Je productcatalogus instellen

Deze functie is onderdeel van het Free-pakket.

Aan de slag

Als je je productcatalogus naar Trustpilot importeert, kunnen we informatie verzamelen over de producten die je verkoopt – dit optimaliseert je strategie voor het verzamelen van productreviews. Deze handleiding legt uit hoe je je catalogus instelt en beheert.

Wat is een productcatalogus?

Een productcatalogus is een lijst met al je producten en bijbehorende informatie per product, zoals de productnaam, een afbeelding, en het Global Trade Item-nummer (GTIN).

Je kunt je productcatalogus ook gebruiken om je Google-advertenties met sterrenscores en de gebruikerservaring van reviewers te verbeteren.

Opmerking: Verstuur je je productreview-uitnodigingen via onze e-commerce-integraties? Vermijd dan het handmatig instellen van je catalogus. In plaats daarvan wordt een product automatisch geüpload naar je catalogus zodra deze wordt aangeschaft.

Je productcatalogus instellen

Maak allereerst in Excel of Google Sheets een spreadsheet aan met je productgegevens.

Google Sheets

Volg de onderstaande stappen:

1. Open een nieuw bestand in Google Sheets.
  2. Het bestand moet de volgende kolomnamen en gegevens voor elk product bevatten:
    • sku (vereist)
    • title (vereist)
    • link
    • image_link
    • gtin
    • mpn
    • brand
    • price

Opmerking: Als je producten geen GTIN of MPN hebben, raden we aan dat je je bedrijfsnaam toevoegt als merk en de SKU van de producten als MPN. Het is erg belangrijk dat deze nummers overeenkomen in de feed die je naar Google opstuurt en de productcatalogus die je naar ons verzendt.

3. Sla het bestand op als CSV-formaat. Klik op Bestand, vervolgens op Download en selecteer Door komma's gescheiden waarden (.csv, huidig blad).

Microsoft Excel

Als je Excel gebruikt, zijn de stappen voor het maken van de spreadsheet precies hetzelfde, maar moet je het opslaan als UTF-8-bestand.

Productcatalogus indienen

Stuur je ingevulde bestand dan via dit formulier naar ons support-team. Zij uploaden het bestand vervolgens naar je Trustpilot Business-account.

Je productcatalogus categoriseren

Je kunt je producten groeperen in categorieën en ze zo beter zoeken. Je kunt ze afzonderlijk of groepsgewijs indelen. Kies de categorie zo specifiek mogelijk.

1. Ga in je Trustpilot Business-account naar Reviews > Productreviews > Productcatalogus.
  2. Onder Productcatalogus vind je het product dat je wilt categoriseren. Selecteer in de eerste kolom het vak naast het product. Wil je meer dan één product categoriseren, dan vink je alle relevante producten aan.

1. Klik op de dropdown Categorie bewerken en selecteer Alle categorieën tonen.

1. In het dialoogvenster kies je de categorie die je wilt toewijzen aan de producten. Nadat je minstens één categorie op een tweede niveau hebt geselecteerd, klik je op Categorie bijwerken.