​Wat betekent "contact opgenomen met gebruiker"?

Wanneer "Contact opgenomen met gebruiker" wordt getoond boven een review, betekent dit dat het beoordeelde bedrijf contact heeft gehad met de auteur van de review, om meer over hun ervaring of review te weten te komen.

Een bedrijf kan deze functie gebruiken, om bijvoorbeeld in contact te komen met een gebruiker die ze niet herkennen. Wanneer dit gebeurt, tonen we "contact opgenomen met gebruiker" boven de review om aan te tonen dat het bedrijf om meer informatie heeft gevraagd.

Waarom contact opnemen met gebruikers?

Door extra of meer specifieke informatie te vragen kunnen bedrijven snel identificeren, begrijpen en problemen oplossen die zich voordoen.

Deze tool is alleen beschikbaar indien een gebruiker op eigen initiatief een review op Trustpilot heeft geplaatst (een organische review*) en het beoordeelde bedrijf heeft verdere details nodig om de klant te herkennen en in contact te komen.

Waarom zouden gebruikers informatie geven?

Door meer details te geven over een review of ervaring, kunnen gebruikers de bedrijven helpen hun service te verbeteren en ieder probleem effectiever op te lossen. Je helpt mogelijk ook om je review online te houden.

Wanneer een bedrijf die je hebt beoordeeld deze functie gebruikt, dan zal je review nog steeds zichtbaar zijn op de bedrijfsprofielpagina als ze contact met je hebben opgenomen.

Hoe werkt het?

Bedrijven die een Business-account hebben (beschikbaar als gratis en betaalde service), kunnen klikken op Vind Reviewer om een bericht te versturen aan iemand die een review heeft geplaatst. Dit stelt bedrijven in staat om in direct contact te staan met de persoon die de desbetreffende review heeft geschreven.*

Wanneer een bedrijf dat je hebt beoordeeld contact met je opzoekt, zul je een bericht ontvangen via het e-mailaccount dat is gelinkt aan je gebruikersprofiel op Trustpilot. Opmerking: Trustpilot zal je e-mailadres niet delen met de door jou beoordeelde bedrijven.

Het beoordeelde bedrijf zal de informatie opgeven over je review of ervaring die ze willen ontvangen. Ze kunnen je bijvoorbeeld vragen om een referentienummer, ordernummer of contactgegevens.

Het is aan jou de keuze wat je wilt aanleveren, en je hebt 5 dagen de tijd om te reageren. Het bedrijf zal geïnformeerd worden wanneer je reageert of wanneer er 5 dagen voorbijgaan zonder enige reactie van jou.

*Alleen voor bepaalde reviews: Reviewers kunnen alleen worden benaderd wanneer de review niet is geplaatst n.a.v. een uitnodiging via het uitnodigingssysteem van Trustpilot (met onze gratis of betaalde diensten).