Starthandleiding voor beoordelaars

Bent u nieuw bij Trustpilot? Of wilt u gewoon meer weten over hoe bepaalde dingen werken? Gebruik deze handleiding om beter bekend te worden met het plaatsen van beoordelingen, het beheren van uw account en meer!

Wat is Trustpilot?

Trustpilot is een online beoordeling community. U kunt het gebruiken om authentieke, ongefilterde beoordelingen te lezen over bedrijven waarvan u overweegt om producten en diensten bij af te nemen. Het is ons doel om mensen te helpen beter geïnformeerde keuzes te maken door te leren van anderen en hun eigen ervaringen te delen. Omdat onze community open staat voor iedereen, kunnen bedrijven gratis beoordelingen bekijken en beantwoorden. Bekijk hier ons volledige verhaal.

Hoe kan ik beoordelingen lezen en vinden?

Gebruik Trustpilot om beoordelingen te lezen over een bedrijf waar u producten van overweegt af te nemen met de volgende stappen.

1. Ga naar nl.trustpilot.com
  2. Voer de bedrijfsnaam of website in de zoekbalk in 'Zoek naar websites'
  3. Selecteer een bedrijf van de voorgestelde opties in het drop-down menu of klik op enter om naar de profielpagina van het bedrijf te gaan. Beoordelingen worden in chronologische volgorde weergegeven.

Vergeet niet de URL, domeinnaam en bedrijfsnaam van de website te controleren. Sommige bedrijven hebben websites voor verschillende landen, dus controleer of u op de juiste profielpagina bent.

Tip! Effectieve manieren om beoordelingen te lezen.

• Krijg een snel overzicht met de TrustScore:Dit is de algehele score van een bedrijf. Bemerk dat de nieuwste beoordelingen het zwaarst wegen in het berekenen van de TrustScore van het bedrijf.
  • Filter en lees beoordelingen per sterwaardering: Dit is een goede manier om in te zoomen op wat klanten waarderen aan uw bedrijf, en op welke gebieden ze graag verbeteringen zien.
  • Leer het bedrijf beter kennen door reacties te lezen: Wanneer een bedrijf reageert op beoordelingen, kan dit inzicht geven in hoe ze hun klanten behandelen en omgaan met eventuele problemen.

Hoe kan ik beoordelingen schrijven?

Om een beoordeling te schrijven over uw aankoop of service ervaring, dient u eerst een gebruikersaccount op Trustpilot te creëren. Dit kunt u doen door Google of Facebook te gebruiken, of met uw standaard e-mailadres. Klik hier om u aan te melden en een account te creëren.

Tip! Wanneer u gewoon beoordelingen op Trustpilot wilt lezen, heeft u geen account nodig. We vragen u alleen aan te melden wanneer u beoordelingen schrijft. Om in lijn te blijven met onze waarden van vertrouwen en transparantie, dient iedere beoordeling op Trustpilot gekoppeld te zijn aan een profiel van een echt persoon. Lees hier meer.

Hoe beoordeel ik een bedrijf op Trustpilot?

Wanneer u eenmaal een gebruikersaccount heeft aangemaakt, bent u in staat om beoordelingen te schrijven!

Zoek naar het bedrijf dat u wilt beoordelen, door eerst de stappen hierboven genoemd te nemen, en vervolgens:

1. Klik op de beoordeel knop op de profielpagina van het bedrijf.
  2. Kies de waardering of het aantal sterren dat u het bedrijf wilt geven voor hun service.
  3. Schrijf de inhoud van uw beoordeling, en voeg een titel toe.
  4. Voeg een referentie-, reserverings- of track ID-nummer toe wanneer u dit wordt gevraagd. (Dit is het nummer dat correspondeert met uw aankoop of service ervaring)
  5. Plaats uw beoordeling.

Wanneer u een bedrijf probeert te beoordelen dat niet op Trustpilot vermeld staat, lees dan dit artikel.

Tip! controleer of u in aanmerking komt om een bepaald bedrijf te beoordelen, of voor inspiratie voor inhoud dat behulpzaam is voor anderen en binnen onze regels blijft, bekijk onze 8 tips voor het schrijven van fantastische beoordelingen.

Waarom heb ik een e-mail van een bedrijf ontvangen met de uitnodiging om een beoordeling achter te laten?

Na een aankoop of service ervaring met een bedrijf, kunnen ze u uitnodigen om een beoordeling over hun geleverde service achter te laten.

Bij Trustpilot kunnen bedrijven op 3 verschillende manieren beoordelingen verzamelen. Ze kunnen rekenen op klanten die op eigen initiatief beoordelingen schrijven, daarnaast kunnen ze klanten uitnodigen om hun diensten te beoordelen door gebruik te maken van het bedrijfs eigen systeem, of door gebruik te maken van Trustpilot's uitnodiging systeem.

Wanneer u een e-mail heeft ontvangen van een bedrijf met de uitnodiging om hun bedrijf te beoordelen, klik dan gewoon op de uitnodiginglink in de e-mail en u wordt automatisch doorgestuurd naar de evaluatiepagina van het bedrijf.

Tip! Lees meer over Trustpilot's business model en hoe beoordelingen verzameld worden om een beter idee te krijgen van hoe Trustpilot werkt.

Hoe kan ik mijn beoordeling bewerken?

Indien u eenmaal een beoordeling heeft geschreven, kunt u zelf beslissen of u de inhoud wilt updaten, bewerken om te reageren op een reactie van een bedrijf op uw beoordeling, of u wilt de beoordeling verwijderen.

U kunt uw beoordelingen beheren wanneer u ingelogd bent op uw account.

Lees hier onze volledige handleiding over het bewerken of verwijderen van onze beoordelingen.

Tip! Bedenk goed dat wanneer u uw beoordeling verwijdert, deze actie niet hersteld kan worden.

Waar kan ik mijn profiel instellingen aanpassen op Trustpilot?

Wanneer u eenmaal ingelogd bent op Trustpilot, heeft u toegang tot uw instellingen in het drop-down menu door te klikken op de profielfoto in de rechterbovenhoek van de Trustpilot website.

U kunt uw gebruikersnaam, wachtwoord, uw sociale instellingen wijzigen en veel meer!

Tip! Lees meer over hoe u uw account kunt beheren in deze artikelen.

Nu u een beter begrip heeft van hoe Trustpilot nu precies werkt, bent u klaar om uw ervaringen te delen en andere consumenten met vertrouwen een aankoop te laten doen.