Neem een kijkje in ons Support Center voor meer informatie over Google Seller Ratings, Rich Snippets, TrustBoxen, productreviews en handleidingen voor het aanpassen van uw reviews en account instellingen.

Hoe vindt u informatie over reviewers

Onze Vind reviewer tool staat bedrijven toe om contact op te nemen met reviewers om verdere of specifieke informatie te vragen over hun ervaringen of wie ze zijn. Dit helpt bedrijven op eenvoudige wijze problemen te herkennen en op te lossen.

Waarom de "Vind reviewer" tool gebruiken?

Soms hebben bedrijven wat extra details van reviewers nodig over hun reviews. Bedrijven willen bijvoorbeeld misschien weten wie een review schreef of naar welk specifiek onderdeel de review verwijst, of ze herkennen de gebruiker niet.

De Vind reviewer tool laat bedrijven direct betrokken raken met auteurs van reviews* om meer te informatie te krijgen over wie ze zijn of wat ze hebben ervaren. Dit geldt voor reviews die organisch zijn of reviews die in reactie op een uitnodiging zijn gegeven, verzonden via een ander systeem dan Trustpilot. Bedrijven kunnen onbekende gebruikers om informatie vragen om ze zo te identificeren.

Dit helpt bedrijven snel en makkelijk details te verzamelen zonder dat Trustpilot's Compliance Team hierbij betrokken raakt en zonder een review te rapporteren. Reviews blijven online en zichtbaar terwijl bedrijven de informatie verzamelen die ze nodig hebben.

Probeer eerst Vind reviewer

Totdat ze de Vind reviewer tool hebben gebruikt, zijn bedrijven niet in staat om reviews* te rapporteren omdat: "De reviewer niet een oprechte aankoop of service ervaring heeft gehad". Toch zullen andere rapporteer opties beschikbaar zijn voor reviews die niet voldoen aan Trustpilot's Gebruikersrichtlijnen.

Hoe kunt u een reviewer vinden?

1. Log in op uw business account (deze is beschikbaar via onze gratis of betaalde diensten).
  2. Klik op Reviews aan de linkerkant en vind de reviewer van de auteur waar u meer informatie over wilt. Indien het een organische review is of niet is geschreven in reactie op een uitnodiging verzonden vanaf Trustpilot,* zal de Vind reviewer onder de review verschijnen. Klik op Vind reviewer.
  3. Wanneer u de tool voor het eerst gebruikt, wordt u door het proces geleid. We leggen uit dat u een bericht naar de gebruiker kunt sturen om informatie op te vragen, en wanneer de gebruiker eenmaal reageert wordt u op de hoogte gebracht. Klik op Ga verder.
  4. Schrijf een beleefd bericht aan de gebruiker om te verduidelijken welke informatie u graag wilt ontvangen. Dit kan een referentie-, order- of factuurnummer zijn of contactgegevens of iets dergelijks. Houd er rekening mee dat het aan de gebruiker is wat ze kiezen om op te geven, en ze zullen niet in staat zijn om bijlagen te versturen.
  5. Indien u klaar bent, klik dan op Stuur verzoek. De reviewer zal een e-mail ontvangen met uw bericht en u krijgt 5 dagen de tijd om te reageren. Na 3 dagen zal er een reminder verstuurd worden.
  6. U kunt vanaf uw Business Account zien welke gebruikers u berichten heeft verzonden met het verzoek om meer informatie te sturen.
  7. Wanneer gebruikers reageren, zult u een e-mail ontvangen. Zodra u het bericht heeft geopend, zal de reactie van de gebruiker zichtbaar zijn onder de review in uw Business Account. Wanneer 5 dagen voorbij gaan zonder enige reactie van de reviewer, wordt u hier ook over genotificeerd.
  8. Indien gebruikers de informatie verstrekken zoals verzocht, zal dit u helpen meer te begrijpen wie uw reviewers zijn en wat ze hebben ervaren. We moedigen aan deze informatie te gebruiken om uw service te verbeteren en meer te weten te komen, en problemen op te merken wanneer deze zich voordoen.
  9. Indien u geen reactie krijgt, kunt u de herinnering functie proberen in de Vind reviewer tool of reageer publiekelijk op de review. Reageren is een krachtige manier om de reviewer te vertellen dat u graag in contact komt om hulp te bieden, en u toont bovendien iedereen dat u problemen wilt oplossen en de klantenservice wilt verbeteren. Bekijk hier tips om te reageren op reviews en bekijkhier de voordelen van het reageren op kritische reviews.
  10. Indien u geen reactie krijgt nadat u gebruikmaakt van de Vind reviewer functie en u denkt dat de reviewer geen oprechte aankoop of service ervaring met uw bedrijf heeft gehad (wat in strijd is met Trustpilot's Gebruikersrichtlijnen), dan kunt u de review voor deze reden rapporteren. Uit onze ervaring blijkt echter dat reageren op reviews beter werkt dan ze te rapporteren.

*Let op: De vind reviewer functie is voor reviews die niet geschreven zijn in reactie op een uitnodiging verstuurd via Trustpilot's systemen (door het gebruik van onze gratis of betaalde diensten). Dit zijn overigens wel uitnodigingen die door bedrijven zelf zijn verstuurd (zonder Trustpilot tools) of organische reviews, oftewel reviews die op eigen initiatief zijn geschreven.