​Trustpilot Terminologie

We weten dat sommige terminologie van Trustpilot nieuw zal zijn en misschien niet helemaal voor de hand liggend lijkt, wanneer u bij ons aan de slag gaat! Daarom hebben we een pagina gecreëerd om een korte introductie te geven van de meest populaire termen die we gebruiken.

Klik op één van de onderstaande termen om meer te weten te komen. We hebben elke term gelinkt aan een artikel met meer achtergrondinformatie over het product, de tool of de functie.

A

API's

Application Programming Interface is een verzameling van routines, protocols, en tools voor het bouwen van software toepassingen. Een API specificeert hoe software componenten kunnen communiceren. Taken worden geautomatiseerd zonder de handeling of kennis van een gebruiker. API's voegen uw Trustpilot beoordelingsuitnodigingen en reageerproces samen in uw CRM of e-mailprogramma om veiligheid toe te voegen en aanpassing opties van uw huidige systeem.

Automatische Feedback Service

De Automatische Feedback Service of AFS is één van de uitnodiging methoden van Trustpilot. Wanneer het is geconfigureerd met uw webshop of e-mailsysteem, de Automatische Feedback Service (AFS) verstuurt een e-mail naar klanten, die ze uitnodigt om een beoordeling op Trustpilot achter te laten van hun aankoop of service ervaring.

B

Basic Uitnodigingen

Basic Uitnodigingen is een uitnodiging methode waar u uw klanten uitnodigt om een beoordeling op Trustpilot achter te laten door uw eigen e-mail service te gebruiken. U kopieert simpelweg de link die u onder de Basic Uitnodigingen module heeft gevonden, en plak deze in uw e-mail die u naar uw klanten stuurt.

Business Account

Het Business Account verwijst naar het Business Account van een bedrijf bij Trustpilot. Bedrijven hebben toegang tot het Business Account door zich in te schrijven via de inlogpagina voor bedrijven.

Business Generated Links

Business Generated Links is een van Trustpilot's uitnodiging methoden en is voornamelijk ontworpen voor bedrijven die niet zijn toegestaan om de privégegevens van hun klanten met derde partijen te delen. Deze methode wordt vaak gebruikt door fincanciële en gezondheidszorg instellingen.

C

Categorie badge

De Categorie badge toont de positie van een bedrijf in een bepaalde categorie.

Compliance Team

Trustpilot's Compliance Team is onderdeel van een grotere afdeling genaamd Trust & Transparency. Ons Compliance Team waarborgt vertrouwen door Trustpilot's beoordeling community te beschermen van gefabriceerde beoordelingen of ander misbruik van de dienst, en het helpt bij het bestrijden van frauduleus gedrag. Het helpt gebruikers en bedrijven de Trustpilot richtlijnen volgen.

D

Dashboard

Het Dashboard is de landingspagina waar zakelijke gebruikers naar toe worden gestuurd wanneer ze inloggen op hun Trustpilot Business Account. Het Dashboard bestaat uit twee elementen: statistieken die tonen hoe u presteert, en een checklist die suggereert wat u vervolgens doet om uw beoordelingen te verzamelen, te delen en te beheren.

E

Embedded beoordelingsformulier

Met het Embedded beoordelingsformulier kunnen klanten direct vanuit de website van het bedrijf beoordelingen schrijven. Het is een versie van het beoordelingsformulier speciaal ontworpen om mee te nemen in de check-out flow binnen de webpagina van een bedrijf.

F

Facebook Like Box

De Facebook Like Bo is een tool die toegevoegd kan worden aan een profielpagina van een bedrijf. Het is ontworpen om het vertrouwen van de klant te stimuleren.

G

Geoptimaliseerde uitnodiging e-mailtemplate

De Geoptimaliseerde uitnodiging e-mailtemplate verwijst naar Trustpilot's kant en klare e-mailtemplate. We hebben verschillende ontwerpen getest en geprobeerd om het meest effectief te werken, en dit blijkt het beste ontwerp te zijn! Dit is de uitnodigingse-mail die uw klanten zullen ontvangen om uw diensten te beoordelen. Het kan aangepast worden naar uw merk of u kunt het huidige template verzenden.

Google Seller Ratings

Google Seller Ratings is een geautomatiseerde extensie type die adverteerders toont met hoge ratings. Google verzamelt seller ratings van respectabele bronnen die bedrijfsbeoordelingen samenvoegen.

Guarantee Box

De Guarantee Box is een tool die toegevoegd kan worden aan een profielpagina van een bedrijf. Het is ontworpen om een service te promoten die een bedrijf kan aanbieden aan hun klanten.

H

Handmatige beoordelingsuitnodigingen

Handmatige beoordelingsuitnodigingen is een uitnodiging methode waarbij u handmatig uw klantgegevens moet invoeren, upload een bestand met klantgegevens of kopieer en plak gegevens.

I

Informatie Afzender

Informatie Afzender is vereist om de Automatische Feedback Service op te zetten. U bent gevraagd om uw Naam Afzender en E-mail Afzender in te vullen - deze informatie zal verschijnen in de inbox van uw klanten, wanneer ze uw e-mailuitnodiging ontvangen en willen verzekeren dat uw e-mailuitnodigingen in de inbox van uw klanten terechtkomen in plaats van hun junk mail.

M

Marketingmateriaal

We hebben een catalogus aan Marketingmateriaal die merkmaterialen voor bedrijven bevat om op hun website te tonen, templates voor het delen op social media, plus offline marketingmateriaal. Het bevat onder andere de officiële Trustpilot merk afbeeldingen, logo's en stickers.

Meerdere beoordelingen

Meerdere beoordelingen geven u terugkerende klanten de kans om een nieuwe beoordeling te plaatsen na een aankoop of service ervaring.

O

Organische beoordelingen

We definiëren organische beoordelingen als beoordelingen die door klanten op eigen initiatief zijn geschreven, zonder het ontvangen van een uitnodiging van een bedrijf.

P

Productbeoordelingen

Productbeoordelingen geven klanten de mogelijkheid om producten te beoordelen die ze hebben aangeschaft. Andere klanten kunnen deze lezen wanneer ze een aankoopbeslissing nemen. Ze worden direct op uw productpagina geïmplementeerd.

Promotion Box

De Promotion Box is een tool die toegevoegd kan worden aan een profielpagina van een bedrijf. Het is ontworpen om meer naamsbekendheid over uw bedrijfsmerk en klantenservice te creëren.

R

Referentienummer

Het referentienummer is de term die een bedrijf gebruikt om specifieke klanttransacties in hun database te identificeren. Sommige bedrijven identificeren bijvoorbeeld transacties door een order ID, klant ID of boekingsnummer te gebruiken. Een gebruiker kan gevraagd worden om een referentienummer op te geven bij het plaatsen van een beoordeling.

Rich Snippets

Rich Snippets is de term gebruikt om structured data markup te omschrijven die websites kunnen toevoegen aan hun bestaande HTML, deze staat zoekmachines toe om beter te begrijpen welke informatie iedere webpagina bevat.

S

SPF record

Een SPF record (Sender Policy Framework record) is een type Domain Name Service (DNS) record, die identificeert welke e-mailservers toegestaan zijn om e-mails te verzenden namens uw domein. Een SPF record voorkomt spammers om ongeautoriseerde e-mails te verzenden vanaf uw website, en het verzekert dat uw klanten geen spam e-mails ontvangen die beweren dat ze namens uw bedrijf zijn gestuurd.

T

Taggen van beoordelingen

Taggen van beoordelingen is een tool van Trustpilot die u in staat stelt om beoordelingen te categoriseren of te taggen om te corresponderen over belangrijke onderdelen binnen uw bedrijf. Met het taggen van beoordelingen, kunt u uw prestaties per segment analyseren en de hoofdthema's van verkopersbeoordelingen monitoren.

Template Editor

De Template Editor is een tool die bedrijven toestaat om een beoordelingsuitnodiging via e-mail naar klanten te sturen. Het kan onder het tabblad Uitnodigingen in het Business Account gevonden worden.

TrustBox

TrustBoxen zijn widgets die aan uw website toegevoegd kunnen worden om uw meest recente beoordelingen, TrustScore en sterwaardering te tonen.

TrustBox Signature

De TrustBox Signature is ontworpen om toegevoegd te worden aan uw e-mailhandtekening. Het voegt uw huidige TrustScore toe aan alle e-mails die u verstuurt.

Trustpilot Labs

Trustpilot Labs is een experimenteel platform dat Trustpilot klanten gratis toegang geeft tot onze nieuwe prototypes.

Trustpilot Support Sectie

Trustpilot Support Sectie is een website die alle bruikbare informatie over Trustpilot presenteert. Bedrijven en beoordelaars kunnen how-to handleidingen en nuttige artikelen vinden over ons platform, onze producten en onze processen. De Support Sectie is beschikbaar in 7 talen.

TrustScore

De TrustScore is een meting van klanttevredenheid gebaseerd op de verkopersbeoordelingen die u op Trustpilot verzameld heeft. De TrustScore formule wordt berekend aan de hand van een Bayesiaans gemiddelde en houdt rekening met meerdere factoren, de actualiteit van de beoordelingen en de sterwaardering van iedere beoordeling.

U

Uitnodiging Geschiedenis

De Uitnodiging Geschiedenis kunnen bedrijven vinden in hun Trustpilot Business Account, onder het tabblad Uitnodigingen. Het geeft een overzicht van de uitnodigingen die naar uw klanten is verzonden.

Unieke Links

Een Unieke Link is een uitnodiging methode van Trustpilot. Het is een link die klanten toestaat om verkopersbeoordelingen te plaatsen zonder in te hoeven loggen op Trustpilot. Iedere Unieke Link is gegenereerd en opgeslagen op de server van het bedrijf dat uitnodigingen verstuurt. Deze methode wordt vaak gebruikt wanneer klantinformatie vertrouwelijk is en niet gedeeld kan worden met Trustpilot.

Let op: Sommige van deze services zijn alleen beschikbaar voor betalende abonnees van Trustpilot.