Get the Invite add-on module to get unlimited invitations and collect more reviews than ever before.

Get the module

Introductie over Trustpilots uitnodigingsmethodes

Get the Invite add-on module to get unlimited invitations and collect more reviews than ever before.

Get the module

Vraag je je af hoe je klanten kunt uitnodigen om een review te plaatsen? Lees dan verder en kom erachter welke manier het beste werkt voor jou.

Wat zijn uitnodigingen?

Trustpilot biedt verschillende uitnodigingsmethodes die je kunt toepassen om klanten uit te nodigen om reviews over je bedrijf te plaatsen.

Zo kun je bijvoorbeeld handmatig of automatisch uitnodigingen sturen.

Handmatige uitnodigingen

Het versturen van handmatige review-uitnodigingen vereist enige technische kennis, maar is een eenvoudige en snelle methode.

Er zijn vier manieren om je klanten handmatig uit te nodigen om een review te plaatsen:

Wanneer een reviewer een review plaatst middels een handmatige uitnodiging, krijgt deze review het label "Uitgenodigd" op Trustpilot.

Automatische uitnodigingen

Wanneer een reviewer een review plaatst middels een automatische uitnodiging, krijgt deze review het label "Geverifieerd" op Trustpilot.

Automatische Feedback Service (AFS)

Trustpilots Automatische Feedback Service (AFS) is de eenvoudigste manier om je klanten uit te nodigen om een review te plaatsen. De AFS stuurt automatisch een review-uitnodiging nadat een klant bij je bedrijf een aankoop heeft gedaan of een ervaring heeft gehad. Je kunt de AFS instellen om zowel bedrijfsreviews als productreviews te verzamelen.

Trustpilots e-commerce integraties

Je kunt ook review-uitnodigingen sturen met je e-commerceplatform, door deze te verbinden met je Trustpilot Business-account. Onze integraties communiceren rechtstreeks met je platform en sturen automatisch uitnodigingen na elke aankoop. Je kunt je klanten een bedrijfsreview-uitnodiging of een productreview-uitnodiging sturen, of een uitnodiging die om beide tegelijk vraagt.

Customer API

Onze Customer API stelt je in staat om je uitnodigingen geheel zelf op te stellen. Je kunt deze API gebruiken om je eigen uitnodigingen te creëren die Trustpilot dan namens jou verstuurt, of om een uitnodigingslink te genereren die je zelf kunt versturen.

Unieke links

Met een Unieke Link kun je het gehele review-uitnodigingsproces beheren met behulp van in-house tools. Een Unieke Link is een uitnodigingslink voor klanten om bedrijfsreviews te plaatsen, zonder in te hoeven loggen. Iedere link is uniek voor een specifieke interactie tussen klant en bedrijf. Zodra je de URL op je eigen server hebt gegenereerd, kun je hem gebruiken waar je maar wilt. Trustpilot ontvangt klantgegevens als klanten op de unieke link klikken om een review achter te laten.

Andere uitnodigingen

Business Generated Links

Met een Business Generated Link kun je het gehele review-uitnodigingsproces beheren met behulp van in-house tools. Een Business Generated Link nodigt klanten uit om bedrijfs- en productreviews te plaatsen, zonder in te hoeven loggen. Je bedrijf genereert een individuele URL op je eigen server voor elke bestelling, waarna de link wordt opgenomen in een e-mail naar klanten. De gegevens zijn gecodeerd totdat klanten akkoord gaan met de Algemene Voorwaarden van Trustpilot en ze op de betreffende knop klikken om een review te plaatsen. Dit is dus een geschikte uitnodigingsmethode voor bedrijven die wegens privacyredenen geen persoonsgegevens willen delen.

Basic Uitnodigingen

Basic Uitnodigingen zijn het beste voor bedrijven die met hun eigen e-mailservice klanten willen uitnodigen om een review achter te laten. Ze zijn eenvoudig en je hebt niet veel technische kennis nodig om ze op te zetten.

Opmerking: Sommige van deze review-uitnodigingsmethodes zijn enkel beschikbaar voor betalende Trustpilot-klanten.

Lees over de beste methodes om goede review-uitnodigingen te creëren om meer te weten te komen.