Troubleshooting rich snippets voor bedrijfsreviews in TrustBox-widgets

Wil je er zeker van zijn dat Google je bedrijfsreview-content op de juiste wijze indexeert? Volg onderstaande stappen voor het oplossen van rich snippet-problemen voor bedrijfsreviews.

Voordat je begint met troubleshooten, controleer of je TrustBox normaal wordt geladen op de pagina.

Controleer je TrustBox-code

Controleer of het TrustBox-script en de TrustBox-widget code snippets correct zijn geïmplementeerd.

• De TrustBox-widgets code sample moet het attribuut data-schema-type="Organization" bevatten:

Heb je nog twijfels? Kom erachter hoe je de SEO-attributen op correcte wijze implementeert.

Test je gestructureerde gegevens

Gebruik de Tool voor gestructureerde gegevenstests van Google om te controleren of je TrustBox op de juiste manier gestructureerde gegevens genereert. Met deze tool kun je ook integratieproblemen van de TrustBox op je website aan het licht brengen.

1. Open de Tool voor gestructureerde gegevenstests in je browser.
  2. In het venster Je gestructureerde gegevens testen, plak de URL van de pagina die de Product Review SEO TrustBox bevat, in het tekstveld.
  3. Klik op Test uitvoeren.

In deze video wordt dit proces getoond.

Je pagina mag geen fouten bevatten. Wanneer Googlebot een fout op de pagina aantreft, kan dit ervoor zorgen dat het stopt met crawlen.

Als je pagina al een rich snippet heeft via je eigen aangepaste markup, zorg er dan voor dat het de Organization-snippet niet overbelast met tegenstrijdige attributen.

Gebruik de URL-inspectietool

Ook is het verstandig om Googles URL-inspectietool te gebruiken om te zien of Google je reviews kan crawlen.

1. Open Google Search Console in je browser.
  2. Klik aan de linkerkant op URL-inspectie in het navigatievenster.
  3. Geef de volledige URL op van de pagina die je wilt inspecteren in het Zoek veld.
    • Als je het bericht 'URL is geïndexeerd door Google' ziet staan, klik dan op Gecrawlde pagina bekijken. Controleer in Gecrawlde pagina > Meer info > Paginabronnen of alle bronnen op je pagina correct zijn geladen.

Voer een Live Test uit voor verdere troubleshooting

Volg onderstaande stappen wanneer de URL-inspectietool het bericht 'URL is niet geïndexeerd door Google' als resultaat toont.

1. Op de pagina URL-inspectie, klik op Live URL testen.
  2. Wanneer de test is voltooid, klik op Geteste pagina bekijken. Ga naar Geteste pagina > Screenshot om te controleren of je TrustBox zichtbaar is in de screenshot.

Als de TrustBox niet zichtbaar is:

• heeft de pagina wellicht een trage laadtijd;
  • was Googlebot belemmerd om de content te crawlen.

Waardoor kan Googlebot niet crawlen en indexeren?

De volgende dingen kunnen de oorzaak zijn van het incorrect crawlen en indexeren van je website door Googlebot:

• Trage laadsnelheid van de pagina.
  • Excessieve paginacode.
  • Te complexe sitemap.
  • De TrustBox is te laag op de pagina geplaatst.
  • De TrustBox wordt op te veel pagina's weergegeven (misbruik van rich snippets).
  • Er is dubbele content of tegenstrijdige rich snippets.
  • De URL-parameters zijn uitgesloten van het indexeren om dubbele content te vermijden.
  • Het bestand Robots.txt blokkeert Googlebot.
  • Het bestand .htaccess is onjuist geconfigureerd.
  • Er zijn gebroken links, 404-foutmeldingen of onjuiste omleidingen.

Opmerking: rich snippet-sterren verschijnen kort na de indexeringsaanvraag en verdwijnen daarna, totdat Google's normale indexeringsmethode de pagina oppakt.