Trustpilot Analytics: Mijn concurrenten

Deze functie maakt deel uit van de add-on Insights.

Deze functie is inbegrepen in de pakketten Premium, Advanced en Enterprise.

Op de pagina van mijn concurrenten kunt u zien hoe u zich vergelijk met uw directe concurrenten. Selecteer tot 5 bedrijven en ontdek hoe je presteert over verschillende topics, trends en sentimenten.

U kunt deze pagina vinden in Trustpilot Business door naar Analytics > Markt > Mijn concurrenten.

U kunt maximaal 5 bedrijven in uw branche selecteren om uw prestaties te vergelijken met Trustpilot. Zodra u uw geselecteerde concurrenten hebt toegevoegd, kunt u uw prestaties vergelijken op basis van Topic sentiment van concurrent, Gemiddelde beoordeling, en Totaal Aantal Beoordelingen.

Alle functies op de Mijn concurrenten pagina tonen een weergave van de afgelopen 6 maanden.

Concurrenten beheren

Elke zakelijke gebruiker kan zijn eigen concurrentenspagina maken. Dit is hoe je concurrenten kunt toevoegen of verwijderen:

1. Ga in Trustpilot Businessnaar uw Mijn concurrentenpagina.
  2. Klik rechtsboven op Concurrenten beheren.
  3. Voer in de zoekbalk de naam van de concurrent in.
    • Gebruik het plusteken in de bovenste hoek van de resultaten om deze toe te voegen.
    • Gebruik het X-teken in de bovenste hoek van de resultaten om deze te verwijderen.
  4. Klik op Opslaan om te bevestigen.

Overzicht

In het overzicht staan alle concurrenten die je hebt toegevoegd samen met hun TrustScore, reviews en sterrenverdeling. Plaats je muis op een staafdiagram met een sterrenverdeling voor een overzicht van elke sterrenscore. Klik op een concurrent voor toegang tot uitgebreide bedrijfsgegevens. Ontdek hun algemene prestatiestatistieken, inclusief Gemiddelde Review Rating en Total Reviews, en filter om te focussen op specifieke onderwerpen.

Sentiment van topics naar concurrent

Deze functie is inbegrepen in de pakketten Advanced en Enterprise.

Hier vind je een reeks bellendiagrammen met informatie over de prestaties van je acht populairste topics. Met het oversteken van elk topic kun je een overzicht zien van de sentiment score, positieve beoordelingen en negatieve beoordelingen van uw concurrenten voor het geselecteerde onderwerp gedurende de huidige periode.

Topics beheren

Je kunt tot acht topics selecteren om te vergelijken.

1. Ga naar jeMijn concurrenten pagina.
  2. In de grafiek Sentiment van topics naar concurrent klik je op Meer topics.
  3. Gebruik de selectievakjes naast elk topic om het aan de vergelijking toe te voegen.
  4. Klik op Opslaan om de topics bij te werken.

Downloaden en delen van gegevens

Gegevens downloaden

Je kunt de gegevens in de grafieken downloaden.

1. Ga naar jeMijn concurrenten pagina.
  2. Klik op de drie stippen rechtsboven in de grafiek met Sentiment van topics naar concurrent.
  3. Kies onder Download of je de gegevens wilt downloaden als een afbeelding (PNG) of als gegevens (CSV).

Gegevens delen

Je kunt ook gegevens per e-mail delen met andere gebruikers op je Trustpilot Business-account.

1. Ga naar jeMijn concurrenten pagina.
  2. Klik op de drie stippen rechtsboven in de grafiek met Sentiment van topics naar concurrent.
  3. Klik onder Deel op E-mail.
  4. Kies een thema en selecteer tot vijf ontvangers.
  5. Klik op Verzenden.

Competitor prestaties

Deze functie is inbegrepen in de pakketten Advanced en Enterprise.

Deze grafiek stelt je in staat om de gemiddelde beoordeling en beoordeling van je concurrenten te bekijken, waar je tussen kan schakelen via een uitklapmenu. Je kunt deze gegevenswijziging ook na verloop van tijd zien.

Gemiddelde reviewscore

We geven een lijngrafiek weer die de gemiddelde beoordeling van je concurrenten bijhoudt. Plaats je muis op de data om voor elke maand de TrustScore van alle concurrenten te zien.

Totaal aantal reviews

We tonen een regelgrafiek die het aantal beoordelingen van alle geselecteerde concurrenten die u ontvangt bijhoudt. Plaats je muis op de data om het aantal reviews te zien dat elke concurrent tijdens de verschillende maanden heeft ontvangen.