Trustpilots PrestaShop-integratie

Deze functie is onderdeel van het Free-pakket.

Aan de slag

Met onze PrestaShop-integratie kun je het verzamelen van bedrijfs- en productreviews automatiseren, meerdere TrustBox-widgets toevoegen en klanten vragen om reviews te schrijven. In dit artikel lees je hoe je aan de slag gaat.

Opmerking: er is momenteel geen sandbox-omgeving beschikbaar voor testdoeleinden. Deze integratie werkt niet met Internet Explorer.

De integratie downloaden

Ga in je Trustpilot Business-account naar Integraties > E-commerce > PrestaShop. Klik nu op Download.

De integratie installeren

1. Ga in de beheerpagina van PrestaShop naar Modules > Module Manager.
  2. Klik op Upload a module. Selecteer het pluginbestand dat je net hebt gedownload. Zodra de module is geïnstalleerd, klik je op Configure.
  3. Selecteer je bedrijfseenheid in het dropdown-menu. Vink het selectievakje aan om de algemene voorwaarden te aanvaarden. Klik op Confirm.

De integratie beheren

Nadat je de integratie hebt geïnstalleerd, is Trustpilot onderdeel van je PrestaShop Admin Panel. Je vindt het tabblad onder More aan de onderkant van het linkermenu. Hier kun je je instellingen beheren.

Je uitnodigingen instellen

Bij een bestelling via de online winkel van PrestaShop krijgt je klant automatisch een uitnodiging per e-mail om een bedrijfsreview achter te laten op Trustpilot. Zo stel je dit in:

1. Ga in de beheerpagina van PrestaShop naar Modules > Module Manager. Klik op het tabblad Trustpilot in het linkermenu onder More. Selecteer Invitations.
  2. Configureer de uitnodiging-trigger door een keuze uit de twee opties te maken. Bij Order confirmed wordt een uitnodiging naar klanten verzonden terwijl hun bestelling wordt verwerkt. Bij Order completed ontvangt de klant een uitnodiging wanneer de bestelling is voltooid.
  3. Je kunt ook de naam van de afzender, de antwoord-op e-mail, de Trustpilot-website, de verzendvertraging, de taal van de e-mailtemplate en de e-mailtemplate instellen.
  4. Klik dan op Wijzigingen opslaan.

Productreview-uitnodigingen toevoegen

Als je de productreviews van Trustpilot voor je bedrijf gebruikt, kun je de optie inschakelen om ze toe te voegen aan je e-mailuitnodigingen.

1. Ga in de beheerpagina van PrestaShop naar Modules > Module Manager. Klik op het tabblad Trustpilot in het linkermenu onder More. Selecteer Product Reviews.
  2. Onder Turn product review invitations on activeer je de optie Enable to start getting product reviews.
  3. Vul de SKU (Stock Keeping Unit), het GTIN (Global Trade Item Number) en het MPN (Manufacturer Part Number) in. Deze velden zijn optioneel.
  4. Klik dan op Wijzigingen opslaan.

Klanten uitnodigen

Je kunt kiezen om klanten van de afgelopen week tot aan 6 maanden geleden uit te nodigen.

1. Ga in de beheerpagina van PrestaShop naar Modules > Module Manager. Klik op het tabblad Trustpilot in het linkermenu onder More. Selecteer Past Orders.
  2. Onder Select all your orders from the past kies je de gewenste termijn.
  3. Klik op Sync up orders om op te slaan.

Een TrustBox toevoegen of verwijderen

Je kunt via de PrestaShop-integratie meerdere TrustBox-widgets aan je webpagina's toevoegen.

1. Ga in de beheerpagina van PrestaShop naar Modules > Module Manager. Klik op het tabblad Trustpilot in het linkermenu onder More.
  2. Klik op het tabblad TrustBox in het menu aan de bovenkant.
  3. Selecteer de TrustBox en de lay-out die je wilt gebruiken.
  4. Kies op welke pagina je de TrustBox wilt weergeven. Bekijk dan een voorvertoning van de TrustBox door deze te slepen naar je siteweergave.
  5. Als je tevreden bent over de plek en de configuratie van je TrustBox, klik je op Publish changes.
  6. Als je een TrustBox van je site wilt verwijderen, wijs je de TrustBox aan en klik je op de prullenmand. Klik op Publish changes.

De integratie ontkoppelen

Wil je de integratie niet meer gebruiken? Geen probleem. Volg deze stappen om deze te ontkoppelen:

1. Klik in de beheerpagina van PrestaShop op het tabblad Trustpilot in het linkermenu.
  2. Onder Settings klik je op Clear the Integration Key. Klik dan op Save changes.

Als je de integratie wilt verwijderen:

1. Ga in de beheerpagina van PrestaShop naar Modules > Module Manager.
  2. Zoek Trustpilot reviews. Klik op het dropdown-symbool naast Configure.
  3. Klik op Uninstall.

Opmerking: Trustpilot is niet aansprakelijk voor links naar websites van derde partijen in dit artikel, noch voor de content op andere websites waarnaar wordt gelinkt in dit artikel.