Tag et kig igennem Trustpilots Supportcenter for at finde information om Google Seller Ratings, Rich Snippets, TrustBoxe, Produktanmeldelser, samt guides til at redigere dine anmeldelser og kontoindstillinger

​Sådan bruger du anmeldelser til at forbedre dine købsoplevelser Følg

Vores tips til at forbedre online shopping og undgå falske netbutikker.

Millioner af forbrugere handler hver dag på nettet. Og størstedelen af dem har gode oplevelser.

Vi kan dog se ud fra anmeldelserne på Trustpilot, at der er nogle få, der ikke er så heldige. Det kan f. eks. skyldes, at handlen ikke blev til noget, fordi webshoppen viser sig ikke at være ægte – forhandleren findes ikke eller ombytter de rigtige varer med billige kopivarer.

Heldigvis er den sidstnævnte oplevelse mere undtagelsen end reglen. Derfor er der alligevel grund til at være forsigtig og lave noget research, før du køber.

4 ting at huske på, når du læser anmeldelser

• Se på det samlede antal anmeldelser. Hvis netbutikken kun har få anmeldelser på Trustpilot, kan det være en god ide at tjekke den andre steder på nettet. Lad ikke et lille antal positive eller særligt negative anmeldelser udgøre hele indtrykket af virksomheden.
  • Læs anmeldelser grundigt. Stjernebedømmelser eller -scorer giver dig et hurtigt, overordnet indtryk, men detaljerne er også vigtige. Kig f.eks. ikke kun på virksomhedens TrustScore. For at få et mere nuanceret billede, bør du læse 10-20 anmeldelser og se, hvilke faktorer folk beskriver som enten gode eller dårlige. Husk, at anmeldelser er subjektive, og det, én person klager over, er måske ikke et problem for en anden.
  • Tjek datoen, anmeldelsen er skrevet. Hvis anmeldelser er mere end et år gamle, er der grund til at være særlig opmærksom. Virksomheden kan have skiftet ejer eller ændret fokus. Vi har set flere eksempler på online butikker, som lukker, og hvor internetadressen (domænet) derefter bliver købt og overtaget af andre. I nogle tilfælde er ejeren af den nye hjemmeside måske ikke så troværdig som den oprindelige ejer.
  • Er virksomhedens TrustScore på Trustpilot den samme som på deres hjemmeside? Desværre snyder nogle få virksomheder og viser falske Trustpilot-logoer eller den forkerte TrustScore på deres hjemmesider. Vi griber ind, når vi får besked om sådanne tilfælde, men hvis du er i tvivl om en bestemt virksomhed, kan du tjekke om oplysningerne på Trustpilot passer med, hvad de skriver på deres hjemmeside.

Hvad bør du ellers se efter?

For at få et mere komplet billede af en webshop kan forbrugere desuden kigge på butikkens hjemmeside samt andre ressourcer på internettet, så som:

• Stemmer webadressen (også kaldet URL) overens med produktet? Har siden en webadresse, der på ingen måde passer til det produkt, der sælges på siden? Så er der muligvis tale om en falsk netbutik. Vi har set eksempler på svindlere, der køber webadresser, der tidligere har tilhørt rigtige netbutikker, for at oprette falske webshops. There are, for example, incidences of fraudsters who buy up website addresses that used to belong to legitimate webshops that have gone out of business, and use these to create fake online shops.
  • Er der kontaktoplysninger for virksomheden? Passer de sammen med andre dele af hjemmesiden? Reelle netbutikker bør ikke have noget at skjule. Derimod har falske hjemmesider ofte ingen kontaktoplysninger, eller også har de telefonnumre og adresser, der ikke stemmer overens.
  • Er sproget underligt? Hjemmesider med falske netbutikker eller forfalskede varer er ofte lavet af folk, der ikke taler sproget flydende, ved hjælp af værktøjer som for eksempel Google Translate. Godt nok er stavning og grammatiske fejl nemmere at se i nogle sprog end andre, men hvis teksten virker som en dårlig oversættelse, er der grund til at være særlig opmærksom.
  • Undersøg siden andre steder på nettet. Ud over Trustpilot bør du også søge andre steder på nettet. Søg på Google og se, om andre har skrevet noget om hjemmesiden, du overvejer at købe fra. Du kan også finde ud af, hvem der er registreret som ejer af hjemmesiden, ved at gå til sider som who.is og søge på webadressen (URL'en). Hvis resultaterne virker mistænkelige, bør du være ekstra varsom i forhold til hjemmesiden.
  • Brug almindelig, sund fornuft og stol på din mavefornemmelse. Har du fundet et tilbud, der virker for godt til at være sandt? Så er det det sandsyneligvis også.

Hvad kan du gøre for at undgå snyd på nettet?

I dag har forbrugere adgang til en række forskellige værktøjer til at hjælpe dem med at finde ud af, om en webshop er ægte. Et af de værktøjer er anmeldelsessider som Trustpilot.

Trustpilot er et online community for anmeldelser, som samler millioner af anmeldelser skrevet af forbrugere. Vi opfordrer kunder til at dele deres oplevelser på Trustpilot for at hjælpe andre med at træffe bedre valg, når de handler online. Men vores rolle er anderledes end forbrugerorganisationers og myndighedernes.

Kort sagt

Anmeldelsessider er en god ressource, der bedst bruges i kombination med tjek af andre ting. Og ingen af delene bør erstatte almindelig, sund fornuft!