Hoe vindt u informatie over beoordelaars

Onze Vind Gebruiker tool staat bedrijven toe om contact op te nemen met beoordelaars om verdere of specifieke informatie te vragen over hun ervaringen of wie ze zijn. Dit helpt bedrijven op eenvoudige wijze problemen te herkennen en op te lossen.

Waarom de Vind Gebruiker tool gebruiken?

Soms hebben bedrijven wat extra details van beoordelaars nodig over hun beoordelingen. Bedrijven willen bijvoorbeeld misschien weten wie een beoordeling schreef of naar welk specifiek onderdeel de beoordeling verwijst, of ze herkennen de gebruiker niet.

Met de Vind Gebruiker tool raken bedrijven direct betrokken met de auteurs van organische beoordelingen* om te weten te komen wie ze zijn en wat ze hebben ervaren. Ze kunnen onbekende gebruikers om informatie vragen om ze zo te identificeren.

Dit helpt bedrijven snel en makkelijk details te verzamelen zonder dat Trustpilot's Compliance Team hierbij betrokken raakt en zonder een beoordeling te rapporteren. Beoordelingen blijven online en zichtbaar terwijl bedrijven de informatie verzamelen die ze nodig hebben.

Probeer eerst Vind Gebruiker

Totdat ze de Vind Gebruiker tool hebben geprobeerd, zijn bedrijven niet in staat om organische beoordelingen* te rapporteren omdat: "De beoordelaar niet een oprechte aankoop of service ervaring heeft gehad". Toch zullen andere rapporteer opties beschikbaar zijn voor beoordelingen die niet voldoen aan Trustpilot's Gebruikersrichtlijnen.

Hoe kunt u een gebruiker vinden?

1. Log in op uw business account (deze is beschikbaar via onze gratis of betaalde diensten).
  2. Klik op Beoordelingen aan de linkerkant en vind de beoordeling van de auteur waar u meer informatie over wilt. Wanneer het een organische beoordeling* is, zal de Vind Gebruiker optie onderaan de beoordeling verschijnen. Klik op Vind Gebruiker.
  3. Wanneer u de tool voor het eerst gebruikt wordt u door het proces geleid. We leggen uit dat u een bericht naar de gebruiker kunt sturen om informatie op te vragen, en wanneer de gebruiker eenmaal reageert wordt u op de hoogte gebracht. Klik op Ga verder.
  4. Schrijf een beleefd bericht aan de gebruiker om te verduidelijken welke informatie u graag wilt ontvangen. Dit kan een referentie-, order- of factuurnummer zijn of contactgegevens of iets dergelijks. Houd er rekening mee dat het aan de gebruiker is wat ze kiezen om op te geven, en ze zullen niet in staat zijn om bijlagen te versturen.
  5. Wanneer u klaar bent, klik dan op Stuur verzoek. De gebruiker zal een e-mail ontvangen met uw bericht en 5 dagen de tijd krijgen om te reageren. Na 3 dagen wordt er een herinnering gestuurd.
  6. U kunt vanaf uw Business Account zien welke gebruikers u berichten heeft verzonden met het verzoek om meer informatie te sturen.
  7. Wanneer gebruikers reageren, zult u een e-mail ontvangen. Zodra u het bericht heeft geopend, zal de reactie van de gebruiker zichtbaar zijn onder de beoordeling in uw Business Account. Wanneer 5 dagen voorbij gaan zonder enige reactie, wordt u hierover ook genotificeerd.
  8. Indien gebruikers de informatie verstrekken zoals verzocht, zal u dit helpen beter te begrijpen wie ze zijn en wat ze hebben ervaren. We moedigen aan deze informatie te gebruiken om uw service te verbeteren en meer te weten te komen, en problemen op te merken wanneer deze zich voordoen.

*Let op: Vind Gebruiker is voor organische beoordelingen, dit zijn beoordelingen die door gebruikers op eigen initiatief zijn geschreven, en niet in reactie op een uitnodiging verstuurd door het bedrijf via systemen van Trustpilot (door gebruik van gratis of betaalde diensten).