Neem een kijkje in ons Support Center voor meer informatie over Google Seller Ratings, Rich Snippets, TrustBoxen, productreviews en handleidingen voor het aanpassen van uw reviews en account instellingen.

​Starthandleiding voor reviewers

Ben je nieuw bij Trustpilot? Of wil je gewoon meer weten over hoe bepaalde dingen werken? Lees in deze handleiding alles over het plaatsen van reviews, het beheren van je account en meer!

Wat is Trustpilot?

Trustpilot is een online reviewcommunity waar je authentieke, geverifieerde ervaringen kunt lezen over bedrijven en diens producten of diensten. Zo kun je je zo goed mogelijk laten informeren voordat je tot een aankoop overgaat. Ook kun je zelf reviews over bedrijven op ons platform achterlaten. We geven mensen de mogelijkheid om hun ervaringen met elkaar en bedrijven te delen. Bedrijven kunnen daarnaast op reviews reageren om zo hun service te verbeteren. Onze missie is om bedrijven en consumenten samen te brengen, om zo voor iedereen steeds betere ervaringen te creëren.

Jouw Trustpilot-profiel

We willen ons platform voor iedereen zo openbaar en transparant mogelijk houden, daarom heb je een profiel nodig om reviews te plaatsen.

Waarom heb ik een profiel nodig?

Vertrouwen en transparantie zijn belangrijke waarden voor ons bij Trustpilot, en daarom willen we er zeker van zijn dat elke review is geplaatst door een echt persoon die een echte aankoopervaring heeft gehad. Dit doen we door deze persoon te linken aan een Trustpilot profiel. Hierdoor kunnen wij je garanderen dat je alleen oprechte, onvervalste reviews vindt op ons platform. Via je profiel kunnen wij je ook op de hoogte stellen van bijvoorbeeld een reactie van een bedrijf op je review, of als een bedrijf contact met jou wil opnemen als je een probleem hebt aangekaart in je review.

Hoe maak ik een profiel aan?

Ga naar onze startpagina om een profiel aan te maken, zodat je reviews kunt achterlaten. Klik op Aanmelden rechts bovenaan de pagina. Je kunt je aanmelden met je:

• Facebookaccount
  • Google-account
  • E-mailadres

Je kunt ook een profiel aanmaken wanneer je een aankoop hebt gedaan bij een bedrijf. Sommige bedrijven kunnen je namelijk uitnodigen om een review op Trustpilot te plaatsen. Klik in dat geval op de uitnodigingslink in hun e-mailuitnodiging. Hierdoor wordt je profiel automatisch aangemaakt op basis van je naam en het e-mailadres dat je hebt opgegeven toen je de bestelling plaatste. Je zult een welkomstmail ontvangen met daarin je accountgegevens.

Inloggen

Nu je een Trustpilot account hebt, kun je inloggen op ons platform.

Hoe kan ik inloggen?

1. Op de Trustpilot-website, klik op Inloggen rechts bovenaan de pagina.
  2. Op de inlogpagina, log in met je Facebook- of Google-account of e-mailadres.
    • Als je je hebt aangemeld met je e-mailadres, vul dan je e-mailadres en Trustpilot wachtwoord in, en klik op Inloggen.
    • Als je je hebt aangemeld met je Facebook- of Google-account, selecteer dan in het pop-up scherm het account waarmee je wilt inloggen.

Zo! Nu kun je reviews plaatsen, of je accountinstellingen wijzigen in Mijn instellingen.

Wat kan ik wijzigen in Mijn Instellingen?

Nadat je je aangemeld hebt bij Trustpilot, kun je je profiel naar jouw wens aanpassen en beheren in Mijn instellingen.

Op de homepagina, houd de cursor op je naam rechts bovenaan de pagina, en klik op Mijn instellingen.

In Mijn instellingen kun je:

• Je persoonlijke informatie bewerken, zoals je naam, profielfoto, taal, locatie en geslacht.
  • Je e-mailinstellingen aanpassen en je afmelden voor bepaalde e-mails.
  • Je wachtwoord wijzigen.
  • Je profiel linken aan je social media-accounts.
  • Je profiel verwijderen.
  • Je profieldata bekijken en downloaden.

Opmerking: om het e-mailadres te veranderen dat is gekoppeld aan je profiel, dien je contact op te nemen met ons Support Team.

Hoe vind ik het Trustpilot-profiel van een bedrijf?

Tijd om ons platform te ontdekken! Lees reviews om erachter te komen wat andere mensen van een bedrijf of product vinden.

Zo vind je het Trustpilot profiel van een bedrijf:

1. Op de Trustpilot-startpagina, typ de naam of website van het bedrijf in het vak Zoek bedrijf.
  2. Selecteer het bedrijf in de lijst die tevoorschijn komt om naar het profiel van dat bedrijf te gaan. Je kunt ook na het typen op de enter-toets op je toetsenbord drukken om naar de pagina met zoekresultaten te gaan, waar je vervolgens op een bedrijf kunt klikken om naar hun bedrijfsprofiel te gaan.

Opmerking: controleer voor de zekerheid de URL, domeinnaam en bedrijfsnaam.

De profielpagina van een bedrijf bevat veel nuttige informatie. Je kunt in een oogwenk de sterrenscore, TrustScore en bedrijfsinformatie zien, en natuurlijk het belangrijkste: hun reviews. De meest recente reviews staan bovenaan.

Tip: Reviews in een bepaalde taal zien? Benieuwd hoe een bedrijf reageert op reviews met één ster? Selecteer Reviews filteren om reviews te filteren op taal of sterrenscore.

Hoe kan ik reviews plaatsen?

Je hebt nu een profiel en weet jouw weg te vinden op onze website. Als je inmiddels ook een ervaring met een bedrijf hebt opgedaan, heb je alles wat je nodig hebt om je mening te delen door middel van je eerste review!

1. Op de pagina van een bedrijfsprofiel, klik op de Schrijf een review knop.
  2. Kies het aantal sterren dat je het bedrijf wilt geven.
  3. Schrijf je review in het Jouw review veld, en vul een titel in onder Titel van je review.
  4. Als dit je wordt gevraagd, kun je het referentie-, boekings- of tracking nummer invoeren dat overeenkomt met je aankoop.
  5. Klik op Plaats je review nu.

Het schrijven van een review vereist geen profiel, maar het plaatsen van een review echter wel.

Gefeliciteerd! Je hebt zojuist andere mensen geholpen met hun aankoopbeslissingen, en tegelijkertijd bedrijven geholpen om hun service te verbeteren.

Huh? Mijn review is weg!

Zo nu en dan worden reviews tijdelijk van de website afgehaald voor onderzoek. Geen zorgen, ze zijn niet verwijderd. Een review kan zijn gemarkeerd door onze fraudedetectie-software, of in strijd zijn met onze Gebruikersrichtlijnen. Als je denkt dat jouw review ten onrechte van de website afgehaald is, neem dan contact op met ons Compliance Team.

Waarom kunnen bedrijven reviews rapporteren?

Om het Trustpilot-platform zo openbaar en transparant mogelijk te houden, is het belangrijk dat reviews volgens onze Gebruikersrichtlijnen geplaatst worden. Alle reviews moeten geplaatst zijn door echte mensen met oprechte ervaringen. Bedrijven rapporteren reviews wanneer zij denken dat deze in strijd zijn met onze regels.

Dankjewel dat je de tijd hebt genomen om deze handleiding te lezen. Bekijk ook de andere artikelen in onze Support Sectie voor de ins en outs van Trustpilot. Zo, tijd om je ervaringen met de wereld te delen!