8 tips til at skrive fantastiske kundeanmeldelser

Detaljeret, konstruktiv og høflig feedback på anmeldelser er værdifuldt input til vores community for online-anmeldelser, deriblandt de anmeldte virksomheder.

Vi har regler, der foreskriver, hvad der må og ikke må stå i anmeldelser på Trustpilot, men for at gøre det enkelt for dig, så du hurtigt kan komme i gang, finder du her en infografik med de vigtigste punkter:

Giv nyttig og konstruktiv feedback

En god anmeldelse indeholder detaljer nok til at give andre et indtryk af din oplevelse. Forklar, hvilke faktorer der bidrog til din positive, negative eller bare nogenlunde oplevelse. Du kan også fortælle, hvad du synes virksomheden gør godt, og hvordan de eventuelt kan forbedre sig. Men sørg for at bruge et pænt og høfligt sprog.

De to nedenstående eksempler kan være nyttige for både forbrugere og anmeldte virksomheder:

Inkludér forskellige elementer deriblandt kundeservice

Fokusér på at gøre din anmeldelse så relevant som muligt ved at fortælle om din samlede oplevelse, herunder din vurdering af den kundeservice, du har modtaget. Du kan f.eks. fortælle, hvor hjælpsom virksomheden var. Hvis du kun fokuserer på ét element, såsom produktkvalitet eller leveringsmetoder, får læserne kun begrænset indsigt i din oplevelse.

Vær detaljeret, specifik og ærlig

Det er selvfølgelig tilladt at skrive en anmeldelse på få ord, men jo mere specifik du er, jo mere sandsynligt er det, at andre finder din anmeldelse nyttig. Vi anbefaler dig at skrive ud fra dit eget perspektiv, være ærlig og holde dig til sagen. Hjælp læserne til at forstå din oplevelse.

Følgende anmeldelser er for korte, da læserne ikke finder ud af, hvad der er godt ved virksomheden. Og derudover får de pågældende virksomheder ikke meget nyttig feedback:

Udelad links og personlige oplysninger

For at beskytte persondata må anmeldelser på Trustpilot ikke indeholde navne eller andre oplysninger, der kan bruges til at identificere folk. Eksterne URL'er eller links til andre virksomheder er heller ikke tilladte, da de kan udgøre risici. For eksempel vil brugeren, der har skrevet denne anmeldelse, blive bedt om at redigere den: Denne version af anmeldelsen er derimod ok: Nogle gange kan det være fristende at fremhæve virkelig god eller dårlig kundeservice ved at nævne navnet på den person, der ydede dig den, men det er vigtigt, at du overholder persondataloven, når du er på Trustpilot. Vi anbefaler derfor, at du holder dig til generelle ting i dine anmeldelser og skriver direkte til virksomheden for at rose eller klage over en specifik medarbejder.

Hold en god og venlig tone

Vi ændrer eller censurerer ikke anmeldelser, før de bliver lagt online, da vi stoler på, at flertallet af vores brugere har gode hensigter. Men når en anmeldelse skrives i et online-community, betyder det, at den er offentlig. Derfor gælder de samme regler for kundeanmeldelser som for enhver slags offentliggjorte meninger.

Ytringsfriheden giver dig ret til at udtrykke dig selv, men der er en grænse mellem, hvad der er passende og upassende. Ifølge loven er det ikke tilladt at komme med nedgørende udtalelser. Det omfatter udtalelser, der er usande eller endnu ikke bevist at være sande.

Hvis du har haft en negativ oplevelse, er det mere troværdigt at skrive i en rolig, sober tone i stedet for at pege fingre. Forklar, hvad der skete, og lad læserne drage deres egne konklusioner, så er der også større sandsynlighed for, at den pågældende virksomhed vil gå i dialog med dig for at løse problemet.

Du kan altid opdatere din anmeldelse

En vigtig funktion på Trustpilot er, at du kan redigere din anmeldelse, så den reflekterer din seneste oplevelse.

Hvis du tilmelder dig tjenesteydelser, der løber over tid, kan du redigere din anmeldelse, i takt med at din oplevelse med virksomheden udvikler sig. Virksomheder kan invitere deres kunder til at anmelde dem, umiddelbart efter de har tilmeldt sig. I nogle tilfælde vil det dog give mening, at brugerne senere vender tilbage og redigerer deres anmeldelse, så den giver et bedre billede af deres overordnede oplevelse eller en ændret holdning.

Det rette domænenavn eller den rette virksomhed

Kontrollér, at du offentliggør din anmeldelse det rette sted. Hvis en virksomhed har taget deres profil i brug, findes der ofte oplysninger om den pågældende virksomhed i højre side af profilsiden, så du kan kontrollere, at det er den rigtige virksomhed, du anmelder.

Trustpilot er en platform, som virksomheder kan få gratis adgang til. Anmeldelserne på vores platform er offentlige, men det er ikke nødvendigvis ensbetydende med, at den anmeldte virksomhed ser din feedback. Hvis du har et presserende problem, bør du kontakte virksomheden direkte.

Det er vigtigt at bemærke, at vi forholder os neutrale ved eventuelle uoverensstemmelser mellem brugere og virksomheder. Hvis du vælger at skrive en anmeldelse på Trustpilot, kan det dog være, at den pågældende virksomhed ser din feedback og går i dialog med dig. Desuden vil andre brugere, som læser din anmeldelse, kunne lære af dine oplevelser.

Læs korrektur på din anmeldelse

Det er en god idé at kontrollere, at din anmeldelse er let læselig, forståelig og fri for stavefejl, før du offentliggør den, for at være sikker på, at du kommer igennem med dit budskab. Så derfor er det værd lige at kaste et ekstra blik på din tekst, inden du trykker på "send"-knappen.