Kundeanmeldelser på Trustpilot

Trustpilots community for online-anmeldelser giver forbrugere, der har haft en reel købs- eller serviceoplevelse, mulighed for at dele deres mening ved at skrive en anmeldelse.

Denne infografik er en forenklet oversigt over anmeldelsesprocessen på Trustpilot.

1. Forbrugeren skriver en anmeldelse

Første trin i processen er, at en forbruger skriver om sin personlige købs- eller serviceoplevelse og giver den pågældende virksomhed eller det pågældende domæne en stjernebedømmelse på mellem en og fem stjerner på Trustpilot.

Ideelt set beskriver gode kundeanmeldelser den overordnede købsoplevelse på en måde, der er nyttig for andre forbrugere, der læser anmeldelser på Trustpilot, og for virksomheden, der bliver anmeldt. Anmeldelser, der ærligt og detaljeret beskriver fakta og fokuserer på den givne kundeservice, er værdifulde bidrag til vores community.

Ifølge vores brugerretningslinjer må anmeldelser ikke indeholde personlige oplysninger (såsom navne på folk), links til andre virksomheder samt alt, hvad der potentielt kan virke stødende, såsom anklagende udtalelser og groft sprogbrug. Du kan også se vores korte guide til vores brugerretningslinjer).

2. Anmeldelser vises i kronologisk rækkefølge på Trustpilot

Trustpilot viser anmeldelser kronologisk i den rækkefølge, de er blevet skrevet.

Anmeldelser på Trustpilot bliver ikke overvåget eller censureret, før de bliver lagt online. Når de er online, kan alle se dem med det samme. Det betyder også, at virksomheder ikke kan forsinke offentliggørelsen af anmeldelser skrevet af deres kunder.

Når en anmeldelse bliver offentliggjort, kan den anmeldte virksomhed se anmeldelsen, svare på den og gå i dialog med brugeren, der har skrevet den. Denne åbne samtale giver dem mulighed for at lære, hvordan de kan forbedre deres services.

3. Anmeldelser af reelle købs- og serviceoplevelser forbliver på Trustpilot

De fleste af vores brugere har gode intentioner og respekterer vores regler. Deres anmeldelser bliver liggende på Trustpilot, så andre forbrugere kan læse dem og lære af dem.

Anmeldelser forbliver også online, selvom virksomheder får nye ejere. Vi sletter ikke anmeldelser eller virksomhedsprofiler på Trustpilot, hvis en virksomhed får nye ejere. De nye ejere kan dog svare på anmeldelser og informere brugerne om ejerskiftet.

4. Alle kan indberette problematiske anmeldelser

Vi ved, at der findes et lille antal af brugere, der skriver falske anmeldelser på Trustpilot, men vi lader ikke de få ødelægge det for alle andre.

Vi tager enhver form for snyd og misbrug af vores platform alvorligt, og vi har en række værktøjer*, der finder og fjerner falske og problematiske anmeldelser. Sådanne anmeldelser kan blive opdaget af vores specialudviklet software, blive indberettet til os af en Trustpilot-bruger eller blive rapporteret af den anmeldte virksomhed. Derefter undersøger vores compliance-team sagen.

Hvis en virksomhed ikke kan genkende en bruger, og anmeldelsen ikke er skrevet i forbindelse med en invitation sendt via Trustpilots systemer, kan virksomheden bruge vores Find bruger-funktion til at spørge efter flere oplysninger om brugeren eller vedkommendes oplevelse.

5. Rapporterede anmeldelser kan lægges online igen, hvis de angivne problemer bliver løst

Rapporteringer af anmeldelser, der ikke overholder vores retningslinjer, bliver undersøgt af Trustpilots compliance-team. Hvis de rapporterede problemer kan rettes, bliver brugeren, der har skrevet anmeldelsen, bedt om at redigere den, så den er i tråd med vores retningslinjer.

Hvis den anmeldte virksomhed sætter spørgsmålstegn ved, om brugeren har haft en reel oplevelse, kan brugeren sende os dokumentation for at verificere anmeldelsen. Bemærk, at Trustpilot behandler alle indberettede anmeldelser ens, lige meget om de er positive eller negative.

Anmeldelser, der undersøges, er midlertidigt offline, men kan lægges online igen, hvis de redigeres, så de er i tråd med Trustpilots brugerretningslinjer. De bliver synlige igen med det samme.

6. Anmeldelser kan blive fjernet under særlige omstændigheder

Anmeldelser, der er blevet indberettet eller rapporteret for at være i strid med vores retningslinjer og ikke er blevet redigeret af brugeren, bliver fjernet fra vores platform. De vil derfor ikke længere tælle med i virksomhedens TrustScore.

Anmeldelser, der bliver fjernet, slettes ikke, men de forbliver offline, indtil de bliver redigeret, så de pågældende problemer er løst. Vi kan altid lægge anmeldelser online igen, hvis brugeren vender tilbage til os på et senere tidspunkt.

Vi anser anmeldelser for at være brugergenereret indhold, hvilket betyder, at de er ejet af dem, der skriver dem. Derfor er det kun brugerne selv, der kan slette deres anmeldelser permanent via deres Trustpilot-profil.

7. Anmeldelser kan opdateres

Brugere kan til enhver tid opdatere deres anmeldelser og tilføje oplysninger om deres seneste oplevelse med en virksomhed. Hvis de har haft en ny købs- eller serviceoplevelse med en virksomhed, kan de også skrive en ny anmeldelse (læs mere om flere anmeldelser her).

8. Rejsen fortsætter

Anmeldelser vises på Trustpilot i den rækkefølge, de er blevet skrevet. Det giver forbrugerne mulighed for at træffe bedre valg og virksomhederne mulighed for at lytte til, gå i dialog med og lære af deres kunder.

*Bemærk: Trustpilot bruger automatiserede og manuelle processer til at sikre troværdigheden af vores platform. Processerne inkluderer specialudviklet software, som arbejder døgnet rundt på at identificere og fjerne anmeldelser, der vurderes at være falske. Brugere får besked, hvis deres anmeldelser bliver fjernet fra Trustpilot.