Neem een kijkje in ons Support Center voor meer informatie over Google Seller Ratings, Rich Snippets, TrustBoxen, productreviews en handleidingen voor het aanpassen van uw reviews en account instellingen.

Trustpilot's review-uitnodigingsmethoden

Vraag je je af welke uitnodigingstool je wilt gebruiken om je klanten uit te nodigen? Trustpilot heeft een breed scala aan tools ontwikkeld voor bedrijven van iedere omvang met verschillende behoeften, processen en beleid. Hier voorzien we je van een overzicht van al onze uitnodigingsmethoden om je te helpen de juiste keuze te maken.

Handmatige review-uitnodigingen

Handmatige review-uitnodigingen worden vaak gebruikt om voormalige klanten uit te nodigen. Dit is een snelle manier om reviews te verzamelen wanneer ze starten met Trustpilot en geen technische kennis vereisen. Er zijn 5 verschillende manieren hoe je handmatig je klanten kunt uitnodigen. Bekijk deze opties in je Business-account onder Uitnodigingen.

Automatische Feedback Service

De Automatische Feedback Service tool is ontwikkeld om review-uitnodigingen te verzenden nadat een klant een aankoop heeft gedaan of een ervaring heeft gehad. Je moet simpelweg je webshop of e-mailsysteem configureren naar BCC Trustpilot op je order of e-mailbevestigingen. Door Trustpilot te bcc'en in e-mails naar klanten wordt een uitnodiging aangegemaakt, die vervolgens naar een klant wordt gestuurd na een vastgesteld aantal dagen. Met Trustpilot's Automatische Feedback Service kun je eenvoudig je klanten uitnodigen en mensen op een eenvoudige manier reviews laten plaatsen.

Trustpilot app integraties

Met onze e-commerce apps, kun je eenvoudig je Trustpilot-account verbinden aan je e-commerce platform. Eenmaal verbonden, zal onze app direct met je platform communiceren en automatisch uitnodigingen creëren bij iedere order. Je kunt je klanten uitnodigen om een bedrijfsreview achter te laten voor zowel een bedrijfs- als productreview. Trustpilot's e-commerce apps zijn inclusief:

Customer API

Wanneer je een hoger niveau van controle wilt over hoe je uitnodigingen zijn gecreëerd, kun je onze API gebruiken om je klanten uit te nodigen. Dit is de meest krachtige optie qua functies en flexibiliteit. Je kunt uitnodigingen creëren voor Trustpilot om te verzenden, of je kunt de API gebruiken om een uitnodigingslink te genereren die je kunt versturen naar je klanten via je eigen communicatie flow.

Unieke Link

De Unieke Link is een uitnodigingslink voor klanten om bedrijfsreview te plaatsen. De links zijn uniek voor iedere klant en ze bestaan uit de informatie die nodig is om een review te schrijven. Aangezien Unieke Links gegenereerd en opgeslagen worden op de server van je bedrijf, zal er geen klantinformatie gedeeld worden met Trustpilot, tenzij je klanten op de link klikken. Deze uitnodigingsmethode staat je toe het uitnodigingsproces te beheren door je eigen systemen te gebruiken.

Business Generated Links

Business Generated Links zijn uitnodigingslinks die klanten uitnodigen om bedrijfsreviews en mogelijk productreviews te plaatsen. Deze uitnodigingsmethode is hoofdzakelijk ontworpen voor privacy-bewuste bedrijven zoals financiële en gezondsheidszorg instellingen voor wie het niet toegestaan is om persoonlijke informatie te delen van hun klanten. Met gebruik van Business Generated Links verzeker je dat er geen data gedeeld wordt met Trustpilot, totdat en tenzij klanten beslissen om een review te plaatsen.

Let op: sommige van deze uitnodigingsmethoden zijn alleen beschikbaar voor betalende abonnees van Trustpilot.