​Handleiding: Trustpilot's PrestaShop applicatie

Trustpilot's gratis PrestaShop integratie maakt het eenvoudig om uw klanten uit te nodigen om verkopers- en productbeoordelingen op Trustpilot achter te laten. Stel de applicatie in om uw verzameling van beoordelingen te automatiseren en een enorme hoeveelheid aan beoordelingen te ontvangen.

Belangrijke feiten over de PrestaShop applicatie

• Een nieuwe bestelling zal automatisch een e-mail naar uw klanten triggeren, met de vraag of ze uw bedrijf op Trustpilot kunnen beoordelen.
  • De PrestaShop plugin ondersteunt meerdere winkels in versies: 1.5, 1.6 en 1.7.

Het instellen van de PrestaShop applicatie

Verbindt uw PrestaShop met Trustpilot in drie eenvoudige stappen:

1. Configureer uw e-mail instellingen.
  2. Download de PrestaShop plugin naar uw computer en kopieer de installatie key.
  3. Upload en installeer de plugin in uw webwinkel.

Configureer uw e-mail instellingen.

1. Ga naar uw Trustpilot Business Account, klik op Integraties en Ga naar de apps pagina, kies PrestaShop en klik op Verbind nu.
  2. U wordt doorgestuurd naar de PrestaShop integratie handleiding. Klik op Doorgaan.
  3. E-mail informatie instellen:
    • Naam Afzender: De informatie van de afzender die in de inbox van uw klanten verschijnt wanneer ze een beoordelingsuitnodiging ontvangen. Let op: Momenteel is de E-mail Afzender standaard het noreply.invitations Trustpilot e-mailadres.
    • Antwoord op E-mail: Het e-mailadres wat uw klanten kunnen gebruiken wanneer ze reageren op uw e-mail.
    • Trustpilot website: De Trustpilot landingspagina waar uw klanten naartoe gestuurd worden wanneer ze een beoordeling schrijven. Trustpilot heeft verschillende websites voor landinstellingen, bijvoorbeeld nl.trustpilot.com is de Trustpilot website voor Nederland.
    • Stel vertraging in: Een nieuwe order in uw PrestaShop triggert automatisch een e-mail naar uw klant - stel het aantal dagen in dat u wilt wachten voordat de e-mail daadwerkelijk wordt verzonden. De maximale wachttijd is 90 dagen.
    • Wilt u productbeoordeling uitnodigingen toevoegen? Wanneer u onze Productbeoordelingen functie gebruikt, kunt u Ja selecteren om een productbeoordeling uitnodiging mee te sturen.
  1. Selecteer een e-mailtemplate.
    • Kies de e-mailtemplate die u naar uw klanten wilt versturen. U kunt de templates wijzigen in uw Business Account onder Uitnodigingen > Template Editor. Vind hier meer informatie.
    • Bekijk de e-mailuitnodiging door uzelf een test e-mail te sturen. Let op: de test e-mail is alleen beschikbaar voor verkopersbeoordelingen. Voltooi uw installatie door op Ga verder te klikken.
  1. Bekijk de juridische voorwaarden en bevestig uw uitnodiging details door op Ga Verder te klikken.

Download de Trustpilot plugin

Wanneer u klaar bent met uw e-mailinstellingen, moet u de Trustpilot plugin op uw computer downloaden. Om dit te doen, selecteer Klik hier om het bestand te downloaden.

Klik vervolgens op Kopieer de installatie key en ga naar uw PrestaShop.

Upload de Trustpilot plugin in PrestaShop

Nu u de Trustpilot plugin heeft gedownload, kunt u inloggen in uw PrestaShop back-office en deze installeren.

1. Om de plugin te installeren, adviseren we de officiële handleiding van PrestaShop te gebruiken.
  2. Zodra de de plugin is geïnstalleerd, open de plugin configuratiepagina en plak de installatie key die u gekopieerd heeft van het Trustpilot Business Account.
  3. Klik op Opslaan.
  4. Ga nadat u de plugin configuraties heeft opgeslagen terug naar het Trustpilot Business Account en bevestig de integratie door te klikken op Gelukt! Ik heb de plugin geïnstalleerd.
Trustpilot is niet aansprakelijk voor links in dit artikel die naar websites van derde partijen verwijzen, inclusief de inhoud naar andere websites doorgelinkt vanuit dit artikel.