Productcatalogus

Wat is een productcatalogus?

Een productcatalogus is een gedetailleerde lijst van alle producten (of diensten) die je verkoopt en waarvoor je review verzamelt. Je productcatalogus op Trustpilot bevat details over ieder product zoals de naam, een link naar een afbeelding van het product, GTIN (Global Trade Item Number) en meer. Je kunt je productcatalogus op Trustpilot gebruiken om de ervaring van je reviewers te verbeteren. Bovendien kun je je productcatalogus gebruiken om je advertenties op Google te verbeteren met sterrenscores en zodoende mogelijk meer verkoop genereren.

Hoe wordt je productcatalogus gebruikt?

Verbeter het product evaluatieformulier

Trustpilot zal informatie van je productcatalogus gebruiken om de gebruikerservaring van je klanten te optimaliseren, bijvoorbeeld door de webpagina te verbeteren waar je klanten reviews schrijven. Wanneer je een naam en een afbeelding van ieder product voorziet in de productcatalogus, worden ze toegevoegd aan het evaluatieformulier. Deze productgegevens kunnen de conversieratio van de uitnodigingen verhogen die je naar je klanten stuurt.

Verrijk je Google-advertenties met productwaarderingen

Wanneer je onder de snel stijgende groep van bedrijven valt die advertenties op Google kopen (ook wel Product Listing Ads genoemd), dan kun je je Trustpilot productcatalogus gebruiken om je Google advertenties te verbeteren met product sterrenscores. Het verbeteren van je Google advertenties met sterrenscores kan je producten helpen op te vallen en de verkoop doen stijgen.

Het instellen van je Trustpilot productcatalogus

Het is eenvoudig om te starten met het gebruik van je productcatalogus op Trustpilot. Voorzie je Customer Success Manager eenvoudigweg van een tabgescheiden bestand met de productgegevens. Het bestand moet de volgende kolomnamen bevatten (kleine letters) en de desbetreffende data voor ieder product dat je verkoopt:

• sku (vereist)
  • title
  • link
  • image_link
  • gtin
  • mpn
  • brand
  • price

Het bestandsformaat voor de productcatalogus dient .txt te zijn, gescheiden in tabs. Met de meeste spreadsheetprogramma's kun je data exporteren naar een bestand met gescheiden tabbladen. Beide onderstaande opties zal een bestand creëren, eindigend met een .txt extensie.

Microsoft Excel: bewaar de spreadsheet als een met tabs gescheiden tekstbestand (.txt) door in het menu Bestand, Opslaan als en het bestandstype te kiezen. In de Opslaan als type dropdownmenu, selecteer de Text (tab is scheidingsteken)(*.txt) optie.

Google Spreadsheets: van het menu Bestand, kun je een met tabs gescheiden bestand creëren door Downloaden als te selecteren en dan Door tabs gescheiden waarden.