​Sådan bruger du incitamenter til at få dine kunder til at skrive en anmeldelse

Hvis du ønsker at gøre det mere attraktivt for dine kunder at skrive en anmeldelse ved hjælp af incitamenter, vil vi gerne vide det. Læs nedenstående, og find ud af hvorfor, og hvad du skal være opmærksom på.

Hvad er incitamenter?

Det betragtes som et incitament, hvis du tilbyder dine kunder noget til gengæld for at skrive en anmeldelse på Trustpilot, uanset om det er via e-mail, på et website eller sociale medier. Et incitament kan være et gavekort, deltagelse i en lodtrækning eller andre belønninger, som kan motivere en kunde til at anmelde din virksomhed.

De samme incitamenter for alle

Det er fint at tilbyde incitamenter, så længe de bliver tilbudt til alle dine kunder på samme neutrale måde. Det vil sige, at dine kunder skal have samme belønning, uanset om de skriver en strålende eller en negativ anmeldelse, en 5-stjernet eller 1-stjernet anmeldelse.

De incitamenter, du tilbyder, bør dog ikke være afhængige af, at dine kunder foretager flere køb, f.eks. gratis fragt eller rabatkoder/-kuponer. Og hvis de kan være med i en konkurrence, skal vinderne udvælges tilfældigt og ikke baseret på deres anmeldelse.

Det kan være svært at holde styr på, hvad man må og ikke må, så her får du nogle eksempler:

• "Vi sender en gave til hver kunde, der skriver en anmeldelse, uanset om den er god eller dårlig." OK
  • "Vi sender en gave til hver kunde, der skriver en 5-stjernet anmeldelse." Ikke OK, da det opfordrer til kun at skrive 5-stjernede anmeldelser.
  • "Skriv en anmeldelse, og få en gratis kop kaffe." OK
  • "Skriv en anmeldelse, og få 15 % rabat på dit næste køb." Ikke OK, da kunder kun bliver belønnet, hvis de foretager endnu et køb hos virksomheden.
  • "Hver måned trækker vi lod om en ferie blandt de kunder, der har skrevet en anmeldelse." OK

Fortæl os, hvad du tilbyder

Vores community for online-anmeldelser er åbent og troværdigt. Derfor beder vi dig kontakte vores compliance-team, hvis din virksomhed vil tilbyde incitamenter, så vi kan sikre, at det ikke er i strid med vores virksomhedsretningslinjer. Og da vi følger konkurrencetilsynets anbefalinger, opdaterer vi din virksomheds profilside, så brugerne ved, at du nogle gange tilbyder incitamenter til gengæld for anmeldelser. Det vil fremgå af din virksomheds aktiviteter.