Sådan håndterer vi virksomheders misbrug af vores rapporteringsfunktion

Virksomheder, der misbruger vores rapporteringsfunktion, skader troværdigheden af vores community for online-anmeldelser, og det tager vi meget alvorligt. Derfor advarer vi de pågældende virksomheder om, at den slags adfærd kan have konsekvenser for dem. Hvis virksomheder gentagne gange misbruger rapporteringsfunktionen, kan vi begrænse adgangen til deres konto og/eller lægge en forbrugeradvarsel på deres profil.

Hvad er Trustpilots rapporteringsfunktion?

Virksomeder, der har tilegnet sig deres profil på Trustpilot, kan logge ind på deres virksomhedskonto og rapportere anmeldelser, de mener er i strid med vores retningslinjer for brugere. Alle virksomheder kan rapportere anmeldelser, uanset om de bruger vores gratis eller betalte services.

Rapporterede anmeldelser skjules midlertidigt, mens vores content integrity-team undersøger dem. Afhængigt af undersøgelsens resultat bliver de rapporterede anmeldelser enten fjernet eller gjort synlige på Trustpilot igen.

Hvad er misbrug af rapporteringsfunktionen?

Misbrug af rapporteringsfunktionen omfatter bl.a.:

Rapportering af udelukkende negative anmeldelser

Eksempel: PR-manageren for Virksomhed A logger ind på sin virksomhedskonto og rapporterer alle virksomhedens 1-stjernede anmeldelser, der indeholder personlige oplysninger, såsom navne eller e-mailadresser. Men PR-manageren rapporterer IKKE virksomhedens 4- og 5-stjernede anmeldelser, der er i strid med retningslinjerne af samme grund.

Gen-rapportering af anmeldelser, der opfylder vores retningslinjer

Eksempel: Direktøren for Virksomhed B rapporterer gentagne gange de værste anmeldelser af sin virksomhed, selvom de opfylder Trustpilots retningslinjer. Direktøren prøver blot på at få de anmeldelser fjernet.

Rapportering af en konkurrents positive anmeldelser

Eksempel: En ansat hos Virksomhed C finder sin største konkurrents profilside på Trustpilot og rapporterer virksomhedens positive anmeldelser, så de bliver undersøgt af vores content integrity-team. Virksomhed C's medarbejder forsøger at skade konkurrentens omdømme og sænke deres stjernebedømmelser og TrustScore.

Sådan opdager vi misbrug af rapporteringsfunktionen

Vi har avanceret, specialudviklet software, der scanner vores platform for misbrug af vores rapporteringsfunktion. Vi undersøger også rapporteringer om misbrug, som vi modtager via vores whistleblower-funktion.

Hvilke konsekvenser har misbrug af rapporteringsfunktionen?

Vi ser ovenstående som misbrug af vores community for online-anmeldelser, og vi har en nul-tolerance politik over for ethvert forsøg på misbrug. Derudover anser vi det for et brud på vores retningslinjer for virksomheder samt vilkår og betingelser.

Vi sender normalt en advarsel til virksomhederne for at informere dem om problemet og få dem til at ændre deres adfærd, hvis vi kan dokumentere tilfælde af forkert brug eller misbrug af vores services. Hvis det ikke gør en forskel, er næste skridt eksempelvis at lægge en forbrugeradvarsel på deres profilside på Trustpilot, begrænse adgangen til deres virksomhedskonto, og hvis det bliver nødvendigt iværksætte disciplinære foranstaltninger som f.eks. at ophæve deres kontrakt.

Du kan læse mere om, hvilke handlinger vi skrider til.