Tag et kig igennem Trustpilots Supportcenter for at finde information om Google Seller Ratings, Rich Snippets, TrustBoxe, Produktanmeldelser, samt guides til at redigere dine anmeldelser og kontoindstillinger

Hvordan opdager vi virksomheders misbrug af rapporteringsfunktionen? Følg

Hvad er Trustpilots rapporteringsfunktion?

Alle virksomheder, der har registreret deres domæner på Trustpilot, kan logge ind på deres virksomhedsprofil for at rapportere anmeldelser, de mener overtræder vores brugeretningslinjer. Alle virksomheder kan rapportere anmeldelser, uanset om de bruger vores gratis eller betalte services.

Rapporterede anmeldelser er ikke synlige, mens vores Compliance Team undersøger dem. Hvis undersøgelsen viser, at anmeldelsen er i tråd med vores retningslinjer, bliver den synlig på Trustpilot igen.

Hvem er ansvarlig for vores rapporteringsfunktion?

De 35 medarbejdere i Trustpilots Compliance Team står for at sikre integriteten af vores community og services. En vigtig del af deres arbejde er at sikre, at virksomheder ikke misbruger vores rapporteringsfunktion.

Vi tager enhver form for misbrug af vores community meget alvorligt. Vores Compliance Team arbejder hårdt på at identificere og mindske forsøg på snyd, og vi sætter stor pris på vores aktive community, der kontakter os, når de ser en anmeldelse, der muligvis ikke overholder vores retningslinjer. Vær opmærksom på, at vi ikke kan kommentere på sager, vi er i gang med at undersøge.

Hvad er misbrug af rapporteringsfunktionen?

Misbrug af rapporteringsfunktionen omfatter bl. a:

Rapportering af anmeldelser der lever op til vores retningslinjer med henblik på at få dem fjernet

Eksempel: Direktøren i Virksomhed A logger ind på sin virksomhedsprofil og rapporterer virksomhedens værste negative anmeldelser, så de midlertidigt bliver utilgængelige på Trustpilot (indtil de er blevet undersøgt). Ingen af anmeldelserne overtræder Trustpilots brugerretningslinjer, så direktøren finder på en begrundelse for, hvorfor de er blevet rapporteret.

Masserapportering af negative anmeldelser fra virksomhedens domæne

Eksempel: PR-manageren for Virksomhed B logger ind på sin virksomhedskonto og rapporterer alle virksomhedens 1-stjernede anmeldelser, der indeholder navne og e-mails, da det overtræder Trustpilots brugerretningslinjer. Men PR-manageren rapporterer IKKE virksomhedens fire- og fem-stjernede anmeldelser, der overtræder retningslinjerne på samme måde.

Rapportering af en anmeldelse der allerede er blevet vurderet til at være i tråd med vores brugerretningslinjer

Eksempel: Virksomhed A's direktør rapporterer nogle af de samme negative et-stjernede anmeldelser, hun rapporterede for en måned siden, så de bliver midtertidigt utilgængelige igen. Der er ingen gyldig grund til at rapportere anmeldelserne igen. Direktøren vil bare ikke have, at hendes kunder og potentielle kunder ser dem.

Rapportering af en konkurrents positive anmeldelser

Eksempel: En ansat hos Virksomhed C finder sin største konkurrents domæne på Trustpilot og rapporterer virksomhedens positive anmeldelser, så de bliver undersøgt af vores Compliance Team. Virksomhed C's medarbejder forsøger at skade konkurrentens omdømme og sænke deres TrustScore.

Hvordan opdager vi misbrug af rapporteringsfunktionen?

Vi har avanceret, specialudviklet software, der systematisk scanner vores platform for misbrug af vores rapporteringsfunktion. Vi undersøger også alle henvendelser om forsøg på snyd.

Hvad gør vi, når vi opdager misbrug af rapporteringsfunktionen?

Vi ser ovenstående som misbrug af vores community - og vi har en nul-tolerance politik over for ethvert forsøg på misbrug. Vi ser det også som et væsentligt brud på de vilkår og betingelser, virksomheder accepterer for at få adgang til vores tjenester (se Trustpilots virksomhedsretningslinjer).

Hvis vi opdager misbrug af vores rapporteringsfunktion, og vi har samlet dokumentation, der viser, at misbruget er systematisk, sender vi en advarsel om problemet til virksomheden, og beder dem om at stoppe.

I tilfælde af at virksomheden fortsat ikke overholder Trustpilots retningslinjer, vil sagen blive sendt til vores juridiske afdeling, hvilket kan resultere i, at virksomheden får en forbrugermeddelelse på deres Trustpilot-profil. En forbrugermeddelelse gør Trustpilots brugere opmærksomme på, at virksomheden bevidst har forsøgt at vildlede forbrugerne. Meddelelsen vil typisk være synlig i seks måneder, og herefter vil vi igen vurdere virksomhedens brug af Trustpilot og behovet for en forbrugermeddelelse. Vi kan også blokere virksomheders adgang til deres Trustpilot-profil, og hvis det bliver nødvendigt iværksætte disciplinære foranstaltninger fx ophæve deres kontrakt.