Je productcatalogus beheren

Deze functie maakt deel uit van de add-on Product Reviews.

Krijg toegang

Trustpilot maakt gebruik van informatie uit de productcatalogus om het reviewformulier te verbeteren. Hierdoor kun je een hoger rendement halen uit de productreview-uitnodigingen die je verstuurt. Hier kom je te weten hoe je je catalogus beheert.

Wat is een productcatalogus?

Een productcatalogus is een lijst met alle producten van je bedrijf waarvoor je reviews verzamelt. De lijst bevat gegevens als de productnaam, een foto en het Global Trade Item Number (GTIN).

Je kunt met je productcatalogus ook je advertenties op Google verrijken met sterrenscores om zo misschien wel je omzet te verhogen en de gebruikerservaring van reviewers te verbeteren.

Je productcatalogus instellen

Als je je productcatalogus wilt instellen, moet je een met tabs gescheiden tekstbestand (.txt) maken met de gegevens van je producten. Je verstuurt dit bestand dan naar ons support-team via dit formulier. Trustpilot uploadt het .txt-bestand naar je Trustpilot Business-account. Zijn er fouten, dan nemen we contact met je op voor correcties.

Het bestand moet de volgende kolomnamen bevatten (kleine letters) en de betreffende gegevens voor elk product:

• sku (vereist)
  • title
  • link
  • image_link
  • gtin
  • mpn
  • brand
  • price

Opmerking: Als je productreview-uitnodigingen verstuurt via onze e-commerce-integraties, moet je je catalogus niet handmatig instellen. In plaats daarvan wordt een product automatisch geüpload naar je catalogus als het wordt gekocht.

Je productcatalogus categoriseren

Je kunt je producten groeperen in categorieën en ze zo beter zoeken. Je kunt ze afzonderlijk of groepsgewijs indelen. Bij het kiezen van een categorie probeer je om zo specifiek mogelijk te zijn.

1. Ga in je Trustpilot Business-account naar Reviews > Productreviews > Productcatalogus.
  2. Onder Productcatalogus vind je het product dat je wilt categoriseren. Selecteer in de eerste kolom het vak naast het product. Wil je meer dan één product categoriseren, dan vink je alle relevante producten aan.
  1. Klik op de dropdown Categorie bewerken en selecteer Alle categorieën tonen.
  1. In het dialoogvenster kies je de categorie die je wilt toewijzen aan de producten. Nadat je minimaal een categorie op een tweede niveau hebt geselecteerd, klik je op Categorie bijwerken.