8 ​tips til at skrive anmeldelser

Tilmeld dig vores community, og giv andre en bedre købsoplevelse

Tilmeld dig

Anmeldelser, der indeholder detaljeret, konstruktiv og høflig feedback, er værdifuldt input til vores community for online-anmeldelser, deriblandt de anmeldte virksomheder.

Vi har regler, der foreskriver, hvad der må og ikke må stå i anmeldelser på Trustpilot, men for at gøre det enkelt for dig, så du hurtigt kan komme i gang, finder du her en infografik med de vigtigste punkter:

Infografik med 8 ​tips til at skrive anmeldelser

Giv nyttig og konstruktiv feedback

En god anmeldelse indeholder detaljer nok til at give andre et indtryk af din oplevelse. Forklar, hvilke faktorer der bidrog til din positive, negative eller bare nogenlunde oplevelse. Du kan også fortælle, hvad du synes, virksomheden gør godt, og hvordan de eventuelt kan forbedre sig. Men sørg for at bruge et pænt og høfligt sprog.

De to nedenstående eksempler kan være nyttige for forbrugere og den anmeldte virksomhed:

Eksempel på en positiv anmeldelse Eksempel på en negativ anmeldelse

Inkludér forskellige elementer, deriblandt kundeservice

Fokusér på at gøre din anmeldelse så relevant som muligt ved at fortælle om din samlede oplevelse, herunder din vurdering af den kundeservice, du har modtaget. Du kan f.eks. fortælle, hvor hjælpsom virksomheden var. Hvis du kun fokuserer på ét element, såsom produktkvalitet eller leveringsmetoder, får læserne kun begrænset indsigt i din oplevelse.

Vær detaljeret, specifik og ærlig

Det er selvfølgelig tilladt at skrive en anmeldelse på få ord, men jo mere specifik du er, jo mere sandsynligt er det, at andre finder din anmeldelse nyttig. Vi anbefaler dig at skrive ud fra dit eget perspektiv, være ærlig og holde dig til sagen. Hjælp læserne til at forstå din oplevelse.

Følgende anmeldelser er for korte, da læserne ikke finder ud af, hvad der er godt ved virksomheden. Og derudover får de pågældende virksomheder ikke meget nyttig feedback: Eksempel på en anmeldelse, der er for kortEksempel på en anmeldelse, der er for kortEksempel på en anmeldelse, der er for kort

Udelad links og personlige oplysninger

Anmeldelser på Trustpilot må ikke indeholde oplysninger, der kan bruges til at identificere andre mennesker, såsom navne, telefonnumre og adresser. Anmeldelser må heller ikke indeholde reklame for eller markedsføring af en anden virksomhed, som ses i nedenstående eksempel. Brugeren, der har skrevet denne anmeldelse, kan blive bedt om at redigere den:

Denne version af anmeldelsen er derimod fin nok:

Vi forstår godt, at det kan være fristende at fremhæve virkelig god eller dårlig kundeservice ved at nævne den pågældende medarbejders navn, men det er vigtigt, at du overholder persondataloven, når du er på Trustpilot. Vi anbefaler derfor, at du holder dig til generelle ting i dine anmeldelser og skriver direkte til virksomheden for at rose eller klage over en specifik medarbejder.

Hold en god og venlig tone

Vi ændrer eller censurerer ikke anmeldelser, før de bliver lagt online, da vi stoler på, at flertallet af vores brugere har gode hensigter. Men når en anmeldelse skrives i et online-community, betyder det, at den er offentlig. Derfor gælder de samme regler for kundeanmeldelser som for enhver slags offentliggjorte meninger.

Ytringsfriheden giver dig ret til at udtrykke dig selv, men der er en grænse mellem, hvad der er passende og upassende. Ifølge loven er det ikke tilladt at komme med ærekrænkende udtalelser. Det omfatter udtalelser, der er usande eller endnu ikke bevist at være sande.

Hvis du har haft en negativ oplevelse, er det mere troværdigt at skrive i en rolig, sober tone i stedet for at pege fingre. Forklar, hvad der skete, og lad læserne drage deres egne konklusioner, så er der også større sandsynlighed for, at den pågældende virksomhed vil gå i dialog med dig for at løse problemet.

Du kan altid opdatere din anmeldelse

På Trustpilot kan du til enhver tid redigere din anmeldelse, så den afspejler en ændret mening eller et løst problem. Du kan også skrive en ny anmeldelse, hvis du har haft en ny oplevelse med den samme virksomhed.

Hvis du tilmelder dig services, der løber over tid, kan du redigere din anmeldelse, i takt med at din oplevelse med virksomheden udvikler sig. Virksomheder kan invitere deres kunder til at anmelde dem, umiddelbart efter de har tilmeldt sig. I nogle tilfælde vil det dog give mening, at brugerne senere vender tilbage og redigerer deres anmeldelse, så den giver et bedre billede af deres overordnede oplevelse eller en ændret holdning.

Det rette domænenavn eller den rette virksomhed

Kontrollér, at du offentliggør din anmeldelse det rette sted. Hvis en virksomhed har taget deres profil i brug, findes der ofte oplysninger om den pågældende virksomhed i højre side af profilsiden, så du kan kontrollere, at det er den rigtige virksomhed, du anmelder.

Trustpilot er en platform, virksomheder kan bruge gratis. Anmeldelserne på vores platform er offentlige, men det er ikke nødvendigvis ensbetydende med, at den anmeldte virksomhed ser din feedback. Hvis du har et presserende problem, bør du kontakte virksomheden direkte.

Det er vigtigt at bemærke, at vi forholder os neutrale ved eventuelle uoverensstemmelser mellem brugere og virksomheder. Hvis du vælger at skrive en anmeldelse på Trustpilot, kan det dog være, at den pågældende virksomhed ser din feedback og går i dialog med dig. Desuden vil andre brugere, som læser din anmeldelse, kunne lære af dine oplevelser.

Læs korrektur på din anmeldelse

Det er en god idé at kontrollere, at din anmeldelse er letlæselig, forståelig og fri for stavefejl, før du offentliggør den, for at være sikker på, at du kommer igennem med dit budskab. Så derfor er det værd lige at kaste et ekstra blik på din tekst, inden du offentliggør den.

Næste: Sådan opretter du en brugerprofil på Trustpilot