Neem een kijkje in ons Support Center voor meer informatie over Google Seller Ratings, Rich Snippets, TrustBoxen, productreviews en handleidingen voor het aanpassen van uw reviews en account instellingen.

Standaard Troubleshooting Rich Snippets voor verkopersbeoordelingen (in Trustbox widgets)

Wilt u er zeker van zijn dat Google uw beoordeling gerelateerde content op de juiste wijze indexeert? Volg onderstaande stappen voor het troubleshooten van Rich Snippets voor verkopersbeoordelingen.

Zorg ervoor dat de TrustBox code correct is.

Controleer of het TrustBox script en de TrustBox widget code snippets correct zijn geïmplementeerd en of de TrustBox normaal wordt geladen op de pagina.

De SEO TrustBox moet het data-schema-type="Organization" attribuut bevatten:

Bij deze een video waarin stapsgewijs wordt getoond hoe u de SEO attributen op correcte wijze implementeert:

Bevat uw structured data geen fouten?

1. Open Google's Structured Data Testing Tool.
  2. Kopieer de link van de pagina waar de SEO TrustBox is geïmplementeerd.
  3. Klik op RUN TEST.

Bij deze een video waarin stapsgewijs wordt getoond hoe u de URL kunt testen in Google's Structured Data Tool:

Wanneer Googlebot een fout op de pagina aantreft, kan dit ervoor zorgen dat het stopt met crawlen!

Het is van essentieel belang dat uw pagina geen fouten bevat!

'Fetch and Render' en 'Request Indexing' zijn even belangrijk.

1. Open Google Search Console
  2. Ga naar Crawl-Fetch als Google
  3. Zowel Fetch and Render als Request Indexing dienen te worden uitgevoerd.

Bij deze een video waarin stapsgewijs wordt getoond hoe u de Fetch and Render en Request Indexing stappen moet uitvoeren:

De TrustBox moet identitiek worden weergegeven aan de Googlebot en bezoekers

• Om te zien hoe Google de TrustBox weergeeft in de Google Search Console, kunt u op een rij klikken, zodat de details van de 'fetch attempt' worden weergegeven.
  • Beide pagina's dienen identiek aan elkaar te zijn.
  • Wanneer Googlebot geen TrustBox kan zien, kan het zijn dat de pagina te langzaam is om te laden of dat iets de Googlebot weerhoudt van het crawlen van de content.

Hieronder ziet u de lijst van bronnen die Googlebot niet kon ophalen.

Bij deze een stapsgewijze video m.b.t. renderen:

Indexeren

Het is gebruikelijk dat Rich Snippet sterren kort na de indexering aanvraag verschijnen en vervolgens direct verdwijnen, tot het moment dat Google's Normale Indexering methode de pagina overneemt.

Volgens Google's Webmaster Trends Analist, John Mueller, zijn er hoofdzakelijk twee manieren om te worden weergegeven:

"...de eerste manier is de normale indexeermethode waar pagina's die geïndexeerd worden, waarschijnlijk voor een langere periode in de index zullen blijven. De tweede manier [is] 'snel indexeren', waar Google het snel in de index opneemt, doordat u wellicht de 'Indexering aanvragen' functie in de fetch als Google gebruikte in Google Search Console. Deze pagina's zullen waarschijnlijk niet voor een langere periode in de index blijven, tenminste niet totdat de normale indexeermethode de pagina overneemt."

Lees voor meer informatie Google Fast Track Indexing Vs. Normal Indexing.

Wat kan het crawlen en indexeren van de Googlebot blokkeren?

• De paginasnelheid is laag.
  • De pagina bevat overbodige code.
  • De sitemap is te complex.
  • De TrustBox is te laag op de pagina geplaatst.
  • De TrustBox wordt op teveel pagina's weergegeven (misbruik van de Rich Snippets).
  • Er is dubbele content.
  • URL parameters zijn uitgesloten van het indexeren om dubbele content te vermijden
  • De Robots.txt blokkeren Googlebot.
  • Een incorrecte configuratie van het .htacces bestand
  • Links werken niet, 404 foutmeldingen of onjuiste omleidingen.

Belangrijke factoren

''Opnieuw crawlen gebeurt niet altijd direct en is niet gegarandeerd. Gewoonlijk duurt het een paar dagen voordat een succesvolle aanvraag wordt goedgekeurd. Bovendien moet u begrijpen dat we niet kunnen garanderen dat Google al uw wijzigingen zal indexeren. Google is afhankelijk van een complex algoritme voor het updaten van geïndexeerde materialen.'' - komt uit Google vragen om uw URL's opnieuw te crawlen

''Relevantie wordt bepaald door meer dan 200 factoren. Een daarvan is de positie in zoekresultaten van de pagina.'' De pagina ranking is de meting van het belang van een pagina gebaseerd op de inkomende links van andere pagina's.' - komt uit Hoe Google Zoeken werkt

''De opmaak dient niet gebruikt te worden om content te verbergen die niet zichtbaar is voor gebruikers in iedere vorm, omdat het mogelijk een misleidende zoekervaring creëert." - komt uit Structured data quality guidelines