Hoe vind je informatie over reviewers

Onze Vind reviewer tool staat bedrijven toe om contact op te nemen met reviewers om verdere of specifieke informatie te vragen over hun ervaringen of wie ze zijn. Dit helpt bedrijven op eenvoudige wijze problemen te herkennen en op te lossen.

Waarom de "Vind reviewer" tool gebruiken?

Soms hebben bedrijven wat extra details van reviewers nodig over hun reviews. Bedrijven willen bijvoorbeeld misschien weten wie een review schreef of naar welk specifiek onderdeel de review verwijst, of ze herkennen de gebruiker niet.

De Vind reviewer tool laat bedrijven direct betrokken raken met auteurs van reviews* om meer te informatie te krijgen over wie ze zijn of wat ze hebben ervaren. Dit geldt voor reviews die organisch zijn of reviews die in reactie op een uitnodiging zijn gegeven, verzonden via een ander systeem dan Trustpilot. Bedrijven kunnen onbekende gebruikers om informatie vragen om ze zo te identificeren.

Dit helpt bedrijven snel en makkelijk details te verzamelen zonder dat Trustpilot's Compliance Team hierbij betrokken raakt en zonder een review te rapporteren. Reviews blijven online en zichtbaar terwijl bedrijven de informatie verzamelen die ze nodig hebben.

Probeer eerst Vind reviewer

Totdat ze de Vind reviewer tool hebben gebruikt, zijn bedrijven niet in staat om reviews* te rapporteren omdat: "De reviewer niet een oprechte aankoop- of service-ervaring heeft gehad". Toch zullen andere rapporteer opties beschikbaar zijn voor reviews die niet voldoen aan Trustpilot's Gebruikersrichtlijnen.

Hoe kun je een reviewer vinden?

1. Log in op je Business-account (deze is beschikbaar via onze gratis of betaalde diensten).
  2. Klik op Reviews aan de linkerkant en vind de reviewer van de auteur waar je meer informatie over wilt. Indien het een organische review is of niet is geschreven in reactie op een uitnodiging verzonden vanaf Trustpilot,* zal de Vind reviewer onder de review verschijnen. Klik op Vind reviewer.
  3. Wanneer je de tool voor het eerst gebruikt, wordt je door het proces geleid. We leggen uit dat je een bericht naar de gebruiker kunt sturen om informatie op te vragen, en wanneer de gebruiker eenmaal reageert wordt je op de hoogte gebracht. Klik op Ga verder.
  4. Schrijf een beleefd bericht aan de gebruiker om te verduidelijken welke informatie je graag wilt ontvangen. Dit kan een referentie-, order- of factuurnummer zijn of contactgegevens of iets dergelijks. Houd er rekening mee dat het aan de gebruiker is wat ze kiezen om op te geven, en ze zullen niet in staat zijn om bijlagen te versturen.
  5. Indien je klaar bent, klik dan op Stuur verzoek. De reviewer zal een e-mail ontvangen met je bericht en je krijgt 5 dagen de tijd om te reageren. Na 3 dagen zal er een reminder verstuurd worden.
  6. Je kunt vanuit je Business-account zien welke gebruikers jij berichten hebt verzonden met het verzoek om meer informatie te sturen.
  7. Wanneer gebruikers reageren, zul je een e-mail ontvangen. Zodra je het bericht hebt geopend, zal de reactie van de gebruiker zichtbaar zijn onder de review in je Business-account. Wanneer 5 dagen voorbij gaan zonder enige reactie van de reviewer, word je hier ook over genotificeerd.
  8. Indien gebruikers de informatie verstrekken zoals verzocht, zal dit je helpen meer te begrijpen wie je reviewers zijn en wat ze hebben ervaren. We moedigen aan deze informatie te gebruiken om je service te verbeteren en meer te weten te komen, en problemen op te merken wanneer deze zich voordoen.
  9. Indien je geen reactie krijgt, kun je de herinneringfunctie proberen in de Vind reviewer tool of reageer publiekelijk op de review. Reageren is een krachtige manier om de reviewer te vertellen dat je graag in contact komt om hulp te bieden, en je toont bovendien iedereen dat je problemen wilt oplossen en de klantenservice wilt verbeteren. Bekijk tips om te reageren op reviews en bekijk de voordelen van het reageren op kritische reviews.
  10. Indien je geen reactie krijgt nadat je gebruikmaakt van de Vind reviewer functie en je denkt dat de reviewer geen oprechte aankoop- of service-ervaring met je bedrijf heeft gehad (wat in strijd is met Trustpilots Gebruikersrichtlijnen), dan kun je de review om deze reden rapporteren. Uit onze ervaring blijkt echter dat reageren op reviews beter werkt dan ze te rapporteren.

*Let op: de Vind reviewer tool is voor reviews die niet geschreven zijn in reactie op een uitnodiging verstuurd via Trustpilots systemen (door het gebruik van onze gratis of betaalde diensten). Dit zijn overigens wel uitnodigingen die door bedrijven zelf zijn verstuurd (zonder Trustpilot-tools) of organische reviews, oftewel reviews die op eigen initiatief zijn geschreven.