Sådan håndterer vi bruger-misbrug af vores indberetningsfunktion

Du kan indberette en anmeldelse, der er i strid med vores brugerretningslinjer, ved at klikke på flag-ikonet under anmeldelsen, men sørg for at bruge funktionen korrekt.

Hvad sker der, når du indberetter en anmeldelse?

Når du har indberettet en anmeldelse, der er i strid med vores retningslinjer, får vores compliance-team besked.

Vi gennemgår hver eneste indberettede anmeldelse og beder brugerne om at ændre deres anmeldelser, hvis de er i strid med vores brugerretningslinjer. Hvis problemet ikke kan løses, forbliver anmeldelserne offline.

Vi sætter stor pris på din hjælp med at indberette uregelmæssigheder på vores platform, men vi kan ikke altid dele specifikke detaljer om vores undersøgelser eller resultaterne af de enkelte sager. Det skyldes, at vi skal overholde reglerne om privatlivets fred.

Hvad tæller som misbrug af indberetningsfunktionen?

Du skal kun klikke på flag-ikonet, hvis du oprigtigt mener, at anmeldelsen er i strid med vores brugerretningslinjer, fordi den indeholder stødende sprogbrug eller personlige oplysninger om dig, eller hvis du har grund til at tro, at anmeldelsen er falsk. Misbrug af funktionen inkluderer (men er ikke begrænset til):

Indberetning af reelle anmeldelser, der lever op til vores retningslinjer, med henblik på at få dem fjernet

Eksempel: Jens kan ikke lide Virksomhed B, fordi han har haft en dårlig oplevelse med dem, så han indberetter 15 af deres 5-stjernede anmeldelser. Jens synes ikke, at virksomheden har fortjent en god Trustpilot-bedømmelse, men han kan ikke pege på nogen specifikke personlige oplysninger, noget stødende sprogbrug eller bevis på, at anmeldelserne er falske.

Indberetning af den samme anmeldelse, efter den allerede er gennemgået og vurderet til at være i overensstemmelse med vores brugerretningslinjer

Eksempel: Jens kan se, at en af de 5-stjernede anmeldelser af Virksomhed B, som han indberettede i sidste måned, stadig er synlig på Trustpilot. Efter Jens indberettede den, blev anmeldelsen gennemgået af Trustpilots compliance-team, som vurderede, at den ikke var i strid med brugerretningslinjerne, da den ikke indeholdt stødende sprogbrug eller personlige oplysninger, ligesom der ikke var bevis for, at den var falsk. Derfor er anmeldelsen stadig online. Jens kan ikke lide Virksomhed B, så han indberetter anmeldelsen igen.

Indberetningen af en konkurrents positive anmeldelser

Eksempel: En ansat i Virksomhed D finder sin største konkurrents domæne på Trustpilot og indberetter konkurrentens 4- og 5-stjernede anmeldelser, så de bliver gennemgået. Virksomhed D's medarbejder vil bare skade konkurrentens omdømme.

Hvad sker der, hvis vi har mistanke om misbrug?

Hvis vores compliance-team opdager mistænkelige indberetningsmønstre, gennemgår vi dem og kontakter den involverede Trustpilot-bruger direkte.

Hvad gør vi, når vi opdager misbrug?

Den ovenfor beskrevne opførsel anses som misbrug af de brugerretningslinjer, brugerne accepterer, når de tilmelder sig Trustpilot. Det er også et væsentligt brud på vores vilkår og betingelser, hvilket vi tager meget alvorligt.

Vi sender en advarsel til den pågældende bruger og beder dem om at stoppe med at misbruge indberetningsfunktionen. Hvis brugeren fortsætter, eller hvis misbruget er særligt alvorligt, kan vores compliance-team blokere adgangen til vedkommendes profil.

Bemærk: Trustpilot har også en whistleblower-funktion. Den kan du læse om her.