Business Generated Links (voor developers)

Hier is een algemene handleiding over hoe u gecodeerde links genereert, door de programmeertaal naar uw keuze te gebruiken. Voor u begint met het ontwikkelen van uw eigen programma, let er dan op dat Trustpilot wat hulpbronnen heeft ontwikkeld die u kunnen helpen bij de start met Business Generated Links. U kunt meer lezen over deze bronnen in de Authenticated Encryption on GitHub sectie aan het einde van dit document.

Algemene handleiding voor alle programmeertalen

Business Generated Links gebruiken Authenticated Encryption with Associated Data (AEAD) en een benadering genaamd Encrypt then MAC (EtM). Trustpilot gebruikt een key voor de encryptie van de payload (encryptkey) en een andere key voor het MAC deel (authkey) om de betrouwbaarheid van de data te verzekeren. Deze twee keys kunt u krijgen vanuit uw Trustpilot Business Account onder het tabblad 'Business Generated Links'. Wanneer u het tabblad niet ziet, dient u uw account te upgraden.

Hier is een stapsgewijze handleiding om te zien hoe Business Generated Links gecreëerd kunnen worden:

1. De sleutels die gekopieerd zijn vanaf het Trustpilot Business Portal worden getoond in een base64-gecodeerd formaat, dus de eerste taak die uw applicatie moet uitvoeren is een base64-decodering van de sleutels.
  2. Creëer het JSON geformatteerde payload object en voer de informatie van de klant in. Let op: de volgende velden zijn vereist: e-mail, naam en referentienummer. Voorbeeld:

{

"email":"xyz@domain.com",

"name":"Jan Jansen",

"ref":"1234",

"skus":["sku1","sku2","sku3"],

"tags":["tag1","tag2","tag3"]

}

1. Zorg ervoor dat de payload niet gelezen kan worden door derde partijen, door de payload te coderen. Codeer met AES-CBC met een key grootte van 256 bits, een blokgrootte van 128 bits , en PKCS7 padding mode:
    • Genereer een Initialization Vector (IV) in overeenstemming met de blokgrootte (128 bits)
    • Codeer de JSON met de encryptkey en IV
    • Creëer een handtekening van de ciphertext.

Hier gebruiken we HMAC-SHA256 en de authkey. Bereken de HMAC door de IV te hashen, gevolgd door de ciphertext

HMAC = HMAC-SHA256( IV + ciphertext )

1. Codeer nu base64-encode the IV + ciphertext + HMAC:

base64_payload = base64( IV + ciphertext + HMAC )

1. Tot slot, omdat base64 de slash (/) en plus (+) tekens bevat, is het nodig om vooraf de payload te coderen met URL-codering voordat u deze toevoegt aan de uiteindelijke link. Het eindresultaat moet er als volgt uitzien:

payload = urlencode( base64_payload )

https://nl.trustpilot.com/evaluate-bgl/<domain>?p=<payload>

Vervang het <domain> met uw domeinnaam en <payload> met de payload die u genereerde in stap 5.

Het volgende schema toont de stappen die nodig zijn om de payload data correct te formatteren, te coderen en voor te bereiden voor het wordt overgedragen:

Hoe verifieert u of een Business Generated Link werkt?

Er zijn twee manieren om te verifiëren of een Business Generated Link correct is gecreëerd:

1. Test uw link in een browser

• Plak uw link in een browser en navigeer naar nl.trustpilot.com.
  • Selecteer een sterwaardering, voer een titel en een tekst in voor de beoordeling.
  • Nu kunt u verifiëren of uw link werkt. Wanneer de naam van de beoordelaar wordt getoond op de pagina, dan is uw encryptieproces correct uitgevoerd. Wanneer u gevraagd wordt in te loggen door gebruik te maken van uw Facebook, Google of e-mail account, dan is uw encryptieproces onjuist.
  • Plaats alstublieft geen testbeoordeling.

2. Test uw link met onze command line interface (CLI)

U kunt onze command line interface (CLI) installeren op de computer waar u sofware ontwikkelt. Wanneer u uw payload met de CLI kunt decoderen, dan heeft u uw payload correct gecodeerd.

Productbeoordelingen verzamelen met Business Generated Links

Het is zeer eenvoudig om productbeoordelingen met Business Generated Links te verzamelen. Voeg allereerst de relevante product SKU's aan de payload en upload uw productcatalogus naar Trustpilot.

1. Voeg product SKU's toe aan uw payload

Hieronder is een voorbeeld van een payload die product SKU's insluit. Het is een simpele JSON reeks.

{

"email":"xyz@domain.com",

"name":"Jan Jansen",

"ref":"1234",

"skus":["sku1","sku2","sku3"]

}

2. Upload uw productcatalogus naar Trustpilot

Om uw productcatalogus naar Trustpilot te uploaden, voorziet u uw Customer Success Manager van een bestand met alle productgegevens, gescheiden in verschillende tabbladen. Het bestand dient de volgende kolomnamen te bevatten (kleine letters):

• sku (vereist)
  • title
  • link
  • image_link
  • gtin
  • mpn
  • brand
  • price

U kunt hier meer lezen over de bestandsindeling.

Wanneer u eenmaal uw productcatalogus heeft geüpload, is ons systeem in staat om een opgegeven product SKU te matchen met relevante productgegevens, zoals de URL of de productpagina op uw website, de URL of de product afbeelding op uw website, evenals de naam van het product. Productgegevens worden dan gebruikt om de ervaringen van uw klanten te optimaliseren. Bijvoorbeeld, wanneer uw klant op het evaluatieformulier van de producten belandt, zal het formulier de naam en een afbeelding van het product tonen. Trustpilot voedt bovendien productbeoordelingen naar Google waar ze gebruikt worden, zoals Product Listing Ads.

"Authenticated Encryption" op GitHub

Hier zijn een aantal middelen om u te helpen van start te gaan met Business Generated Links:

1. Open source bibliotheek voor .NET

Wanneer uw programmeertaal C-Sharp .NET is, dan heeft u geluk. We hebben een programmeer bibliotheek gegenereerd die de .NET ingebouwde AES en HMAC algoritmes combineert, om u te voorzien van een eenvoudig te gebruiken interface voor het uitvoeren van authentieke codering. Onze bibliotheek is gebaseerd op deze Gist van James Tuley: https://gist.github.com/jbtule/4336842, maar is iets gewijzigd om alleen de key gebaseerde versies te ondersteunen. Bovendien gebruikt het niet de GCM versie, dus er zijn geen externe afhankelijkheden. Bezoek onze GitHub repository en download de bibliotheek hier: https://github.com/trustpilot/nuget-authenticated-encryption

2. Open source command line client voor Windows, Linux & Mac (beta)

We hebben ook een lichtgewicht command line client (programma) ontwikkeld, die uw bedrijf kan gebruiken om de data payload te coderen om in de link toe te voegen. Deze optie is ontwikkeld om bedrijven met beperkte programmeermogelijkheden van dienst te zijn. U kunt meer leren en deze client hier downloaden: https://github.com/trustpilot/authenticated-encryption-cli

3. Open source voorbeeld voor de Python programmeertaal

Wanneer uw programmeertaal Python is, download dan eenvoudigweg onze Python implementatie hier: https://github.com/trustpilot/python-authenticated-encryption

4. Open source voorbeeld voor PHP

Wanneer uw programmeertaal PHP is, download dan onze PHP implementatie hier: https://github.com/trustpilot/php-authenticated-encryption

5. Open source voorbeeld voor Java

Wanneer uw programmeertaal Java is, download dan onze Java implementatie hier: https://github.com/NordeaOSS/authenticated-encryption