Sådan tilføjer du en struktureret data-snippet for Automatisk Feedback Service (AFS)

Denne funktion er en del af Free-pakken.

Kom i gang nu

Med Automatisk Feedback Service (AFS) kan du automatisk sende invitationer til dine kunder, når de har foretaget et køb. Du kan nøjes med at anvende en simpel konfiguration til at begynde med, men hvis du vil forbedre dine invitationers funktionalitet, kan du tilføje en struktureret data-snippet til din invitationsskabelon.

I denne artikel kan du læse, hvordan du kan bruge en struktureret data-snippet til at skræddersy dine AFS-invitationer.

Bemærk: Det kræver muligvis teknisk ekspertise at implementere en struktureret data-snippet.

Hvor skal jeg tilføje den strukturerede data-snippet?

Du skal indsætte den strukturerede data-snippet i kildekoden for den bekræftelsesmail, du sender til dine kunder, når de afgiver en ordre. Det gør du ved at tilføje den relevante kode til indstillingerne for dit e-commerce-, CRM- eller faktureringssystem.

Hvilke oplysninger kan jeg inkludere med en struktureret data-snippet?

En struktureret data-snippet gør det muligt for dig at styre og skræddersy forskellige elementer af dine invitationer. Du finder kodeeksempler nedenfor. Du bør dog bemærke, at pladsholderne varierer fra det ene system til det andet, så din struktureret data-snippet kan se lidt anderledes ud afhængigt af den platform, du anvender.

Hvis du bruger en komplet kode, bør den ligne nedenstående eksempel:

<script type="application/json+trustpilot">
    {
      "recipientEmail": "jens@eksempel.dk",
      "recipientName": "Jens Hansen",
      "referenceId": "1234abcd",
      "templateId": "xyz123abc",
      "productReviewInvitationTemplateId": "5c17c7ebb565bb0001046fbd",
      "locale": "da-DK",
      "senderEmail": "din@afsendermailadresse.dk",
      "senderName": "Afsendernavn",
      "replyTo": "din@svarmailadresse.dk",
      "preferredSendTime": "2018-12-15T13:30:00",
      "productReviewInvitationPreferredSendTime": "2018-12-25T13:00:00",
      "tags": ["Tag1","Tag2"],
      "products": [
        {
          "productUrl": "http://www.minvirksomhed.dk/produkter/12345.htm",
          "imageUrl": "http://www.minvirksomhed.dk/produkter/billeder/12345.jpg",
          "name": "Metallegetøjsbil",
          "sku": "ABC-1234",
          "gtin": "01234567890",
          "mpn": "7TX1641",
          "brand": "Acme"
        }
      ]
    }
</script>
Vigtigt: Navnene og referencenummeret i koderne er eksempler og skal ikke sættes ind i din kode. Kontrollér, hvilke pladsholdere dit system bruger, og udskift eksemplerne med de relevante oplysninger.

Du behøver ikke at inkludere alle oplysningerne i den strukturerede data-snippet – du kan selv vælge dem, der er relevante for dig.

Kundenavn og referencenummer

Vi vil anbefale dig altid at tilføje referencenummeret (referenceId) til koden, så du lettere kan identificere hver kundetransaktion og invitere den samme kunde til at anmelde hver oplevelse, vedkommende har haft med din virksomhed.

Eksempel på kode:

<script type="application/json+trustpilot">
    {
        "recipientName": "Jens Hansen",
        "recipientEmail": "jens@eksempel.dk",
        "referenceId": "1234abcd"
    }
</script>

Kundens e-mailadresse

Hvis du tilføjer kundens e-mailadresse til den strukturerede data-snippet, vil den altid blive prioriteret over e-mailadressen i Til:-feltet. Du kan sende triggermailen direkte til din unikke Trustpilot-mailadresse, hvis du ikke kan tilføje den til bcc-feltet.

Eksempel på kode:

<script type="application/json+trustpilot">
    {
        "recipientName": "Jens Hansen",
        "referenceId": "1234abcd",
        "recipientEmail": "jens@eksempel.dk"
    }
</script>

Skabelon

Hvis du bruger forskellige invitationsskabeloner til specifikke formål eller målgrupper, kan du angive, hvilken skabelon der skal bruges, ved at tilføje et skabelon-ID (templateId). Du finder skabelon-ID'et nederst på siden under skabelon-editor.

Eksempel på kode:

<script type="application/json+trustpilot">
    {
        "recipientName": "Jens Hansen",
        "recipientEmail": "jens@eksempel.dk",
        "referenceId": "1234abcd",
        "templateId": "xyz123abc"
    }
</script>

Lokationer

Hvis din virksomhed har forskellige lokationer, og du gerne vil angive en specifik lokation, skal du inkludere lokations-ID'et.

Eksempel på kode:

<script type="application/json+trustpilot">
    {
      "recipientName": "Jens Hansen",
      "recipientEmail": "jens@eksempel.dk",
      "referenceId": "1234abcd",
      "locationId": "id1"
    }
</script>

Landingsside og lokaliseret sprog

Du kan også angive, hvilken landingsside dine kunder skal sendes til, ved at tilføje en locale.

Eksempel på kode:

<script type="application/json+trustpilot">
    {
        "recipientName": "Jens Hansen",
        "recipientEmail": "jens@eksempel.dk",
        "referenceId": "1234abcd",
        "locale": "da-DK"
      }
</script>

De tilgængelige locales er:

"locale": "da-DK" / dansk-Danmark

"locale": "de-DE" / tysk-Tyskland

"locale": "en-GB" / engelsk-Storbritannien

"locale": "es-ES" / spansk-Spanien

"locale": "fi-FI" / finsk-Finland

"locale": "fr-FR" / fransk-Frankrig

"locale": "it-IT" / italiensk-Italien

"locale": "nb-NO" / norsk bokmål-Norge

"locale": "nl-NL" / hollandsk-Holland

"locale": "pl-PL" / polsk-Polen

"locale": "pt-PT" / portugisisk-Portugal

"locale": "ru-RU" / russisk-Rusland

"locale": "sv-SE" / svensk-Sverige

"locale": "en-AU" / engelsk-Australien

"locale": "en-IE" / engelsk-Irland

"locale": "de-AT" / tysk-Østrig

"locale": "de-CH" / tysk-Schweiz

"locale": "fr-BE" / fransk-Belgien

"locale": "nl-BE" / hollandsk-Belgien

"locale": "ja-JP" / japansk-Japan

"locale": "pt-BR" / brasiliansk portugisisk-Brasilien

"locale": "en-US" / engelsk-USA

"locale": "en-CA" / engelsk-Canada

"locale": "en-NZ" / engelsk-New Zealand

Invitationer til kunder i forskellige lande

For at invitere kunder fra forskellige lande skal du angive landingssiden og et skabelon-ID. Du kan vælge mellem vores optimerede skabelon og din egen skræddersyede skabelon – du skal bare sikre, at landingssidens og skabelonens sprog stemmer overens.

Eksempel på kode:

<script type="application/json+trustpilot">
      {
        "recipientName": "Jens Hansen",
        "recipientEmail": "jens@eksempel.dk",
        "referenceId": "1234abcd",
        "locale": "da-DK",
        "templateId": "xyz123abc"
    }
</script>

Tagging

Du kan tagge dine anmeldelser automatisk ved at vælge, hvilke tags du vil give en anmeldelse, før kunden har skrevet den. Der er ingen grænser for, hvor mange tags du kan bruge. Du skal bare være opmærksom på, at dine invitationer ikke bliver sendt, hvis dine tags indeholder mellemrum.

Eksempel på kode:

<script type="application/json+trustpilot">
    {
       "recipientName": "Jens Hansen",
       "recipientEmail": "jens@eksempel.dk",
       "referenceId": "1234abcd",
       "tags": ["København","salg"]
    }
</script>

Produktanmeldelser

Hvis du vil optimere invitationsprocessen for produktanmeldelser, kan du inkludere oplysninger om dine solgte produkter i dine invitationer. Du skal blot uploade dit produktkatalog til Trustpilot, så behøver du kun at tilføje en produkt-SKU for hvert solgt produkt til den strukturerede data-snippet.

Eksempel på kode:

<script type="application/json+trustpilot">
   {
      "recipientName": "Jens Hansen",
      "recipientEmail": "jens@eksempel.dk",
      "referenceId": "1234abcd",
      "productSkus": ["ABC-1234","ABC-4321"]
   }
</script>

En anden mulighed er at tilføje alle transaktions- og produktdata til den strukturerede data-snippet. Dette inkluderer en websiteadresse, et billede af produktet, produktnavnet, SKU og mere.

Eksempel på kode:

<script type="application/json+trustpilot">
   {
        "recipientName": "Jens Hansen",
        "recipientEmail": "jens@eksempel.dk",
        "referenceId": "1234abcd",
        "productReviewInvitationPreferredSendTime": "2018-12-25T13:00:00",
        "productReviewInvitationTemplateId": "5c17c7ebb565bb0001046fbd",
        "products": [
      {
        "productUrl": "http://www.minvirksomhed.dk/.../12345.htm",
        "imageUrl": "http://www.minvirksomhed.dk/.../.../12345.jpg",
        "name": "Metallegetøjsbil",
        "sku": "ABC-1234",
        "gtin": "1234567890",
        "mpn": "7TX1641",
        "brand": "Acme"
      },
      {
        "productUrl": "http://www.minvirksomhed.dk/.../4321.htm",
        "imageUrl":"http://www.minvirksomhed.dk/.../.../4321.jpg",
        "name": "Garage til metallegetøjsbil",
        "sku": "CBA-4321",
        "gtin": "9876543210",
        "mpn": "5TX1649",
        "brand": "Acme"
      }
    ]
    }
</script>

Bemærk: Det er obligatorisk at udfylde felterne productUrl, name og sku, når du opsætter en struktureret data-snippet for produktanmeldelser.

Fastsættelse af tidspunkt for afsendelse af invitationer

Hvis du gerne vil fastsætte en dato og et tidspunkt for afsendelse af invitationer, kan du tilføje dit foretrukne afsendelsestidspunkt (preferredSendTime). Bemærk, at alle tider er angivet i UTC.

Eksempel på kode:

<script type="application/json+trustpilot">
    {
        "recipientName": "Jens Hansen",
        "recipientEmail": "jens@eksempel.dk",
        "referenceId": "1234abcd",
        "preferredSendTime": "2018-12-15T13:37:00"
    }
</script>
Bemærk: Du skal muligvis opgradere din pakke for at bruge parameteren "preferredSendTime".

Understøtter alle systemer den strukturerede data-snippet?

Flertallet gør, men nogle e-commerce-systemer tillader muligvis ikke, at du inkluderer den strukturerede data-snippet i kildekoden for den bekræftelsesmail, du sender til dine kunder, når de afgiver en ordre. En mulig løsning på problemet er at omslutte den strukturerede data-snippet med HTML-kommentarer som vist i koden nedenfor.

Eksempel på kode:

<!-- <script type="application/json+trustpilot">
        "recipientName": "Jens Hansen",
        "recipientEmail": "jens@eksempel.dk",
        "referenceId": "1234abcd",
        "templateId": "xyz123abc"
</script> -->