viercijferige bevestigingscode wordt naar je e-mailadres gestuurd. Voer de code in om je account te verifiëren en de aanmelding te voltooien.

Elke keer dat je inlogt, ontvang je een nieuwe viercijferige bevestigingscode die je dan moet gebruiken (in plaats van een wachtwoord).

Klaar is kees. Deel je ervaringen met de wereld!

Volgende stappen

Nu je je gebruikersaccount hebt aangemaakt, kunt je je profiel aanpassen. Wijzig je weergavenaam, voeg een profielfoto toe en pas je sociale instellingen aan om te bepalen welke informatie je openbaar wilt maken.

Als je tot slot nog wat inspiratie nodig hebt voor je eerste review, lees dan deze 8 tips voor het schrijven van fantastische reviews. Welkom bij de Trustpilot-community!