Kundeanmeldelser på Trustpilot

Trustpilots community for online-anmeldelser giver forbrugere, der har haft en reel købs- eller serviceoplevelse, mulighed for at dele deres mening ved at skrive en anmeldelse.

Denne infografik er en forenklet oversigt over anmeldelsesprocessen på Trustpilot.

1. Forbrugeren skriver en anmeldelse

Første trin i processen er, at en forbruger skriver om sin personlige købs- eller serviceoplevelse og giver den pågældende virksomhed en stjernebedømmelse på mellem en og fem stjerner.

Ideelt set beskriver gode kundeanmeldelser den overordnede købsoplevelse på en måde, der er nyttig for den anmeldte virksomhed og andre forbrugere, der læser anmeldelser på Trustpilot. Anmeldelser, der ærligt og detaljeret beskriver fakta og fokuserer på den givne kundeservice, er værdifulde bidrag til vores community.

Ifølge vores retningslinjer for brugere må anmeldelser ikke indeholde personlige oplysninger og salgsfremmende referencer. Derudover har vi andre fastlagte regler for, hvad anmeldelser må og ikke må indeholde.

2. Anmeldelser vises i kronologisk rækkefølge

Trustpilot viser anmeldelser kronologisk i den rækkefølge, de er blevet skrevet.

Anmeldelser på Trustpilot bliver ikke overvåget eller censureret, før de bliver lagt online. Når de er online, kan alle se dem med det samme. Det betyder også, at virksomheder ikke kan forsinke offentliggørelsen af anmeldelser skrevet af deres kunder.

Når en anmeldelse bliver offentliggjort, kan den anmeldte virksomhed se anmeldelsen, svare på den og gå i dialog med brugeren, der har skrevet den. Denne åbne samtale giver dem mulighed for at lære, hvordan de kan forbedre deres services.

3. Anmeldelser af reelle købs- og serviceoplevelser forbliver på Trustpilot

De fleste af vores brugere har gode intentioner og respekterer vores regler. Deres anmeldelser bliver liggende på Trustpilot, så andre forbrugere kan læse dem og lære af dem.

Vi ved, at der findes et lille antal af brugere, der skriver falske anmeldelser på Trustpilot, men vi lader ikke de få ødelægge det for alle andre.

Vi tager enhver form for snyd og misbrug af vores platform alvorligt, og vi har en række værktøjer*, der finder og fjerner falske anmeldelser. Sådanne anmeldelser kan blive rapporteret af vores specialudviklede software, en Trustpilot-bruger eller den anmeldte virksomhed.

4. Alle kan rapportere problematiske anmeldelser

Enhver bruger eller virksomhed kan rapportere en anmeldelse, der ikke er i tråd med vores retningslinjer, hvis for eksempel den indeholder personlige oplysninger eller salgsfremmende indhold. Derefter undersøger vores content integrity-team sagen og træffer de nødvendige foranstaltninger.

5. Rapporterede anmeldelser forbliver online, hvis problemet bliver løst

Hvis en rapporteret anmeldelse er i strid med vores retningslinjer, og problemet kan løses, bliver brugeren bedt om at rette op på det.

Hvis den anmeldte virksomhed sætter spørgsmålstegn ved, om brugeren har haft en reel oplevelse, kan brugeren sende os dokumentation for at verificere anmeldelsen.

Bemærk: Trustpilot behandler alle rapporterede anmeldelser på samme måde, uanset om de er positive eller negative.

6. Anmeldelser kan blive fjernet under særlige omstændigheder

Anmeldelser, der er blevet rapporteret for at være i strid med vores retningslinjer og ikke er blevet redigeret af brugerne, bliver fjernet fra vores platform. De vil derfor ikke længere tælle med i virksomhedens stjernebedømmelse eller TrustScore.

Anmeldelser, der bliver fjernet, slettes ikke, men de forbliver offline, indtil de pågældende problemer bliver løst. Vi kan lægge anmeldelser online igen, hvis brugeren vender tilbage til os på et senere tidspunkt.

Vi anser anmeldelser for at være brugergenereret indhold, hvilket betyder, at de er ejet af dem, der skriver dem. Det er derfor kun brugerne selv, der kan slette deres anmeldelser via deres personlige Trustpilot-konto.

7. Anmeldelser kan opdateres

Brugere kan til enhver tid opdatere deres anmeldelser og tilføje oplysninger om deres seneste oplevelse med virksomheden. Og hvis de har haft en ny købs- eller serviceoplevelse med en virksomhed, kan de skrive en ny anmeldelse af den.

8. Rejsen fortsætter

Anmeldelser vises på Trustpilot i den rækkefølge, de er blevet skrevet. Det giver forbrugerne mulighed for at træffe bedre valg og virksomhederne mulighed for at lytte til, gå i dialog med og lære af deres kunder.

*Bemærk: Trustpilot bruger automatiserede og manuelle processer til at sikre troværdigheden af vores platform. Processerne inkluderer specialudviklet software, som arbejder døgnet rundt på at identificere og fjerne anmeldelser, der vurderes at være falske. Brugere får besked, hvis deres anmeldelser bliver fjernet fra Trustpilot.