Tag et kig igennem Trustpilots Supportcenter for at finde information om Google Seller Ratings, Rich Snippets, TrustBoxe, Produktanmeldelser, samt guides til at redigere dine anmeldelser og kontoindstillinger

Har Trustpilot en whistleblower-funktion? Følg

Der bliver skrevet tusindvis af anmeldelser på forskellige sprog på Trustpilot hver eneste dag, så det er ikke nemt at sikre, at vores online community hele tiden følger alle vores regler.

Vi har en række forskellige virkemidler til at hjælpe os med at sikre, at anmeldelser, der bliver skrevet på Trustpilot, er ægte, og for at beskytte vores platforms integritet. Vi opfordrer også medlemmer af vores community til at holde øje med mistænkelig aktivitet og give os besked, hvis de har information om forkert brug eller misbrug af Trustpilots community eller vores værktøjer. Vi tror på styrken i vores community til at afsløre folk, der forsøger at misbruge vores platform.

Vores whistleblower-funktion er en måde, medlemmer af vores community fortroligt kan indberette eventuelle problemer. Den hjælper os med at gøre Trustpilot til et mere troværdigt online anmeldelses-community.

Hvad er en whistleblower?

En whistleblower gør folk, der har mulighed for at stoppe det, opmærksom på uetisk eller ulovlig adfærd.

Vi anser det for whistleblowing, når et medlem af Trustpilots online anmeldelses-community informerer vores Compliance Team om adfærd, der er i modstrid med vores regler og truer vores platforms integritet.

Indberet ærligt og i god tro

Vi tager whistleblowing - og det ansvar, der følger med - alvorligt, og vi forventer, at andre gør det samme. Alle indberetninger gennem vores whistleblower-ordning skal laves ærligt og i god tro. Samtidig tolererer vi ikke gengældelse mod whistleblowers, som har lavet indberetninger til os i god tro.

For at hjælpe os i vores undersøgelser og i tilfælde af, at vi har yderligere spørgsmål, er det selvfølgelig en hjælp, hvis whistleblowers giver os deres kontaktoplysninger, når de laver en indberetning. Vi accepterer dog også anonyme indberetninger sendt via e-mail.

Hvad kan du indberette?

Så længe det vedrører Trustpilot, kan du indberette et firmas, en kundes eller selv et medlem af offentlighedens handlinger. Det kan for eksempel være, at du har specifik information om snyd eller folk, der skriver (eller tilbyder at skrive) falske anmeldelser på Trustpilot. Du kan også indberette, hvis du har information om misbrug af vores platform, misbrug af Trustpilots funktioner eller alt andet, der underminerer Trustpilot.

For eksempel informerede et medlem af vores community os om onlinereklamer, hvor folk tilbød at skrive falske anmeldelser på Trustpilot for et mindre beløb. Vi gav informationen videre til vores team af medarbejdere, som undersøger den slags sager, og de kiggede nærmere på sagen og knoklede for at få reklamerne fjernet.

Bliv en whistleblower ved at kontakte Compliance direkte

Det er nemt at bruge vores whistleblower-funktion. Du skal bare sende en e-mail til vores Compliance Team på compliance@trustpilot.com. Alle e-mails, der sendes til denne adresse, læses af folk, der har adgang til avancerede efterforskningsværktøjer. Disse folk er vores Compliance-agenter, Compliance-efterforskere og Compliance-managere på vores kontorer i København og i USA. Når vi modtager troværdige rapporter med information om ureglementeret adfærd, ser vi det som vores ansvar at undersøge det grundigt.

Giv mest mulig information

For at hjælpe os med vores efterforskning bør din e-mail indeholde flest mulige detaljer om det mistænkte eller påståede problem, inklusive eventuelle beviser. Giv os fakta om, hvad der er sket. Ideelt set bør du vedhæfte eventuel understøttende dokumentation i form af skærmprint eller PDF-filer.

Det kan være, vi på et senere tidspunkt vil bede dig om yderligere oplysninger for at hjælpe os.

Din indberetning bliver ikke delt

Alle indberetninger om forkert brug eller misbrug, som afgives i god tro, bliver behandlet fortroligt. Ved mere alvorlige sager kan vi dog bliver nødt til at give information videre til myndighederne eller offentlige instanser for at hjælpe dem med efterforskninger, eller så de kan gå videre med sagen. Når dette er tilfældet, følger vi selvfølgelig reglerne vedrørende fortrolighed og håndteringen af personlige oplysninger.

Vi undersøger sagen og træffer de nødvendige foranstaltninger

Vores Compliance Team undersøger anklagerne og beviserne og tager de nødvendige skridt for at adressere eventuelle problemer.

I yderste tilfælde kan dette inkludere disciplinære eller endda juridiske foranstaltninger mod en virksomhed eller anmeldere, hvis nødvendigt. Nogle gange er løsningen dog så enkel som at forklare funktionerne og reglerne for vores platform til folk, så de kan lære at bruge den korrekt.

Når vi starter en undersøgelse, betyder reglerne vedrørende fortrolighed, at vi sjældent kan dele detaljer med andre parter end dem, der konkret undersøges. Vi har forståelse for, at dette kan virke frustrerende, hvis du har givet os vigtige beviser mod en virksomhed eller anmelder. Vi er dog nødt til at respektere loven på området, hvorfor vi kun vil kunne give begrænsede opdateringer. Men vi sætter stor pris på hjælpen fra whistleblowers.

Andre måder at rapportere på

Hvis du allerede bruger Trustpilot og er medlem af vores community, har du også mulighed for at fortælle vores Compliance Team om specifikke anmeldelser, du mener bryder reglerne for vores anmeldelses-community.

Virksomheder kan rapportere anmeldelser fra deres virksomhedskonti og forklare hvilken af vores regler, anmeldelsen overtræder, mens forbrugere kan klikke på "indberet"-ikonet, der findes under hver anmeldelse på Trustpilot, for at gøre vores Compliance Team opmærksomme på problematiske anmeldelser. Dette vil starte en anmodning til vores Compliance Team om at undersøge sagen.

Vær dog venligst opmærksom på, at anmeldelser kun bør indberettes på denne måde, hvis du har berettigede bekymringer og kan give en specifik grund til, hvorfor en anmeldelse er mistænkelig eller overtræder en eller flere af vores regler - som for eksempel vores Brugerretningslinjer eller Virksomhedsretningslinjer. For at danne dig et fuldstændigt overblik over, hvordan du bruger disse funktioner korrekt, kan du læse om, hvad vi anser for misbrug for virksomheder og forbrugere.

For generelle spørgsmål har vi samlet en masse information om, hvordan vi arbejder, i vores Support Center.