Sådan sender du invitationer til serviceanmeldelser ved at uploade en fil med dine kundedata

I denne artikel kan du læse, hvordan du opretter en fil med dine kundedata, så du manuelt kan invitere dine kunder til at skrive en anmeldelse af din virksomhed på Trustpilot. Følg denne guide for at oprette en kundedatafil i det rigtige format, og importer den til din virksomhedskonto på Trustpilot.

Alle nye kunder, der tilmelder sig vores gratis eller betalte services, har op til 90 dage fra første brug til at uploade en fil med deres kundedata. Antallet af manuelle invitationer, du kan sende, afhænger af din pakke:

• Plus: 200 pr. måned
  • Premium: 500 pr. måned
  • Advanced: 5.000 pr. måned
  • Enterprise: Ubegrænset

Hvilke filformater kan jeg bruge?

Du kan uploade kundeoplysninger i filformaterne .txt eller .csv. Du kan oprette disse filer i de fleste versioner af Excel eller i et simpelt tekstprogram som f.eks. Notesblok.

For at være sikker på, at specielle karakterer (eller ikke-vestlige karakterer) bliver vist korrekt i dine invitationer, skal du sikre dig, at filen er gemt som UTF-8-kode.

Klargør din fil med Google Sheets

Google Sheets er en gratis app fra Google, der kan hjælpe dig med at konvertere filer til et format, der er nemt at bruge, og til at sikre, at dine kundedata bliver formateret korrekt.

Du kan:

• Uploade dit regneark direkte til Google Sheets.
  • Oprette et nyt regneark og indsætte dine kundeoplysninger. Gennemse dokumentet for at sikre dig, at alt er korrekt. Vælg Download som i menuen Filer, og klik derefter på Kommaseparerede værdier.

Stien til at gemme en fil med kommaseparerede værdier i Google sheets

Klargør din fil med Microsoft Excel

I nogle versioner af Microsoft Excel kan du gemme dine regneark som .csv-filer i UTF-8-format, som Trustpilot kræver. Eftersom ikke alle versioner af Excel understøtter dette format, anbefaler vi, at du bruger Google Sheets som beskrevet ovenfor.

Sådan opretter du en fil i Microsoft Excel:

Opret et regneark med dine kunders e-mailadresser, navne og referencenumre i denne rækkefølge.

Hvis det ikke er muligt at arrangere din CSV-fil i denne rækkefølge, kan det hurtigt fikses. kan du tilføje en kolonnetitel for at fortælle systemet, hvilke data du har placeret i hvilke kolonner. Du skal skrive følgende kolonnetitler på engelsk præcis som beskrevet: customer email, customer name, reference number.

Dit regneark bør se sådan ud:

Eksempel på Microsoft Excel-regneark

Når regnearket er færdigt, skal du gemme det som en kommasepareret fil.

Vælg Gem som i menuen Filer og derefter filtypen CSV UTF-8 (kommasepareret) i rullemenuen i dialogboksen.

Stien til at gemme som CSV-fil

Hvis du har brugt specialtegn i dine invitationer, skal du klikke på knappen Funktioner og vælge Webindstillinger. Gå derefter til fanen Kodning, og vælg Unicode (UTF -8) under Gem dette dokument som. Sådan sikrer du dig, at alle internationale karakterer bliver vist korrekt i dine invitationer.

Stien til at gemme en fil som Unicode (UTF-8) for internationale tegn

Klik herefter på OK og dernæst på Gem. Nu har du en korrekt formateret fil, som du kan uploade til modulet Invitér kunder.

Upload CSV-filen til din virksomhedskonto på Trustpilot

1. Gå ind på din virksomhedskonto > Få anmeldelser > Invitationsmetoder, og klik på Prøv at få anmeldelser på anden vis nederst på siden.
  2. Klik på Vælg fil, og upload din CSV-fil. Kolonnerne i din CSV-fil skal indeholde følgende data i samme rækkefølge:
    • Kundens e-mailadresse
    • Kundenavn
    • Referencenummer
  3. Kontrollér, at dine kundedata er korrekte, og klik på Næste.
  4. Udfyld feltet Afsendernavn, og brug rullemenuen til at vælge den svar-mailadresse, invitationen skal sendes fra. Klik derefter på Næste.
  5. Klik på Vælg skabelon under Opret din invitationsmail.
  6. Vælg det sprog og den skabelon, du vil bruge til invitationen, under Trustpilots optimerede skabeloner, og klik derefter på Vælg denne skabelon.
  7. Vælg det lokale Trustpilot-website, dine kunder skal sendes til for at skrive deres anmeldelse, fra rullemenuen Send dine kunder videre til dette website for at skrive en anmeldelse. Klik derefter på Næste.
  8. Kontrollér, at alle oplysningerne er korrekte, og klik på Send invitationer.