Productcatalogus

Wat is een productcatalogus?

Een productcatalogus is een gedetailleerde lijst van alle producten (of diensten) die u verkoopt en waarvoor u beoordelingen verzamelt. Uw productcatalogus op Trustpilot bevat details over ieder product zoals de naam, een link naar een afbeelding van het product, GTIN (Global Trade Item Number) en meer. U kunt uw productcatalogus op Trustpilot gebruiken om de ervaring van uw beoordelaars te verbeteren. Bovendien kunt u uw productcatalogus gebruiken om uw advertenties op Google te verbeteren met sterwaarderingen en zodoende mogelijk meer verkoop genereren. Wanneer u productbeoordelingen met Trustpilot verzamelt, zult u automatisch en geheel gratis een productcatalogus krijgen.

Hoe wordt uw productcatalogus gebruikt?

Verbeter het product evaluatieformulier

Trustpilot zal informatie van uw productcatalogus gebruiken om de gebruikerservaring van uw klanten te optimaliseren, bijvoorbeeld door de webpagina te verbeteren waar uw klanten beoordelingen schrijven. Wanneer u een naam en een afbeelding van ieder product voorziet in de productcatalogus, worden ze toegevoegd aan het evaluatieformulier. Deze productgegevens kunnen de conversieratio van de uitnodigingen verhogen die u naar uw klanten stuurt.

Verrijk uw Google advertenties met product waarderingen

Wanneer u onder de snel stijgende groep van bedrijven valt die advertenties op Google kopen (ook wel Product Listing Ads genoemd), dan kunt u uw Trustpilot productcatalogus gebruiken om uw Google advertenties te verbeteren met product sterwaarderingen. Het verbeteren van uw Google advertenties met sterwaarderingen kan uw producten helpen op te vallen en de verkoop doen stijgen.

Het instellen van uw Trustpilot productcatalogus

Het is eenvoudig om te starten met het gebruik van uw productcatalogus op Trustpilot. Voorzie uw Customer Success Manager eenvoudigweg van een tabgescheiden bestand met de productgegevens. Het bestand moet de volgende kolomnamen bevatten (kleine letters) en de desbetreffende data voor ieder product dat u verkoopt:

• sku (vereist)
  • title
  • link
  • image_link
  • gtin
  • mpn
  • brand
  • price

Het bestandsformaat voor de productcatalogus dient .txt te zijn, gescheiden in tabs. Met de meeste spreadsheetprogramma's kunt u data exporteren naar een bestand met gescheiden tabbladen. Beide onderstaande opties zal een bestand creëren, eindigend met een .txt extensie.

Microsoft Excel: Bewaar de spreadsheet als een met tabs gescheiden tekstbestand (.txt) door in het menu Bestand, Opslaan als en het bestandstype te kiezen. In de Opslaan als type drop-down menu, selecteer de Text (tab is scheidingsteken)(*.txt) optie.

Google Spreadsheets: van het menu Bestand, kunt u een met tabs gescheiden bestand creëren door Downloaden als te selecteren en dan Door tabs gescheiden waarden.