Neem een kijkje in ons Support Center voor meer informatie over Google Seller Ratings, Rich Snippets, TrustBoxen, productreviews en handleidingen voor het aanpassen van uw reviews en account instellingen.

Handleiding: Trustpilots PrestaShop-applicatie

Trustpilots gratis PrestaShop-integratie maakt het eenvoudig om je klanten uit te nodigen om bedrijfs- en productreviews op Trustpilot achter te laten. Stel de applicatie in om je verzameling van reviews te automatiseren en een enorme hoeveelheid aan reviews te ontvangen.

Trustpilot is niet aansprakelijk voor eventuele links naar websites van derde partijen in dit artikel, inclusief de content van andere websites gelinkt vanuit dit artikel.

Belangrijke informatie over de PrestaShop-applicatie

• Een nieuwe bestelling zal automatisch een e-mail naar je klanten triggeren, met de vraag of ze je bedrijf op Trustpilot willen beoordelen.
  • De PrestaShop plugin ondersteunt multistores in versies 1.5, 1.6 en 1.7.

Het instellen van de PrestaShop-applicatie

Verbind je PrestaShop met Trustpilot in drie eenvoudige stappen:

1. Configureer je e-mailinstellingen.
  2. Download de PrestaShop-plugin op je computer en kopieer de installatie key.
  3. Upload en installeer de plugin in je webshop.

Configureer je e-mailinstellingen.

1. Ga naar je Trustpilot Business-account, klik op Integraties en Ga naar de Apps pagina. Kies vervolgens voor PrestaShop en klik op Verbind nu
  2. Je wordt nu doorgestuurd naar de PrestaShop integratiehandleiding. Klik op Doorgaan.
  3. E-mail informatie instellen:
    • Naam Afzender: de informatie van de afzender die in de inbox van je klanten verschijnt wanneer ze een review-uitnodiging ontvangen. Let op: momenteel is de E-mail Afzender standaard het noreply.invitations Trustpilot e-mailadres.
    • Antwoord-op E-mail: het e-mailadres dat je klanten zullen gebruiken, wanneer ze reageren op je e-mail.
    • Trustpilot-website: de Trustpilot landingpage waar je klanten naartoe geleid worden wanneer ze een review willen achterlaten. Trustpilot heeft verschillende websites voor landinstellingen, bijvoorbeeld nl.trustpilot.com is de Trustpilot website voor Nederland.
    • Stel vertraging in: een nieuwe order in je PrestaShop triggert automatisch een e-mail naar je klant - stel het aantal dagen in dat je wilt wachten voordat de e-mail daadwerkelijk wordt verzonden. De maximale wachttijd is 90 dagen.

Wil je productreview-uitnodigingen toevoegen? Wanneer je onze productreview-functie gebruikt, kun je ervoor kiezen om een productreview-uitnodiging mee te sturen.

1. Selecteer een e-mailtemplate.
    • Kies de e-mailtemplate die je naar je klanten wilt versturen. Je kunt de templates wijzigen in je Business-account onder Uitnodigingen > Template Editor. Vind hier meer informatie.
    • Bekijk de e-mailuitnodiging door een test e-mail naar jezelf te sturen. Let op: de test e-mail is alleen beschikbaar voor bedrijfsreviews. Voltooi je installatie door op Ga verder te klikken.
  1. Bekijk de juridische voorwaarden en bevestig je uitnodigingsgegevens door op Doorgaan te klikken.

Download de Trustpilot-plugin

Wanneer je klaar bent met je e-mailinstellingen, dien je de Trustpilot-plugin op je computer te downloaden. Om dit te doen, selecteer Klik hier om het bestand te downloaden

Klik vervolgens op Kopieer de installatie key en ga naar je PrestaShop webshop.

Installeer de Trustpilot-plugin in PrestaShop

Nu je de Trustpilot-plugin hebt gedownload, kun je inloggen in je PrestaShop back-office en deze installeren.

Als je gebruikmaakt van een automatische uitnodigingsmethode, schakel deze dan uit wanneer je je integratie implementeert. Dit zorgt ervoor dat er geen dubbele uitnodigingen worden verzonden.

1. Om de plugin te installeren, adviseren we je om de officiële handleiding van PrestaShop te gebruiken.
  2. Zodra de plugin is geïnstalleerd, open de plugin configuratiepagina en plak de installatie key die je gekopieerd hebt vanuit je Business-account.
  3. Klik op Opslaan.
  4. Nadat je de plugin configuratie hebt opgeslagen, ga naar je Business-account en voltooi de integratie door te klikken op Klaar! Ik heb de plugin geïnstalleerd. Dat was het!

Configureer de Trustpilot plugin in PrestaShop

Nu je de plug-in hebt geïnstalleerd, kun je deze configureren. Vergeet niet op Opslaan te klikken wanneer je klaar bent.

Verplichte parameters

Installatie key: plak de installatie key die je vanuit Business-account hebt gekopieerd.
Uitnodiging trigger: bepaal het moment wanneer de uitnodiging wordt getriggerd. Er zijn drie verschillende opties waar je uit kunt kiezen:

• Bestelling bevestigd - Zet de uitnodiging in de wachtrij wanneer het bedrijf de bestelling heeft bevestigd.
  • Verzonden - Zet de uitnodiging in de wachtrij wanneer de bestelling Verzonden is.
  • Verzonden - Zet de uitnodiging in de wachtrij wanneer de bestelling Afgeleverd is.

Optionele parameters

• SKU (Stock Keeping Unit) - Kies het veld dat de SKU-waarde bevat.
  • GTIN (Global Trade Item Number) - De GTIN is een wereldwijd uniek 14-cijferig nummer dat wordt gebruikt om handelsartikelen, producten en services te identificeren. Kies het veld dat de GTIN-waarde bevat.
  • MPN (Manufacturer Part Number) - Kies het veld dat de MPN-waarde bevat.

Er is momenteel geen sandboxomgeving beschikbaar voor testdoeleinden.