Sådan tackler vi virksomheders misbrug af rapporteringsfunktionen

Virksomheder, der misbruger vores rapporteringsfunktion, skader troværdigheden af vores community, og det tager vi meget alvorligt. Hvis virksomheder gentagne gange misbruger rapporteringsfunktionen, kan vi blokere adgangen til deres konto og/eller lægge en forbrugermeddelelse på deres profil.

Hvad er Trustpilots rapporteringsfunktion?

Virksomheder, der har registreret deres domæner på Trustpilot, kan logge ind på deres virksomhedskonto for at rapportere eller "flagge" anmeldelser, som de mener er i strid med vores brugerretningslinjer. Alle virksomheder kan rapportere anmeldelser, uanset om de bruger vores gratis eller betalte tjenester.

Rapporterede anmeldelser skjules midlertidigt, mens vores Compliance Team undersøger dem. Afhængigt af undersøgelsens resultat bliver de rapporterede anmeldelser enten fjernet eller gjort synlige på Trustpilot igen.

Hvem er ansvarlig for vores rapporteringsfunktion?

Vores 35 compliance-medarbejdere har til opgave at beskytte vores community og sikre kvaliteten af de tjenester, som vi tilbyder. Og en vigtig del af deres opgave er at sikre, at virksomheder ikke misbruger vores rapporteringsfunktion.

Vi tager enhver form for misbrug af vores community meget alvorligt. Vores Compliance Team arbejder hårdt på at identificere og mindske forsøg på snyd, og vi sætter stor pris på vores aktive community, der kontakter os, når de ser en anmeldelse, der muligvis ikke overholder vores retningslinjer. Bemærk, at vi dog ikke kan kommentere på sager, vi er i gang med at undersøge.

Hvad er misbrug af rapporteringsfunktionen?

Misbrug af rapporteringsfunktionen omfatter bl.a.:

Rapportering af anmeldelser der lever op til vores retningslinjer med henblik på at få dem fjernet

Eksempel: Direktøren i Virksomhed A logger ind på sin virksomhedskonto og rapporterer virksomhedens mest negative anmeldelser, så de midlertidigt bliver fjernet fra Trustpilot, mens de bliver undersøgt. Ingen af anmeldelserne overtræder Trustpilots brugerretningslinjer, så direktøren finder selv på en grund til at rapportere dem.

Masserapportering af negative anmeldelser fra virksomhedens domæne

Eksempel: PR-manageren for Virksomhed B logger ind på sin virksomhedskonto og rapporterer alle virksomhedens 1-stjernede anmeldelser, der indeholder navne eller e-mailadresser, da de er i strid med Trustpilots brugerretningslinjer. Men PR-manageren rapporterer IKKE virksomhedens 4- og 5-stjernede anmeldelser, der er i strid med retningslinjerne af samme grund.

Rapportering af en anmeldelse der allerede er blevet vurderet til at være i tråd med vores brugerretningslinjer

Eksempel: Virksomhed A's direktør rapporterer nogle af de samme negative 1-stjernede anmeldelser, hun rapporterede for en måned siden, så de midlertidigt bliver fjernet igen. Der er ingen gyldig grund til at rapportere anmeldelserne igen. Direktøren vil bare ikke have, at hendes eksisterende og potentielle kunder ser dem.

Rapportering af en konkurrents positive anmeldelser

Eksempel: En ansat hos Virksomhed C finder sin største konkurrents domæne på Trustpilot og rapporterer virksomhedens positive anmeldelser, så de bliver undersøgt af vores Compliance Team. Virksomhed C's medarbejder forsøger at skade konkurrentens omdømme og sænke deres TrustScore.

Hvordan opdager vi misbrug af rapporteringsfunktionen?

Vi bruger avanceret, specialudviklet software, der systematisk scanner vores platform for misbrug af vores rapporteringsfunktion. Vi undersøger også alle henvendelser om forsøg på snyd, som vores Compliance Team modtager via e-mail (compliance@trustpilot.com).

Hvad gør vi når vi opdager misbrug af rapporteringsfunktionen?

Vi ser ovenstående som misbrug af vores community, og vi har en nul-tolerance politik over for ethvert forsøg på misbrug. Vi anser det også for væsentlig misligholdelse af vores vilkår og betingelser, som virksomhederne skal acceptere for at få adgang til vores tjenester (se Trustpilots virksomhedsretningslinjer).

Hvis vi opdager misbrug af vores rapporteringsfunktion, og vi har samlet dokumentation, der vidner om et systematisk misbrug, sender vi en advarsel om problemet til virksomheden og beder dem om at stoppe.

I tilfælde af at virksomheden bliver ved med at bryde Trustpilots retningslinjer, vil sagen blive sendt til vores juridiske afdeling, og der lægges muligvis en forbrugermeddelelse på deres Trustpilot-profil. En forbrugermeddelelse gør Trustpilots brugere opmærksomme på, at virksomheden bevidst har forsøgt at vildlede forbrugerne. Den vil typisk være synlig i seks måneder, hvorefter vi igen vurderer virksomhedens brug af Trustpilot og behovet for en forbrugermeddelelse. Vi kan også blokere virksomhedens adgang til deres konto, og hvis det bliver nødvendigt iværksætte disciplinære foranstaltninger, f. eks. ophæve deres kontrakt.