Kundeanmeldelser på Trustpilot

Trustpilots community for online-anmeldelser giver forbrugere, der har haft en reel købs- eller serviceoplevelse, mulighed for at dele deres mening ved at skrive en anmeldelse.

Denne infografik giver et overblik over, hvad der sker med anmeldelser på Trustpilot. Du finder flere oplysninger om vores processer på vores supportcenter.

1. Forbrugeren skriver en anmeldelse

Det hele starter med, at en forbruger skriver om sin personlige købs- eller serviceoplevelse og giver den pågældende virksomhed eller det pågældende domæne en stjernebedømmelse på mellem en og fem på Trustpilot.

Ideelt set beskriver gode kundeanmeldelser den overordnede købsoplevelse på en måde, der er nyttig for andre forbrugere, der læser anmeldelser på Trustpilot, og for virksomheden, der bliver anmeldt. Anmeldelser, der ærligt og detaljeret beskriver fakta og fokuserer på den givne kundeservice, er værdifulde bidrag til vores community.

Ifølge vores brugerretningslinjer må anmeldelser ikke indeholde personlige oplysninger (såsom navne på folk), links til andre virksomheder samt alt, hvad der potentielt kan virke stødende, såsom anklagende udtalelser og groft sprogbrug. Du kan også se vores korte guide til vores brugerretningslinjer).

2. Anmeldelser vises i kronologisk rækkefølge på Trustpilot

Trustpilot viser anmeldelser kronologisk i den rækkefølge, de er blevet skrevet.

Anmeldelser på Trustpilot bliver ikke overvåget eller censureret, før de bliver lagt online. Når de er online, kan alle se dem med det samme. Det betyder også, at virksomheder ikke kan forsinke offentliggørelsen af anmeldelser skrevet af deres kunder.

Når en anmeldelse bliver offentliggjort, kan den anmeldte virksomhed se anmeldelsen, svare på den og gå i dialog med brugeren, der har skrevet den. Denne åbne samtale giver dem mulighed for at lære, hvordan de kan forbedre deres services.

3. Anmeldelser af reelle købs- og serviceoplevelser forbliver på Trustpilot

De fleste af vores brugere har gode intentioner og respekterer vores regler. Deres anmeldelser bliver liggende på Trustpilot, så andre forbrugere kan læse dem og lære af dem.

Anmeldelser forbliver også online, selvom virksomheder får nye ejere. Vi sletter ikke anmeldelser eller virksomhedsprofiler på Trustpilot, hvis en virksomhed får nye ejere. De nye ejere kan dog svare på anmeldelser og informere brugerne om ejerskiftet.

4. Alle kan indberette problematiske anmeldelser

Vi ved, at der findes et lille antal af brugere, der skriver falske anmeldelser på Trustpilot, men vi lader ikke de få ødelægge det for alle andre.

Vi tager enhver form for snyd og misbrug af vores platform alvorligt, og vi har en række værktøjer*, der finder og fjerner falske og problematiske anmeldelser. Sådanne anmeldelser kan blive opdaget af vores specialudviklede software, blive indberettet til os af en Trustpilot-bruger eller blive rapporteret af den anmeldte virksomhed. Derefter undersøger vores compliance-team sagen.

5. Anmeldelser der redigeres så de følger vores retningslinjer kan lægges online igen

Rapporteringer om anmeldelser, der er i strid med vores retningslinjer, bliver undersøgt af Trustpilots compliance-team. Hvis de rapporterede problemer kan rettes, bliver brugeren, der har skrevet anmeldelsen, bedt om at redigere den, så den er i tråd med vores retningslinjer.

Hvis den anmeldte virksomhed sætter spørgsmålstegn ved, om brugeren har haft en reel købs- eller serviceoplevelse, kan brugeren sende os dokumentation for at verificere sin anmeldelse. Bemærk, at Trustpilot behandler alle indberettede anmeldelser ens, lige meget om de er positive eller negative.

Anmeldelser, der undersøges, er midlertidigt offline. Hvis brugeren redigerer sin anmeldelse, så den er i overensstemmelse med vores brugerretningslinjer, lægges den online igen.

6. Anmeldelser kan blive fjernet under særlige omstændigheder

Anmeldelser, der er i strid med vores retningslinjer og ikke redigeres af brugeren, bliver fjernet fra vores platform. Disse anmeldelser vil ikke længere tælle med i virksomhedens TrustScore.

Anmeldelser, der bliver fjernet, bliver ikke slettet, men de forbliver offline, indtil de bliver redigeret, så de følger vores retningslinjer. Vi kan altid lægge anmeldelser online igen, hvis brugeren vender tilbage til os på et senere tidspunkt.

Vi anser anmeldelser for at være brugergenereret indhold, hvilket betyder, at de er ejet af dem, der skriver dem. Derfor er det kun brugerne selv, der kan slette deres anmeldelser permanent via deres Trustpilot-profil.

7. Anmeldelser kan opdateres

Brugere kan til enhver tid opdatere deres anmeldelser og tilføje oplysninger om deres seneste oplevelse med virksomheden.

8. Rejsen fortsætter

Anmeldelser vises på Trustpilot i den rækkefølge, de er blevet skrevet. Det giver forbrugerne mulighed for at træffe bedre valg og virksomhederne mulighed for at lytte til, gå i dialog med og lære af deres kunder.

*Bemærk: Trustpilot bruger automatiserede og manuelle processer til at sikre troværdigheden af vores platform. Processerne inkluderer specialudviklet software, som arbejder døgnet rundt på at identificere og fjerne anmeldelser, der vurderes at være falske. Brugere får besked, hvis deres anmeldelser bliver fjernet fra Trustpilot.