​Sådan tilgår, downloader eller sletter du dine personoplysninger (for brugere)

I overensstemmelse med persondataforordningen (GDPR) giver vi dig kontrol over dine personoplysninger, så du kan finde ud af, hvilke data Trustpilot har om dig, og hvordan du tilgår, retter, downloader eller sletter dem.

Dine personoplysninger på Trustpilot

I vores persondatapolitik for brugere forklarer vi, hvilke oplysninger vi indsamler fra dig, hvordan vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.

Sådan tilgår du dine data

Ved hjælp af vores brugervenlige funktion kan du se alle de personoplysninger om dig, som Trustpilot på nuværende tidspunkt opbevarer. I henhold til GDPR kaldes dette den registreredes indsigtsret eller den registreredes anmodning om adgang.

Sådan tilgår du dine data:

1. Log ind på Trustpilot, og klik på dit profilbillede øverst til højre. Vælg Mine indstillinger.
  2. Rul ned til Se dine Trustpilot-data, og klik på linket. Nu ser du en oversigt over, hvilke data vi har, og hvorfor vi har dem.

Dine data omfatter bl.a.:

• Din downloadbare profil, herunder alle dine produkt- og brugeranmeldelser, dine profiloplysninger og den IP-adresse, du har tilmeldt dig fra.
  • En oversigt over de virksomheder, som har bedt Trustpilot invitere dig til at anmelde dem.
  • En oversigt over din kommunikation med vores compliance-team.
  • Oplysninger om eventuelle anmeldelser, du har indberettet til vores compliance-team for overtrædelse af vores retningslinjer.

Sådan downloader du dine personoplysninger

Fra din Trustpilot-profil kan du nemt downloade dine personoplysninger og alle de anmeldelser, du har skrevet på Trustpilot. I relation til GDPR kaldes dette retten til dataportabilitet. I korte træk betyder det, at du har ret til at downloade dine personoplysninger (f.eks. dine anmeldelser).

Sådan downloader du dine personoplysninger:

1. Log ind på Trustpilot, og klik på dit profilbillede øverst til højre. Vælg Mine indstillinger.
  2. Rul ned til Download din profil, og klik på knappen Download oplysninger.

Alle dine personlige oplysninger fra din profil, herunder de produkt- og brugeranmeldelser du har skrevet, downloades nu som en struktureret og letlæselig tekst i JSON-format.

Vedrørende invitationsdata: Hvis du ønsker at downloade (eller endda slette) invitationsdata brugt til at sende dig invitationsmails, skal du være opmærksom på, at virksomheden, vi sender disse invitationer på vegne af, i henhold til GDPR agerer som dataansvarlig, mens vi agerer som databehandler. Dette betyder, at du skal sende anmodningen om at downloade eller slette disse data til den pågældende virksomhed og ikke til os.

Sådan sletter du dine personoplysninger

Hvis du ønsker at fjerne alle dine personoplysninger (herunder din profil og dine anmeldelser) fra Trustpilot, kan du anmode om at få dem permanent slettet fra vores system. I relation til GDPR kaldes det ret til sletning eller retten til at blive glemt.

Hvis du sender en anmodning om at blive permanent slettet fra Trustpilots systemer, vil vi ikke længere opbevare nogen data om dig. Det betyder, at vi permanent sletter alle de data, du har forsynet os med, samt al kommunikation, du har haft med os, fra vores system.

Bemærk: Hvis du ombestemmer dig, kan denne handling ikke fortrydes. Vi vil ikke være i stand til at genskabe dine anmeldelser, give virksomheder besked om dine anmeldelser eller gendanne noget, du har skabt på Trustpilot og vær derfor helt sikker på, at du vil slette din profil.

Sådan sletter du alle dine data og fjerner dig selv permanent fra Trustpilots systemer:

1. Log ind på Trustpilot, og klik på dit profilbillede øverst til højre. Vælg Mine indstillinger.
  2. Rul ned til Slet profil, og klik på knappen Slet min profil.

Vedrørende data knyttet til en virksomhedskonto: Hvis du har en virksomhedskonto hos os og vil anmode om at få slettet de personoplysninger, vi opbevarer om dig i forbindelse med denne konto, er dette en separat proces. Personoplysninger knyttet til din virksomhed er ikke forbundet til din brugerprofil på Trustpilot, så du skal sende en separat anmodning om at få slettet din virksomhedskonto. Hvis du har brug for hjælp, kan du altid sende en e-mail til vores team på privacy@trustpilot.com.