Trustpilots gratis PrestaShop plugin - Hoe je het downloadt, installeert en configureert

Met Trustpilots gratis PrestaShop-plugin kun je automatisch bedrijfs- en productreviews verzamelen. Met behulp van de plugin kun je ook meerdere TrustBox-widgets toevoegen, en voormalige klanten uitnodigen om een review achter te laten.

In dit artikel leggen we uit hoe je de plugin downloadt, installeert en configureert in je webshop.

Opmerking: deze plugin is enkel voor bedrijven die gebruikmaken van het PrestaShop e-commerce platform. Maakt jouw bedrijf geen gebruik van PrestaShop? Bekijk dan onze andere integraties. Als je andere automatische uitnodigingsmethoden gebruikt, vergeet dan niet om deze uit te schakelen zodat je geen dubbele uitnodigingen naar je klanten stuurt.

Belangrijke feiten over Trustpilots PrestaShop-plugin

• Automatiseer je review-uitnodiging — een nieuwe bestelling zal automatisch een e-mail naar de klant triggeren, met de vraag of hij/zij je bedrijf wilt beoordelen.
  • Nodig al je voormalige klanten in één keer uit.
  • Voeg meerdere TrustBox-widgets toe met behulp van de plugin.

Het instellen van de PrestaShop plugin

Verbind je PrestaShop met Trustpilot in twee eenvoudige stappen:

1. Download de PrestaShop-plugin op je computer.
  2. Upload en installeer de plugin in je webshop.

Download de PrestaShop-plugin

Ga naar je Trustpilot Business-account > Integraties > E-commerce integraties > PrestaShop en klik op Verbind nu. Klik nu op Download.

Installeer de PrestaShop-plugin

Nu je de plugin hebt gedownload, kun je inloggen op je PrestaShop admin-pagina en deze installeren:

1. Ga naar Modules and Services > Modules and Services. Rechtsboven in je scherm zie je nu "Add a new module".

1. Klik op Add a new module en vervolgens op Choose a file.
  2. Selecteer nu het Trustpilot plugin-bestand dat je zojuist had gedownload. Zodra je het plugin-bestand in het veld 'Module file' ziet, klik je op Upload this module.

1. Als je naar beneden scrolt in de modulelijst, zie je de Trustpilot reviews-plugin aan de rechterkant van je scherm. Indien je de plugin niet ziet, kun je ernaar zoeken door in het zoekveld Trustpilot in te typen. Zodra je de plugin ziet, klik dan op Install.

Zodra de plugin is geïnstalleerd, zie je het bericht "Module(s) installed successfully". Je moet vervolgens nog akkoord gaan met de privacyvoorwaarden, voordat je de plugin kunt gaan gebruiken.

Configureer de PrestaShop-plugin

Wanneer je de plugin hebt geïnstalleerd, heb je verschillende configuratie-opties:

• Stel je e-mailgegevens in.
  • Voeg meerdere TrustBox-widgets toe met behulp van de plugin.
  • Nodig voormalige klanten uit om een review te schrijven.

Stel je e-mailgegevens in

Ga naar Invitations en voer je e-mailgegevens in:

• Sender Name: de informatie van de afzender die in de inbox van je klanten verschijnt, wanneer ze een review-uitnodiging ontvangen. Opmerking: de huidige e-mail afzender is standaard ingesteld op het noreply.invitations Trustpilot-e-mailadres.
  • Reply-to Email: het e-mailadres waarnaar de antwoorden van je klanten moeten worden verzonden wanneer ze op je e-mail reageren.
  • Trustpilot website: de Trustpilot-landingspagina waar je klanten naartoe worden gestuurd voor het plaatsen van een review. Trustpilot heeft verschillende lokale websites. Zo is bijvoorbeeld nl.trustpilot.com de Nederlandse website van Trustpilot.
  • Send Delay: een bestelling vanuit je PrestaShop-webshop triggert automatisch een e-mail naar de desbetreffende klant. Hier kun je instellen hoeveel dagen je wilt wachten voordat de e-mail daadwerkelijk wordt verzonden. De maximale wachttijd is 90 dagen.

Configureer de uitnodiging-trigger

Op de General pagina kun je instellen wat de uitnodigingen triggert om verstuurd te worden.

Kies Order confirmed als je je klanten wilt uitnodigen, wanneer de status in PrestaShop Payment accepted aangeeft. Kies Order completed als je je klanten wilt uitnodigen, wanneer de bestellingstatus Shipped/Delivered aangeeft.

Productreview-uitnodigingen opnemen

Met de PrestaShop-plugin kun je productreview-uitnodigingen versturen, als je van Trustpilots productreviews-functie gebruikmaakt.

Om te beginnen met het versturen van productreview-uitnodigingen, klik op Enable tot start getting product reviews.

Wanneer je eenmaal productreviews hebt ingeschakeld, kun je de velden voor product SKU, GTIN en MPN invullen in PrestaShop, om Trustpilot te laten weten waar je deze informatie op je PrestaShop-platform opslaat. Klik op Save changes als je klaar bent.

Nodig voormalige klanten uit om een review te schrijven

Met de Trustpilot-plugin kun je voormalige klanten uitnodigen, die bijvoorbeeld in de afgelopen 7 dagen (of zelfs in de afgelopen 3 maanden) een aankoop hebben gedaan. Selecteer de gewenste periode en klik op Sync up orders. Nu zullen je oude bestellingen synchroniseren met Trustpilots uitnodigingssysteem.

Overzicht van gesynchroniseerde bestellingen

Hier zul je een overzicht zien van je gesynchroniseerde bestellingen, zodat je weet welke bestellingen met succes zijn gesynchroniseerd met Trustpilot, en welke niet.

Onderaan de pagina zul je een lijst zien van bestellingen die niet konden worden gesynchroniseerd. Je kunt proberen om deze bestellingen opnieuw te synchroniseren door op Re-sync te klikken.

Voeg een TrustBox toe met behulp van de plugin

Je kunt meerdere TrustBoxen op je website plaatsen met behulp van je PrestaShop-plugin.

1. Om een voorbeeld van een TrustBox te bekijken: ga naar je PrestaShop Admin-pagina en klik op de TrustBox-tab in het bovenste menu.
  2. Selecteer de TrustBox die je wilt bekijken en sleep het op je scherm op de gewenste plek. Je kunt de TrustBox herschikken waar je maar wilt.
  3. Klik op Publish Changes om de TrustBox op je website te publiceren.

Aanvullende instellingen:

• Page - Plaats TrustBoxen op je product-, categorie- en landingspagina's. Als je de voorkeur geeft aan een andere pagina, voer dan eenvoudigweg het specifieke webadres in.
  • Position - Selecteer waar op de pagina je de TrustBox wilt plaatsen.
  • Horizontal offset - Verplaatsing ten opzichte van de linker- en rechterkant van de pagina.
  • Vertical offset - Verplaatsing ten opzichte van de onder- en bovenkant van de pagina.

Opmerking: Als je de Product TrustBox kiest, dan zal je data-sku vanzelf geüpdatet worden. Vergeet niet om deze toe te voegen aan je productpagina.

Zo kun je een TrustBox implementeren voor Rich Snippet-sterren in Google Search:

1. Selecteer een TrustBox en sleep deze naar de gewenste locatie op je website.
  2. Klik op die TrustBox die je in de preview ziet en klik vervolgens op ‘Customize’.
  3. Activeer Rich Snippets voor SEO.

We zijn altijd op de hoogte van de laatste trends op het gebied van gestructureerde data. We kunnen je daarom garanderen dat je implementatie voldoet aan de richtlijnen van Google, mits je de implementatierichtlijnen van de TrustBox zorgvuldig naleeft.

We hebben momenteel geen sandbox-omgeving beschikbaar voor testdoeleinden.

Trustpilot is niet aansprakelijk voor eventuele links naar websites van derde partijen in dit artikel, dan wel de content van andere websites gelinkt vanuit dit artikel.